zondag 17 september 2017

Uitslag open water 16 september in Lith


Zaterdag 16 september werd de Osse Maasrace gezwommen in recreatiepark de Lithse Ham. Op deze mooie locatie gingen 14 zwemmers van SWNZ het frisse water (16.0 graden!) in.Als eerste gingen Jelle Rutten en Jesse Hoksbergen het water in voor de kilometer vrije slag junioren. Jelle zwom weliswaar iets langzamer dan hij graag wilde, maar het betekende wel een mooie derde plaats bij de junioren 1-2, met bijbehorende beker. Jesse tikte als vierde aan bij de junioren 3-4 en was slechts tien tellen langzamer dan zijn beste tijd. Daarna was het tijd voor de dames, met voor SWNZ deelname bij de jeugd, junioren en masters. De jeugdzwemsters Lisa Verheij, Esmee Bakers en Kim de Laat vertrokken als eersten. Lisa eindigde als zevende, Esmee als negende en Kim als elfde. Enkele minuten later vertrokken de vier junioren. Iris van der Aa was de beste van SWNZ: met een PR van 13 seconden zwom ze voor het eerst onder de 16 minuten en werd ze vijfde. Lotte van de Laak zwom slechts vier tellen boven haar PR en werd elfde. Ze werd gevolgd door Puck Bakker op plek twaalf en Isabella Juárez Galeana op plek veertien. Sandra Schellekens vertrok samen met de andere masters weer enkele minuten na de junioren. Sandra zwom haar snelste tijd in 2 jaar tijd en dat leverde haar een tweede plaats op bij de masters 30-39 jaar. Ondanks die goede tijd moest ze wel haar meerdere erkennen in Iris, die slechts 0.91 seconde sneller was.
Vervolgens zwom Iris Verheij de 500 meter schoolslag. Ze eindigde als zevende. Raff Bakker zwom ook schoolslag, maar dan de 250 meter. De jonge zwemmer, die normaal tijdens de 250 vrij ook altijd schoolslag zwom, deed het uitstekend en zwom sneller dan in Sleeuwijk en Vught een week eerder.
Ook master Rob van de Ven zwom schoolslag, maar dan de 1000 meter. Hij eindigde als vijfde bij de masters 40-49 jaar en zwom slechts 3 tellen boven zijn PR van Vught. Anne van der Aa zwom net als bij de twee wedstrijden vorig weekend de twee kilometer schoolslag. Ze zwom flink door, om zo de winst in het Brabant-beker klassement veilig te stellen. Dat resulteerde in een PR van maar liefst 38 tellen! Anne eindigde als vijfde. Jesse zwom met de 500 vrij zijn tweede afstand van de dag, maar moest helaas wederom genoegen nemen met de vierde plaats.
Tot slot werd er nog estafette gezwommen. Omdat Jesse al tweemaal gestart was, mocht Rob met de 'jonkies' in actie komen. Na Rob zwommen Iris van der Aa, Lisa en net als in Sleeuwijk was Jelle slotzwemmer. Ook nu ging hij flink in de achtervolging, maar hij kon niet voorkomen dat SWNZ als vierde eindigde, ookal was het verschil slechts zes seconden.

Uitslag
Foto's

Voor de Brabantbeker moest aan tenminste 4 van de 6 wedstrijden in Brabant deelgenomen zijn. Bij meer wedstrijden tellen alleen de 4 besten resultaten.

  • Jongens minioren 1-2-3 vrije slag: tweede plaats voor Raff 
  • Meisjes junioren 1-2-3 schoolslag: tweede plaats voor Iris Verheij
  • Meisjes junioren 1-2-3 vrije slag: Iris van der Aa (junioren 2) met ruime voorsprong de beste. Lotte (junioren 3) werd vierde en Puck, Nena en Isabella (junioren 1) werden vijfde, zevende en achtste. 
  • Jongens junioren 1-2 vrije slag: Jelle tweede
  • Jongens junioren 3-4 vrije slag: derde plaats voor Jesse
  • Meisjes jeugd 1-2 schoolslag: winst voor Anne, die het maximale aantal van 1200 punten (vier maal winst) liet noteren.
  • Meisjes jeugd 1-2 vrije slag: Lisa tweede, dankzij driemaal de volle 300 punten. Kim werd vijfde en Jessie zevende.
  • Dames senioren vrije slag: vierde plaats voor Sandra
  • Dames masters vrije slag: vijfde plaats voor Sandra
  • Heren masters schoolslag: vijfde plaats voor Rob
De masters moeten voor het Nederlands klassement minstens vijf keer een kilometer gezwommen hebben. Sandra werd zesde op de vrije slag bij de dames masters 30-34 jaar en Rob werd vijfde bij de schoolslag heren masters 45-49 jaar.


Verenigingsklassement BrabantBeker
BrabantBeker individueel
Masterklassement NederlandJelle 3e 1km vrij junioren 1-2

Raff 1e 250m school en 2e Brabantbeker minioren 1-2-3


Iris 2e Brabantbeker schoolslag junioren 1-2-3

Iris 1e Brabantbeker vrije slag junioren 1-2-3

Jelle 2e Brabantbeker junioren 1-2

Jelle als stand-in voor Jesse 3e plaats Brabantbeker vrije slag junioren 3-4

Anne 1e Brabantbeker schoolslag jeugd 1-2

Lisa 2e Brabantbeker vrije slag jeugd 1-2