zondag 17 september 2017

Uitslag Minioren Junioren Circuit 1 - 17 september in Veldhoven

Zondag 17 september, een dag nadat het open water seizoen afgesloten werd, heeft SWNZ meegedaan met de eerste wedstrijd van het Minioren-Junioren Circuit. Hiermee is het seizoen 2017-2018 officieel gestart.De jongens junioren startten in Veldhoven met de 100 rug. Dhio van der Staak startte met een PR van 3,5 seconde, een mooi begin van de ochtend! Hij zwom naar de elfde plaats bij de junioren 1 en 2. Jelle Rutten kwam in actie bij de junioren 3 en 4. Hij zwom zaterdag nog de kilometer vrije slag in Lith in het open water en bleef nu slechts een fractie boven zijn beste tijd op de 100 rug. Daarmee eindigde hij als zesde.
Vervolgens mochten de meisjes junioren in actie komen op de 100 vrij. Britt Bakers zwom naar het goud en Iris van der Aa behaalde met een PR van een halve seconde het zilver bij de junioren 2 en 3. Oliwia Krawczyk werd dertiende met een PR van maar liefst 7(!) seconden. Maud van Lankveld eindigde op plaats 22 met een verbetering van 8,5 seconden. Aukje Rutten (24e) deed daar nóg een schepje (schep!) bovenop met een verbetering van bijna tien tellen. Helmie van de Laar (28e) zwom deze afstand voor het eerst. Bij de junioren 1 werd Isa Verhagen vijfde dankzij een verbetering van haar oude toptijd met anderhalve seconde. Alysha van Brussel werd twaalfde met een PR van 2.7 seconde.
Iris Maas zwom haar allereerste wedstrijd en zwom naar het zilver op de 100 rug. Ila van Os verbeterde haar oude toptijd met maar liefst 24 tellen en behaalde goud. Na 50 meter was ze al tien tellen sneller dan ooit. Super goed gedaan meiden! Ook Ismae Verboord maakte haar debuut in een officiële wedstrijd. Op de 100 school tikte ze als vierde aan.
Vervolgens mochten de junioren weer aantreden. Dhio werd vijftiende op de 50 school met een verbetering van 1,75 seconde. Jelle werd zesde met een PR van ruim een seconde. De meiden hadden de 100 rug als tweede afstand. Isa werd zevende en Alysha tiende. Het was de eerste keer dat Alysha deze afstand zwom. Bij de junioren 2 en 3 was Britt wederom de beste en veroverde Iris het zilver. Oliwia eindigde als twaalfde, Maud als negentiende, Aukje als 23e en Helmie als 24e. Aukje en Helmie maakten hun debuut op deze afstand.
De meiden uit 2007 zwommen de 400 vrij, en deden dat geweldig! Tasnim Bezbiz was de beste en behaalde dus een gouden medaille. Ze zwom 42 seconden sneller dan ooit. Lisa Maas behaalde brons met een PR van bijna 46 seconden! Haar tussentijd na 200 meter betekende een PR van bijna veertien seconden. Juul Schellekens werd vierde met een PR van bijna 37 seconden.
Iris Maas zwom op de 50 vrij naar het zilver in een keurige tijd. Helaas werd Ila gediskwalificeerd.
Dhio en Jelle zwommen net als de meiden de 100 vrij. Dhio werd veertiende met een verbetering van bijna vijf seconden en Jelle eindigde net als op de 100 rug én 50 school ook op de 100 vrij als zesde. Hij verbeterde zich met anderhalve seconde.
De meiden sloten af met de 50 school. Isa verbeterde zich met 0.66 seconde en werd zesde. Alysha werd twaalfde op haar eerste 50 school. Britt zwom wederom naar het goud. Iris zwom na twee keer zilver nu naar de zesde plaats. Oliwia eindigde als tiende. Maud zwom met een verbetering van 1,2 seconde naar de veertiende plaats. Aukje zwom een halve tel sneller dan haar oude toptijd en werd zestiende. Helmie werd helaas gediskwalificeerd.
Op de 100 school voor minioren 5 trakteerde Juul zichzelf op haar tiende verjaardag met een gouden medaille. Ze was ruim zeven seconden sneller dan de rest en verbeterde haar beste tijd met 0.1 seconde. Lisa behaalde wederom brons en Tasnim eindigde als vierde.