zaterdag 18 november 2017

Uitslag Brabantse Winter Kampioenschappen dag 3 in Eindhoven

Tijdens de derde dag van de BWK kwamen er wederom verschillende zwemmers van SWNZ in actie.
Het spits werd afgebeten door Jelle Rutten en Jesse Hoksbergen met de 400 vrij. Jelle verbeterde zijn persoonlijke record met 5,5 seconde en werd elfde bij de junioren 3. Bij de jeugd 1 en 2 bezette Jesse de zevende plaats. Hij verbeterde zijn PR met 0.9 seconde.Vervolgens kwam Isa Schellekens in actie op de 200 rug. Ze bleef 0.01 seconde boven haar beste tijd en werd daarmee tiende bij de dames.
Daarna was het tijd voor de 50 meter vrije slag sprint bij de meisjes/dames. Bij de junioren 3 werd Britt Bakers tiende met een verbetering van 0.37 seconde. Iris van der Aa eindigde drie plaatsen lager dankzij een verbetering van haar beste tijd met 0.4 seconde. Bij de jeugd zwom Lisa Verheij naar de negentiende plaats en bij de senioren werd Mirelle de Kort eveneens negentiende. Mirelle verbeterde haar beste tijd met 0.14 seconde en zwom zo voor het eerst onder de 29 seconden.
Vervolgens kwamen Britt en Isa nogmaals in actie, maar nu op de 200 wissel. Beiden bleven helaas boven hun beste tijden. Britt eindige als negende en Isa als 21e. Helaas kon door een polsblessure van Pauline van Dam de estafette 4 x 200 vrij met Isa, Lisa en Mirelle niet doorgaan.

Morgen de vierde en laatste dag van de BWK.