vrijdag 23 december 2016

Uitslag Winter Club Kampioenschappen 23 december in Boxtel

Vrijdagavond 23 december werden de SWNZ-clubkampioenschappen gehouden. Alle 50 meters staan op het programma. De jongste minioren (1 t/m 4) en enkele masters zwommen 25 in plaats van 50 meter vlinderslag. Door deelname van Zeester-Meerval, de Dommelbaarzen en BZV is het een officiële wedstrijd, er konden dus PR's, clubrecords en limieten gezwommen worden. Er namen ook zwemmers en zwemsters deel zonder startvergunning: beginnende zwemmers, maar ook enkele ouders en trainsters die normaal niet meedoen aan wedstrijden.De wedstrijd begon met de 25 meter vlinderslag voor de jongste zwemmers. De meesten zwommen deze afstand nog niet eerder. De allerjongste zwemster was Ila van Os (2009) die alle afstanden heel knap zonder diskwalificatie wist te voltooien. Ook Quin Goossens (2009) zwom keurige races. Bij de minioren 3-4 verpulverde Tasnim Bezbiz haar oude PR met maar liefst tien seconden: van 30 naar 20! Juul Schellekens zwom drie seconden sneller dan ooit. Op de 50 rug waren er PR's voor Tasnim (een halve seconde) en Faye Goossens (bijna acht seconden!). Lars Broeren zwom ruim twee tellen sneller dan zijn oude PR. Lisa Maas zwom ruim een seconde sneller dan ooit op de 50 school. Op diezelfde afstand verbeterde Faye zich met acht seconden en Kathly van der Staak scherpte haar PR met bijna vijf seconden aan. Tasnim, Lisa, Maartje Hoksbergen (zes seconden!) waren sneller dan hun oude persoonlijke records op de 50 vrij.

Bij de meisjes 2005-2006 zwommen Isabella Juarez Galeana (1 seconde), Sevanja van de Meerendonk (twee seconden), Maud van Lankveld (twee seconden) en Isa Verhagen (zes seconden) sneller dan ooit op de 50 vlinder. Op de 50 rug konden helaas geen nieuwe persoonlijke toptijden genoteerd worden. Op de 50 school zwom Isabella 0.3 sneller dan haar PR en op de 50 vrij zwom Sevanja 0.03 sneller. Maud zwom een PR van bijna twee seconden en Nienke van de Burgt verbeterde zich met meer dan drie tellen. In diezelfde leeftijdscategorie zwom Luuk Bult twee seconden sneller dan ooit op de vlinder. Op de 50 rug was hij een halve tel sneller dan zijn oude toptijd en op de 50 vrij zelfs meer dan een volle seconde.

Bij de meisjes junioren 2 en 3 wist Britt Bakers zich op de 50 vlinder met een PR van 0.6 seconde te kwalificeren voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Iris van der Aa zwom een halve seconde van haar oude PR en Marit Vermeulen een hele seconde. Iris Verheij was twee tellen sneller dan ooit. Op de 50 rug zwommen Britt en Marit van de Kerkhof in verschillende series exact dezelfde tijd. Voor Britt betekende dat een PR van een tiende seconde. Marit Vermeulen, Iris Verheij en Anouk Hacken zwommen ongeveer twee seconden sneller dan ooit. Ook op de 50 school zwom Marit Vermeulen een klein PR.
Bij de jeugd 1 en 2 verbeterde Bissola Adenekan haar PR op de 50 vlinder met een seconde. Lisa Verheij was een halve tel sneller dan ooit en Claartje Rijken maar liefst vier seconden. Kim de Laat zwom 1.2 seconde van haar PR. Zoï van der Staak zwom een PR van meer dan een seconde op de 50 rug. Op diezelfde afstand zwom Claartje bijna vier seconden van haar PR en Bissola was bijna twee seconden sneller. Die laatste was de snelste op de 50 school bij de jeugd, dankzij een PR van 3,5 seconde! Claartje verbeterde zich met twee tellen en Zoï met één. Kim was 0.06 sneller dan ooit. De 50 vrij leverde Claartje haar vierde PR van de avond op: nu verbeterde ze zich met 2,5 seconde. Jessie van de Laak zwom 0.09 sneller dan haar oude PR.
Bij de senioren zwom Isa Schellekens een kwart tel onder haar oude PR op de 50 vlinder. Isabel van Loon dook ruim onder haar inschrijftijd op de 50 rug en bleef daarmee slechts 0.01 boven haar PR uit 2012. Op de 50 school zwom Sandra Schellekens ruim onder haar inschrijftijd. Ook Isabel zwom weer sneller dan haar inschrijftijd.
Bij de masters/trainsters zwommen Joke Minkels en Carla van de Westelaken keurige tijden, waarbij Carla net iets voor Joke aantikte op de 50 vlinder. De zussen Femke en Mirjan Rademaker zwommen de 25 vlinder, waarbij de overwinning ging naar Mirjan. Joke nam revanche op Carla door op de rug wel ruim eerder aan te tikken. Femke was nu sneller dan Mirjan. De dames zwommen ook nog de 50 school en 50 vrij.

Bij de jongens junioren 1 en 2 verbeterde Jelle Rutten zich met drie tellen op de 50 vlinder en met een halve tel op de 50 rug. Op de rug was Joop Zwijnenberg 3,5 seconde sneller dan ooit en op de 50 school ruim twee seconden. Jelle en Rick Hoksbergen waren op de 50 vrij een kwart tel sneller dan ooit, terwijl Joop zijn toptijd met maar liefst 3,6 seconde bijstelde.
De jongens junioren 3 en 4, Jesse Hoksbergen en Jerrik Faber, zwommen op de vlinderslag PR's van anderhalve en 3,5 seconde. Op de rug zwommen de jongens wederom flinke PR's: twee seconden en ruim vier seconden! Op de 50 vrij zwom Jerrik maar liefst vier seconden sneller dan ooit en daarmee was hij ruim sneller dan zijn vader Harald.
Bij de jongens jeugd en senioren zwom Peter de Roij 0.7 onder zijn oude toptijd op de 50 vlinder en daarmee kwalificeerde hij zich voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Pim verbeterde zich met 0.2 seconden.Hermie Minkels zwom op de 50 school onder zijn inschrijftijd, net als Guus. Peter was 0,2 seconde sneller dan ooit op de school en 0,1 op de vrij. Pim verbeterde zich op de 50 vrij met het kleinst mogelijke: 0.01 seconde. Guus Verhoeven benaderde op de vlinder, rug én vrij zijn persoonlijke records.
Bij de masters zwommen Edward van Os en Harald Faber de 50 vlinder, terwijl Martijn van den Oetelaar de halve afstand voor zijn rekening nam. Samen met Rob van de Ven zwommen de vier ook de andere afstanden.

Uitslag

De uitreiking van de klassementen zal plaatsvinden tijdens de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 6 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie. Alle leden, ouders, broertjes en zusjes (kinderen zonder A-diploma alleen onder begeleiding) zijn van van harte welkom vanaf 18.45 tot 20.45 uur in het Dommelbad in Boxtel.