zaterdag 9 september 2017

Uitslag open water 9 september in Sleeuwijk

15.8 graden Celsius, de meeste mensen moeten er niet aan denken om buitenwater met die temperatuur in te springen. Ter vergelijking: het zwembad in Schijndel en Boxtel heeft een watertemperatuur van ruim 28 graden. Toch waren er twaalf bikkels van SWNZ die het vandaag aandurfden om een brede sloot tussen de weilanden van Sleeuwijk en Werkendam in te gaan voor een open water wedstrijd.Iris Verheij was de eerste die te water ging, voor de 500 meter schoolslag. Ze eindigde als zevende juniore in totaal en als tweede Brabantse. Iris zwom haar snelste tijd van dit seizoen.
Daarna ging Sandra Schellekens van start op de 1000 meter vrije slag bij de masters. Ze werd vijfde bij de dames 30+. Haar tijd was vergelijkbaar met de tijden van twee weken geleden in Oosterhout. Kort na de finish van Sandra begon het te stortregenen, precies op het moment dat de jongste minioren, waaronder Raff Bakker, het water in moesten voor hun 250 meter vrije slag. De jongste jongens en meisjes werden goed begeleid door een duiker, die het hele stuk met de zwemmers meezwom. Raff bleef keurig zwemmen en eindigde als derde, waardoor hij een prachtige beker mee naar huis mocht nemen.


Na de pauze, waarin een aantal dames op de foto ging met Olympische kampioene Inge Dekker, was het tijd voor de 1000 vrij met veel inbreng van SWNZ. Bij de jongens kwamen Jelle Rutten (junioren 1-2) en Jesse Hoksbergen (junioren 3-4) in actie. Jelle verbeterde zijn PR met een halve minuut en werd negende. Hij was de snelste Brabander. Jesse ging wat behouden van start, maar eindigde uiteindelijk net als Jelle als negende (derde Brabander). Bij de meisjes junioren werd Iris van der Aa knap vijfde (snelste Brabantse). Ze verbeterde haar PR met vijftig tellen, en tot haar grote vreugde was ze ook een halve tel sneller dan Jelle. Lotte van de Laak werd achttiende (vijfde van Brabant) en verbeterde haar PR met bijna negen seconden. Puck Bakker vond het afgelopen dinsdag met de training in de Oosterplas (20 graden) al koud en kwam nu in Sleeuwijk geen moment lekker in haar slag. Ze eindigde als 21e en was weliswaar langzamer dan in Breda, maar nog altijd een halve minuut sneller dan in Oosterhout.
Vervolgens zwommen Lisa Verheij en Kim de Laat (jeugd) en Sandra Schellekens (senioren) samen dezelfde afstand. Het was lang wachten bij de start (waarop was onduidelijk), maar toen de drie eindelijk mochten vertrekken was het op zich prima zwemmen met zelfs een zonnetje. Lisa lag de hele tijd voorop van de drie en wist dat tot aan de finish vol te houden. Ze moest er diep voor gaan, maar dat resulteerde wel in de vijfde plaats (eerste van Brabant) en een PR van een halve minuut. Dat ze zo diep moest gaan, was de schuld van Sandra, die constant op korte afstand achter haar zwom. Op het einde zwom Lisa echter toch weg van de zeventien jaar oudere Sandra, die slechts drie tellen langzamer was dan 's ochtends. Sandra werd twaalfde. Kim zwom eveneens de twaalfde tijd, maar dan bij de jeugd. Kim was maar liefst 1 minuut en 20 seconden sneller dan in Eindhoven.
Tot slot mochten nog twee schoolslagzwemmers in actie komen. Rob van de Ven zwom de 1000 meter bij de masters. Bij de 40+ zwom hij de vierde tijd, slechts een fractie langzamer dan zijn PR van Oosterhout. Voor het eerst kwam er een zwemmer van SWNZ in actie op de 2000 meter schoolslag. Anne van der Aa had deze primeur en ze deed het uitstekend met een zeer vlakke race. Ze was de snelste Brabantse en vijfde in totaal.
Het laatste nummer was de 4 x 250 vrij, met Lisa, Kim, Jesse en Jelle. Jelle maakte als slotzwemmer uitstekend gebruik van het feit dat zijn concurrent nogal slingerde en bijna het riet in zwom. Jelle zwom in een veel rechtere lijn en dat zorgde ervoor dat na een knappe eindsprint Jelle het net won van de zwemmer van ZVDO'74. SWNZ werd vierde. Dit nog jonge team met jeugd- en juniorenzwemmers moest het opnemen tegen onder andere drie seniorenteams.

http://www.bowr.nl/livetiming/
Foto's

Foto's volgen later