zondag 27 augustus 2017

Uitslag Open water 27 augustus in Oosterhout

Op een mooie zonovergoten zondag 27 augustus kwamen veertien zwemmers van SWNZ in actie in het Wilhelminakanaal in Oosterhout. Een prima baan, zónder al te veel planten en met een watertemperatuur van 21.5 graden.
Waar gisteren de schoolslagzwemmers de dag afsloten, mochten ze de dag nu starten. Rob van de Ven zwom net als een dag eerder de kilometer en was weer flink sneller dan zijn beste tijd, nu veertig tellen. Hij eindigde als zesde bij de druk bezette categorie 45+. Anne van der Aa zwom eveneens de kilometer, en moest dus het dubbele van een dag eerder. Het ging in haar eerste race over deze afstand een stuk beter dan in Breda en ze wist als zesde aan te tikken bij de jeugd. Ze was zo'n tien tellen sneller dan Rob. Iris Verheij zwom wederom de 500 school en ook zij was sneller dan in Eindhoven.
Raff Bakker zwom wel in Breda, maar niet in Eindhoven en kwam ook nu in actie op de 250 vrij. Het ging weer prima, ookal had hij nu wel wat meer tegenstand. Raff tikte als zesde aan en bezet in het Brabants klassement nog altijd de tweede plaats.
Na de doorvaart was het tijd voor de kilometer vrije slag, met veel SWNZ-zwemmers. Jelle Rutten zwom bij de junioren 1-2 achttien tellen sneller dan ooit en werd tiende. Bij de meisjes jeugd werd Lisa Verheij net als in Eindhoven zesde. Jessie van de Laak werd dertiende en was bijna een minuut sneller dan in Eindhoven. Sandra Schellekens zwom bij de dames als een van de oudsten van het veld naar de twaalfde plaats. Haar tijd viel haar wat tegen, en ze was zes tellen langzamer dan Jelle. Kort na de dames jeugd en senioren mochten ook de vijf junioren van SWNZ het water in voor hun kilometer. Iris van der Aa werd vijftiende bij de junioren 2 en 3 en was driekwart minuut sneller dan een dag eerder. Lotte van de Laak werd twintigste in diezelfde categorie, en ook haar doel (sneller dan Eindhoven) werd behaald: ze was 1 minuut en bijna twintig tellen Puck Bakker is bezig aan een zeer sterk open water seizoen en zwom naar een knappe negende plaats bij de minioren 5 en junioren 1. Isabella Juárez Galeana werd twaalfde en Nena van der Steen dertiende. Isabella was iets langzamer dan in Eindhoven en Nena iets sneller.
Ongeveer anderhalf uur later ging Sandra weer het water in voor dezelfde afstand, maar nu bij de masters. Ze kreeg daarbij gezelschap van Robin Hilgerdenaar, die voor het eerst een open water wedstrijd zwom, maar dat zeer verdienstelijk deed. Robin startte voor Sandra, maar na zo'n 600 meter kon Sandra aanhaken bij een groepje wat Robin in wist te halen. Sandra was uiteindelijk veertien tellen sneller dan eerder op de dag (en daarmee de snelste van SWNZ van de dag) en bleef Robin acht tellen voor. Het verschil tussen de tijden van Robin en Jelle was slechts 0,1 seconde, in het voordeel van Robin. Robin werd vijfde bij de dames 20+ en Sandra behaalde het podium met de derde tijd bij de dames 30+.

Uitslag