zaterdag 31 december 2016

Uitslag LAC december in Boxtel

In de laatste maand van het jaar werd er tijdens de training in Boxtel weer een wedstrijd voor het Lange Afstands Circuit (LAC) gezwommen.

Voor de jongste zwemmers, de minioren 3 en 4 (2007-2008), stond de 200 vrij op het programma. Lars Broeren en Maartje Hoksbergen zwommen allebei nog niet eerder de 100 vrij, en dan nu meteen de 200 meter! Allebei de zwemmers deden het supergoed, met dus voor allebei 2 persoonlijke records.
Voor de zwemmers uit 2005 en 2006 stond de 400 vrij op het programma. Isabella Juarez Galeana en Nena van der Steen zijn het hele seizoen al aan elkaar gewaagd, en dat bleek ook nu weer. De gehele race zwommen ze naast elkaar. De eindsprint werd nipt gewonnen door Isabella, die haar PR met tien tellen aanscherpte. Haar tussentijd na 200 meter was goed voor een PR van vier seconden. Nena verbeterde haar PR op de 400 meter met zeventien tellen en was na 200 meter elf seconden sneller dan ooit. Puck Bakker tikte als derde aan, maar zij bleef iets boven haar beste tijd. Isa Verhagen werd vierde. Ze wist haar PR niet aan te scherpen, maar zwom even later werd in haar eerste 200 wissel een persoonlijke toptijd. Sevanja van de Meerendonk verbeterde haar PR op de 400 vrij met maar liefst anderhalve minuut! Nienke van de Burgt was 1 minuut en 25 seconden sneller dan ooit. Ze verbeterde haar PR op de 100 vrij onderweg met vijftien seconden en haar PR op de 200 vrij met 33 seconden. Luuk Bult zwom bij de jongens eveneens de 400 vrij. Hij zwom 23 seconden sneller dan zijn oude toptijd.
De oudere zwemmers kwamen in actie op de 800 vrij. Iris van der Aa zwom een super constante race en dat leverde haar niet alleen een nieuw persoonlijk record (verbetering van 55 seconden) op, maar ze dook ook onder de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Britt Bakers zwom bijna twee minuten sneller dan ooit. Halverwege de race benaderde ze al haar PR op de 400 vrij. Marit Vermeulen zwom een halve minuut sneller dan ooit en Anouk Hacken maar liefst een volle minuut. Bij de jeugd was Lisa Verheij de snelste, maar ze bleef iets boven haar beste tijd. Esmee Bakers zwom de tweede tijd dankzij een PR van meer dan een minuut. Haar tijd na 400 meter was al achttien seconden sneller dan haar oude toptijd. Kim de Laat zwom de derde tijd, maar bleef iets boven haar oude toptijd. Anne van der Aa was na 400 meter een seconde sneller dan ooit. Haar PR op de 800 vrij scherpte ze met drie seconden aan. Zoï van der Staak wisselde de vrije slag af met andere slagen en kwam mede daardoor niet aan haar PR. Bij de senioren was Isa Schellekens met afstand de snelste, hoewel ze een fractie boven haar PR bleef. Lette Alsemgeest noteerde de tweede tijd met PR's op de 400 en 800 vrij. Sandra Schellekens werd derde, Dionne Paridaans vierde en Isabel van Loon vijfde. Helaas geen nieuwe toptijden voor deze dames. Bij de jongens/heren waren er twee PR's voor Jelle Rutten. Na 400 meter was hij 25 seconden sneller dan ooit en na 800 meter zelfs bijna een minuut. Jesse Hoksbergen verbeterde zijn PR op de 400 vrij met 34 seconden. Hij verbeterde zijn PR op de 800 vrij met een minuut en tien seconden. Pim de Crom was vijf seconden sneller dan ooit bij de finish. Halverwege was hij 2,5 minuut sneller dan zijn oude toptijd.
 Even later (met erg weinig rust) zwom een aantal zwemmers ook nog de 200 wissel. De korte rust verhinderde Esmee niet om een flink PR te zwemmen: ze was negen tellen sneller dan haar oude toptijd. Anne verbeterde zich met zeven tellen. Kim en Lisa bleven iets boven hun beste tijd, net als Isa, Sandra, Dionne en Isabel bij de senioren. Britt was een seconde sneller dan haar oude PR, terwijl Nienke voor het eerst deze afstand zwom. Bij de jongens zwom Jesse twee tellen onder zijn oude toptijd. Pim bleef er iets boven.

Uitslag