zondag 10 september 2017

Uitslag open water 10 september in Vught

Zondag 10 september werd er gezwommen in het ruim 17 graden ‘warme’ water van de IJzeren Man in Vught. Maar liefst 19 zwemmers gingen het water in.Net als een dag eerder was het Iris Verheij die het spits af mocht bijten. Ze was een fractie langzamer dan in Sleeuwijk en tikte nu als vijfde aan (tweede Brabantse). Rob van de Ven zwom net als bij de andere wedstrijden de kilometer schoolslag en verbeterde zijn beste tijd met een kwart minuut. Hij eindigde daarmee als vijfde bij de 40+.

De SWNZ-zwemmers op de kilometer vrije slag
Een groep van elf zwemmers kwam in actie op de kilometer vrije slag. Jelle Rutten werd vierde bij de jongens junioren 1-2 en Jesse Hoksbergen werd vijfde bij de junioren 3-4. Bij de meisjes/dames telde de groep junioren, jeugd en senioren 31 zwemsters, waarvan maar liefst 9 van SWNZ! Bij de junioren 1 zwom Puck naar de tweede plaats. Isabella Juárez Galeana werd derde en Nena van der Steen vierde. Bij de junioren 2-3 was er een tweede plaats voor Iris van der Aa, die Sandra Schellekens (vijfde bij de dames senioren) net voor wist te blijven. Lotte van de Laak werd zesde in dezelfde categorie als Lotte. Bij de jeugd 1-2 werd Lisa vierde en finishte net na Iris en Sandra. Kim de Laat en Jessie van de Laak werden zesde en achtste bij de jeugd 1+2.
foto via Leon
Dit keer was er ook deelname vanuit SWNZ bij de prestatietochten. Lieve Bakker en Aukje Rutten maakten hun debuut in het open water. Beiden zwommen de 500 meter. Leon van der Aa zwom de dubbele afstand.

Anne, Puck, Raff en Iris met hun prijs
Daarna kwam Raff Bakker (acht jaar oud) in actie op de 250 vrij. Hij werd net als een dag eerder derde bij de minioren 1, 2e en 3. Anne van der Aa zwom net als een dag eerder de 2000 meter schoolslag, een flinke aanslag op je lichaam. Ze werd beloond voor haar inspanningen met een mooie bronzen medaille en staat nu stevig aan kop in het Brabants klassement. De pas 9-jarige Juul Schellekens zwom de 500 meter vrije slag en wist een keurige vierde plaats te behalen. Sandra werd vijfde na een zware race bij de kilometer vrije slag voor masters 30+.

Uitslag
Foto's