zondag 19 november 2017

Uitslag Brabantse Winter Kampioenschappen dag 4, zondag 19 november in Eindhoven

Jelle Rutten mocht zondag 19 november het spits afbijten bij de laatste dag van de BWK. Op de 400 wissel mocht hij starten in de finaleserie met de snelste junioren 3. Jelle opende snel; slechts een fractie boven zijn pr 50 vlinder. Na vier banen was hij maar liefst bijna acht tellen sneller dan zijn oude toptijd. Na 400 meter was hij twaalf seconden sneller dan zijn persoonlijke record uit maart. Daarmee werd hij achtste.Jelle was daarna ook degene die het middagprogramma mocht openen voor SWNZ. Op de 100 vrij verbeterde hij zijn oude toptijd met 2,5 seconde. Hij behaalde een veertiende plaats. Daarna was het de beurt aan Jesse Hoksbergen op dezelfde afstand. Hij had zichzelf dit seizoen één belangrijk doel gesteld: onder de minuut. Jesse was er (mede dankzij vier koppen koffie?) op gebrand om snel van start te gaan. Hij opende slechts 0.3 seconde boven zijn PR 50 vrij en kon dat tempo goed doortrekken. Met meer dan een lengte voorsprong op de rest van de serie wist hij aan te tikken na een verbluffende 56.86 ! Een verbetering van zijn PR met maar liefst 3,5 seconde. Hij eindigde daarmee op een knappe achtste plaats.
Vervolgens zwom Isa Schellekens de 100 vlinder. Ook zij opende slechts 0.3 seconde boven haar PR over 50 meter. Uiteindelijk wist Isa een seconde van haar oude toptijd af te zwemmen. Het leverde haar de zestiende tijd op.
Britt Bakers en Mirelle de Kort zwommen de 50 school. De slagfrequentie van Britt was wat laag en daardoor bleef ze boven haar beste tijd. Ze eindigde als dertiende bij de junioren 3. Mirelle bleef een kwart tel boven haar PR en werd 25e bij de dames senioren.
Bronzen Britt
Vervolgens was het tijd voor vier dames op de 200 vrij. Lisa Verheij was de eerste van het kwartet. Ze verbeterde haar beste tijd met een halve seconde en werd twaalfde bij de jeugd. Isa was driekwart tel sneller dan ooit en dat leverde haar de 25e plaats op bij de senioren. Daarna was het tijd voor de finaleserie voor de junioren drie, met Iris van der Aa en Britt. Het was spannend, maar uiteindelijk wist Britt met een PR van bijna drie seconden de bronzen medaille binnen te halen. Iris bleef een fractie boven haar beste tijd en werd zevende.
Na deze mooie prestaties mochten Roel van der Kleij en Jesse in actie komen op de 50 vlinder. Jesse liet met een verbetering van driekwart tel zien geen mooie te hebben met de grens van dertig seconden en werd zestiende bij de jeugd. Roel eindigde één plaats hoger bij de senioren. Hij verraste met een verbetering van zijn PR van vier jaar geleden met 0.28 seconde.
Tot slot mochten de meiden en dames de 4 x 100 wissel zwemmen. Bij de junioren mocht Iris starten op de rugslag. Ze zwom een halve tel boven haar beste tijd. Helaas kwam ze niet goed uit, waardoor Britt dácht dat Iris aan ging tikken, maar die maakte nog een slag. Dat betekende helaas een te snelle overname, en dus diskwalificatie. Wel zwom Britt ongeveer haar pr op de schoolslag. Vervolgens zwom Naomi Janssen op de 100 vlinder bijna een seconde sneller dan ooit. Anouk Hacken mocht het afmaken met de borstcrawl en zwom iets boven haar beste tijd. In totaal bleven de dames een tel boven hun inschrijftijd en de vijfde tijd in totaal, maar helaas zal die tijd dus niet in de boeken komen. De senioren zagen vanaf de zijkant de diskwalificatie ook gebeuren, en zij werden nog een extra op scherp gezet om niet te snel over te nemen. Isa zwom op de rug een tel boven haar beste tijd in haar derde race van de dag. Vervolgens zwom Mirelle op de schoolslag iets onder haar PR. Alma Janssen nam vervolgens de vlinderslag voor haar rekening en het karwei werd afgemaakt door Lisa met de vrije slag. Lisa zwom weer bijna een seconde sneller dan haar pas één week oude PR. De dames zwommen de negende tijd.

Uitslag

De zwemmers van de zondag, met coaches Mirjan en Sandra