zondag 11 december 2016

Uitslag Junioren-Jeugd-Senioren 2, zondag 11 december te Boxtel

22 zwemmers hebben zondag 11 december in Boxtel meegedaan aan de tweede wedstrijd in het Junioren-Jeugd-Senioren Circuit. Zij zwommen samen 48 persoonlijke records.

De wedstrijd begon met de zware 400 wissel voor Jesse Hoksbergen. Hij verbeterde zijn persoonlijke record met een halve minuut. Daarmee bleef hij slechts zes tellen boven de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Zijn tijd net onder de zes minuten was goed voor de vierde plaats. Vervolgens zwom de pas 12-jarige Anouk Hacken deze afstand voor de eerste keer. Ze deed het super goed en verpulverde onderweg ook nog 'even' haar PR op de 100 vlinder met acht tellen! Ze tikte aan na 7 minuten en 39 seconden en daarmee behaalde ze een mooie tweede plaats.
De 100 vlinder kende zeven deelnemers van SWNZ. Pim de Crom eindigde als tweede bij de jongens jeugd met een PR van bijna anderhalve tel. Bij de meisjes jeugd zwom Lisa Verheij vier tellen sneller dan ooit en dat betekende een zesde plaats. Bij de senioren werd Mirelle de Kort eerst in een PR van twee tellen. Sandra Schellekens eindigde als tweede. Jesse kon snel na zijn 400 wissel weer aan de bak. Hij eindigde op de 100 vlinder junioren 3-4 als tweede met een klein PR. Iris van der Aa en Marit van de Kerkhof zwommen deze afstand bij de meisjes junioren. Marit won, met een PR van vier tellen. Iris verbeterde zich met maar liefst vijftien tellen en eindigde daarmee op plaats twee.
Vervolgens stond de 50 vrij op het programma. Pim zwom iets boven zijn beste tijd en eindigde daarmee als tweede. Lisa verbeterde haar oude toptijd met een halve tel en werd eveneens tweede. Esmee Bakers zwom een seconde sneller dan haar oude PR en dat leverde haar de vijfde plaats op. De andere dames van SWNZ bezetten de plaatsen 9 tot en met 12. Zoï van der Staak was een seconde sneller dan ooit, Anne van der Aa driekwart seconde, Kim de Laat 0.6 en Jessie van de Laak 0.3. Bij de dames was het een 1-2-3 voor SWNZ: Mirelle was de snelste, gevolgd door Selina Janssen en Sandra.
De junioren zwommen de 50 meter schoolslag. Jesse werd vijfde en bleef iets boven zijn PR. Bij de meisjes ging de winst met drie seconden voorsprong op de rest naar Britt Bakers. Lotte van de Laak werd derde. Iris Verheij zwom een seconde sneller dan ooit en eindigde als vijfde. Anouk werd achtste en bleef maar iets boven haar PR. Kes Keij zwom twee seconden van haar PR en eindigde als tiende. Ze werd gevolgd door Nena van der Steen, die 2,4 seconde van haar toptijd af zwom, en Isabella Juárez Galeana die een halve tel van haar PR zwom. Puck Bakker zwom eveneens een halve tel sneller dan ooit en werd dertiende.
Op de 200 school zwom Pim naar de tweede tijd bij de jeugd. Bij de meisjes jeugd tikte Esmee als vierde aan. Ze was maar liefst vijftien seconden sneller dan ooit! Anne werd zevende dankzij een PR van zes tellen. Zoï zwom net als Esmee vijftien seconden onder haar oude toptijd en daarmee werd ze negende. Kim zwom ruim drie tellen sneller dan ooit en werd tiende. Bij de senioren was Isa Schellekens de snelste. Ze was ruim drie tellen sneller dan haar oude toptijd en daarmee kwalificeerde ze zich ook voor de Brabantse Winter Kampioenschappen.
Op de 200 rug voor junioren waren er alleen meiden die in actie kwamen. En met succes, want Iris van der Aa verbeterde zich met tien tellen en daarmee zwom ze niet alleen de tweede tijd, maar zwom ze ook de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Britt hing niet helemaal stil bij de start, maar werd tot (haar eigen) verbazing niet gediskwalificeerd. Haar PR van tien tellen was ook goed voor de limiet, en daarnaast een tweede plaats. Marit tikte als zevende aan. Iris Verheij zwom een PR van vijf tellen en dat leverde haar een negende plaats op. Isabella zwom 7,5 seconde sneller dan ooit en zwom als een van de jongsten in deze leeftijdscategorie naar de dertiende plaats.
De laatste afstand voor de jeugd en senioren was de 100 wissel. Pim werd vierde, Esmee met een PR van een seconde tweede, Lisa vierde en Zoï met een PR van maar liefst acht tellen zevende. Jessie verbeterde zich met tweetiende van een seconde en daarmee werd ze achtste, net voor Anne en Kim. Bij de senioren was het net als op de 50 vrij 1-2-3 voor SWNZ. Nu was Isa de snelste met een PR van 0.3. Mirelle werd tweede en Selina derde.
De junioren sloten het eerste deel van het programma af met de 100 vrij. Jesse verbeterde zich in zijn vierde afstand van de middag met 0.3 seconde en werd daarmee derde. Britt zwom voor het eerst onder de 1.10 (1.09.10) en was daarmee de snelste. Iris van der Aa werd derde en Lotte negende. Iris Verheij zwom 0.4 sneller dan ooit en tikte als veertiende aan. Nena zwom een seconde van haar oude toptijd en Isabella 0.4. Ze werden daarmee zestiende en zeventiende. Anouk werd achttiende, net voor Puck. Puck bleef slechts 0.03 boven haar PR, maar Kes zat er nog dichter bij: slechts 0.01 seconde. Daarmee werd Kes 21e.
Na een pauze stonden de finales op het programma. Pim werd op de 100 vlinder tweede bij de jongens jeugd, maar wist zich helaas niet meer te verbeteren ten opzichte van de series. Lisa werd vierde bij de meisjes jeugd en Mirelle was de snelste bij de senioren. Mirelle was nog een seconde sneller dan in de series, toen ze haar PR al met twee tellen bijgesteld had. Jesse werd tweede bij de jongens junioren 3-4 en diezelfde klassering was er ook voor Iris bij de meisjes junioren. Iris was weer een halve tel dan haar PR uit de series.
Voor de 200 school waren er drie SWNZ-zwemsters. Esmee werd vierde en Anne zesde bij de jeugd. Isa was de snelste van de senioren.
Tot slot waren er finales 100 rug voor junioren. De junioren hadden zich hiervoor gekwalificeerd via de 200 rug. Iris was met twee seconden voorsprong de beste bij de meisjes met een nieuw persoonlijk record.

Uitslag