zondag 27 november 2016

Uitslag Minioren-Junioren 2 - 27 november in Eindhoven

Voor elf zwemmers stond zondagmiddag 27 november de tweede wedstrijd van het Minioren-Junioren circuit op het programma. Er werd gezwommen in Eindhoven, in het zwembad op het terrein van de Technische Universiteit.

Het spits werd afgebeten met de 200 vlinder voor junioren. Jesse Hoksbergen tikte als zevende aan bij de jongens bij zijn debuut op deze afstand. Jelle Rutten eindigde als dertiende. Hij verbeterde zijn PR met tien tellen en was halverwege al bijna anderhalve tel sneller dan ooit. Ook bij de meiden kwamen er twee dames van SWNZ in actie. Marit Vermeulen eindigde op plaats elf met een verbeterde van haar persoonlijke record met 34 seconden. Na 100 meter was ze al bijna vier tellen sneller dan ooit. Nena van der Steen zwom deze afstand voor het eerst. Ze eindigde als achttiende.
Vervolgens zwom Tasnim Bezbiz bij de minioren 4 naar het zilver op de 100 meter rugslag. Deze medaille kwam tot stand dankzij een PR van negen tellen, en een PR op de 50 rug van bijna een seconde. Later op de middag stond de 400 vrij op het programma. Ze eindigde net buiten het podium op plaats vier, maar verpulverde wel haar oude toptijd: ze was zo'n anderhalve minuut sneller dan ooit!
Isa Verhagen zwom de 100 vlinder bij de minioren 5. Het was de eerste keer dat ze deze afstand zwom en ze zette een keurige tijd neer, welke goed was voor de vijfde plaats. Halverwege was ze al een seconde sneller dan ooit. Ook de 200 rug zwom Isa nog niet eerder. Helaas werd de race net niet beloond met een medaille: ze eindigde op plaats vier op enkele seconden van het brons.
Vervolgens kwam er een grote groep junioren in actie op de 100 wissel. Jesse werd net als op de 200 vlinder zevende. Hij verpulverde zijn oude toptijd met maar liefst 19 tellen! Ook Jelle was nog niet eerder zo snel: hij verbeterde zich met veertien seconden en eindigde op plaats zestien. Bij de meiden was er brons voor Britt Bakers die haar PR met driekwart tel aanscherpte. Marit ging na PR's op de vlinder ook op de wissel gewoon door met PR's zwemmen: ze verbeterde zich met een seconde en werd zestiende. Anouk Hacken zwom vier tellen sneller dan ooit en werd 26e. Oliwia Krawczyk eindigde kort daarachter als 28e op haar eerste 100 wissel. Isabella Juárez Galeana eindigde één plaats lager en gaf slechts 0.08 seconde toe op Oliwia. Isabella was bijna drie seconden sneller dan ooit. Nena werd 34e en Puck Bakker eindigde op plaats 35. Puck was driekwart seconde sneller dan haar oude PR.
De middag werd door de junioren afgesloten met de 50 vrij. Nadat Jesse onlangs de grens van 30 seconden had doorbroken, ging nu de 29-seconden grens eraan: 28.87. Daarmee eindigde hij als negende. Jelle werd vijftiende. Hij wist in zijn derde afstand van de dag zijn oude toptijd met bijna 2.5 tel aan te scherpen en kwalificeerde zich daarmee ook voor de Brabantse Winter Kampioenschappen! Bij de meiden was er wederom brons voor Britt, die bijna 2 seconden van haar PR af zwom. Marit werd 19e met een PR van anderhalve seconde, Isabella 25e met een PR van een halve seconde en Anouk 27e met een PR van 2 seconden. Oliwia en Puck eindigden op de plaatsen 34 en 35 met PR's van ruim drie tellen.