maandag 19 december 2016

Uitslag Swimkick/Minioren 18 december in Vlijmen

Negen jonge zwemmers van SWNZ hebben zondag 18 december in Vlijmen meegedaan aan de tweede Swimkick/Minioren wedstrijd van het seizoen.

Lars Broeren was de eerste die in actie kwam. Hij zwom voor de 50 vrij en was maar liefst twintig seconden sneller dan in oktober! Het leverde hem een vijfde plaats op. In dezelfde leeftijdscategorie bij de meisjes was er zilver voor Maissam Bezbiz en een vierde plaats voor Kathly van der Staak. Maissam was zestien tellen sneller dan haar oude toptijd. Kathly zwom deze afstand voor het eerst.
Daarna zwommen drie meiden bij de minioren 4 de 200 wissel. Tasnim Bezbiz veroverde zilver met een verbetering van haar PR met 46 seconden! Lisa Maas zwom deze afstand voor het eerst en zwom naar een keurige vierde plaats. Ook Juul Schellekens zwom voor het eerst de 200 wissel. Onderweg verbeterde ze haar PR op de 50 vlinder. Ze tikte als zesde aan. Luuk Bult zwom bij de minioren 6 de 200 vrij. Hij ging gewoon door met het PR-festival en verbeterde zich met 28 seconden. Luuk eindigde op plaats vier, op slechts 0.32 van het brons. Dhio van der Staak eindigde als zevende en wist maar liefst drie persoonlijke records te zwemmen! Na 50 meter was hij 2.5 tel sneller dan ooit, na 100 meter anderhalve tel en na 200 meter maar liefst 41 seconden! Isa Verhagen zwom dezelfde afstand bij de minioren 5 en zij kan natuurlijk niet achterblijven bij de jongens. Ze verbeterde haar PR met dertien seconden en eindigde als vijfde.
Vervolgens was het weer tijd voor de jongste zwemmers. Lars, Maissam en Kathly zwommen de 50 rug voor de eerste keer. Lars werd vijfde en Maissam behaalde een mooie bronzen medaille. Bij Kathly ging het keerpunt helaas niet helemaal goed, volgende keer beter Kathly!
De minioren 4 zwommen de 100 vrij en Tasnim, Lisa en Juul bezetten de plaatsen 5, 6 en 7. Tasnim verbeterde haar PR met iets meer dan een seconde. Lisa zwom PR's op zowel de 50 (anderhalve seconde) als de 100 meter (zeven seconden). Juul zwom iets boven haar beste tijd. Op de 100 school nam Luuk revanche op de net gemiste medaille op de vrije slag: brons! Hij verbeterde zijn oude toptijd met acht tellen. Dhio ging ook gewoon door met PR's zwemmen: zowel de 50 als de 100 school ging sneller dan ooit. Hij werd zevende. Isa eindigde op plaats 8 op diezelfde afstand.
De middag werd afgesloten met estafettes. Kathly, Tasnim, Maissam en Lars zwommen de derde tijd op de 4 x 25 vrij. Dhio mocht van start gaan met de rug op de 4 x 50 wissel en zwom PR nummer zes (!) van de middag. Hij verbeterde zijn PR met een seconde. Vervolgens zwommen Isa (school), Juul (vlinder) en Luuk (vrij) en zij behaalden de tweede plaats.

Uitslag
Foto's

Mannequin-challenge: