Pagina's

zondag 4 december 2016

Uitslag masterwedstrijd 3 december in Eindhoven

Zaterdag 3 december stond de zesde en laatste masterwedstrijd voor het klassement van de Zuidelijke Cirkel op het programma. De Zuidelijke Cirkel is een reeks wedstrijden in de drie zuidelijke provincies: Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Namens SWNZ kwamen er drie zwemmers in actie: Frank Hovenier, Ildiko van der Ploeg en Sandra Schellekens. Geen van hen was echter topfit naar het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven afgereisd: Frank en Ildiko waren flink verkouden en Sandra had een dag eerder een flinke enkelblessure opgelopen. Desondanks stemden de resultaten tot tevredenheid.
Frank kwam in actie op de 25 vlinder en 25 rug en de 200 vrij, waarop hij zijn derde tijd ooit zwom. Op alle afstanden werd hij tweede bij de heren 30+.
Ildiko was de snelste van haar categorie, dames 25+, op de 100 rug. Daarna tikte ze als vierde aan op de 25 vrij. Op deze afstand streed ze tegen haar moeder die enkele banen verderop lag. Ildiko won de strijd. Daarna verraste ze zichzelf met een mooie tijd op de 50 vrij, die haar een zevende plaats opleverde.
Sandra zwom bij de dames 30+ naar vijfde plaatsen op zowel de 100 rug als 100 vlinder. Op de 50 vrij tikte ze als derde aan.

Uitslag

Na afloop van de wedstrijd werden de klassementsprijzen uitgereikt, en SWNZ viel viermaal in de prijzen. Er zijn vier verschillende klassementen:

• Vrije slag:
    • I. 25m, 50m, 100m, 200m vrije slag
    • II. 2 x 25m, 2 x 50m vrije slag
  • Wisselslag:
    • I. 100m vlinderslag, 100m rugslag, 100m schoolslag, 100m vrije slag, 100m wisselslag
    • II. 25m vlinderslag, 25m rugslag, 25m schoolslag, 25m vrije slag
Frank behaalde de eerste plaats in het lange vrije slag klassement. Ildiko en Sandra zwommen beiden naar de tweede plaats in het lange wisselslagklassement. Daarnaast werd Sandra ook tweede in het lange vrije slag klassement.