zondag 26 november 2017

Uitslag Minioren Club Meet 26 november in Oosterhout

foto via organisatie
Zondag 26 november heeft een klein groepje minioren deelgenomen aan de Minioren Club Meet in Oosterhout.
Iris Maas werd in de laatste serie van het programma derde bij de meisjes minioren 2 en 3 en in totaal eindigde ze op een keurige vierde plaats. Ze verbeterde haar persoonlijke record met een halve tel. Raff Bakker zwom op dezelfde afstand vervolgens naar plaats 20 bij de minioren 2-3-4. Hij was bijna vier seconden sneller dan ooit! De oudste meiden, de minioren 5, zwommen als eerste afstand de 50 vlinder. Tasnim Bezbiz verbeterde zich met ruim een halve seconde en werd daarmee vijfde. Lisa Maas eindigde als tiende, maar bleef iets boven haar beste tijd. Juul Schellekens (dertiende plaats) was anderhalve seconde sneller dan ooit. Vervolgens mochten de minioren 4, Kenza Bakkali en Ismae Verboord, in actie komen op de 100 vrij. Voor Kenza was het de eerste keer dat ze deze afstand zwom, maar behalve een PR op de 100 meter wist ze haar PR op de 50 vrij met bijna drie seconden scherper te stellen! Ze eindigde als 26e. Ismae werd helaas gediskwalificeerd. De officiƫle reden was "Het keer- en/of eindpunt niet aangeraakt met enig lichaamsdeel".
Iris mocht als tweede afstand de 50 rug zwemmen en weer ging ze als een speer. Met een PR van 1,7 seconden werd ze dertiende. Raff werd helaas gediskwalificeerd op zijn 50 rug: "Bij het loslaten van de wand na het keerpunt de rugligging niet aangenomen". De laatste SWNZ-starts voor de pauze waren de minioren 5 op de 100 wissel. Juul verbeterde zich met ruim een seconde en Lisa herstelde zich na een mindere 50 vlinder door op deze veelzijdige afstand haar beste tijd met twee tellen aan te scherpen. Tasnim verbeterde zich met 2,5 seconde. Tasnim werd zevende, Juul dertiende en Lisa veertiende.
Na de pauze mochten Kenza en Ismae het water in duiken voor de 50 school. Kenza verbeterde zich met drie tellen en werd zestiende. Ismae maakte helaas een foutje in de onderwaterfase en werd gediskwalificeerd. De slotafstand voor Iris was de 50 vrij. Helaas wist ze zich na twee PR's niet meer te verbeteren en eindigde ze net boven haar beste tijd als elfde. Raff zwom wel sneller dan ooit: hij zwom vier seconden sneller dan zijn oude toptijd, en daarmee werd hij 35e. Op de 100 vrij werd Tasnim zesde, Juul achtste en Lisa elfde. Juul verbeterde zich met exact acht seconden en Lisa was 3,5 seconde sneller dan haar oude persoonlijke record.

Livetiming

Verslag door Jan:
SWNZ ging met 7 deelnemers naar de Clubmeet in Oosterhout, een hele leuke verenigingswedstrijd waarbij alle gezwommen tijden van de snelste zwemmers opgeteld worden. Bij de 19 starts werden er 16 persoonlijk records gezwommen.
Drie persoonlijke records was er voor Juul Schellekens 1,5 sec op de 50 vlinder, 1 sec op de 100 wissel en maar liefst 8 seconden op de 100 vrije slag. Raff Bakker zwom ook 3 persoonlijke records: 3 sec op de 50 school, 1 sec op de 50 rug en 4 sec op de 50 borstcrawl.
Twee  persoonlijke records waren er voor:
Tasnim Bezbi                  50 vlinder -1, 100 wissel -  2,5
Iris Maas                        50 school -1, 50 rug – 2
Lisa maas                       100 wissel -1 en 100 borstcrawl -8
Ismae Verboord             100 Bc -4 en 50 schoolslag -4
Kenza Bakkali behaalde een persoonlijk record op de 50 meter schoolslag met 3 sec.

Top 10 plaatsen waren er voor:
4de         Iris Maas                         50 schoolslag
5de         Tasnim Bezbiz                50 vlinderslag
6de         Tasnim Bezbiz                100 vrije slag
7de        Tasnim Bezbiz                100 wisselslag
8ste        Juul Schellekens             100 vrije slag

10de       Lisa Maas                       50 vlinder