zondag 12 november 2017

Uitslag BWK dag 2, zondag 12 november in Eindhoven

Tijdens dag 2 van de Brabantse Winter Kampioenschappen waren het de zwemmers met de lange adem die als eerste in actie mochten komen. Britt Bakers opende met de 400 meter wisselslag. Ze startte met een PR op de 100 vlinder van ruim een seconde. Na 400 meter was ze maar liefst 11,5 seconde sneller dan haar oude PR. Ze eindigde daarmee als vijfde bij de junioren 3. Bij de senioren opende Isa Schellekens met een mooie tijd op de vlinder: exact een seconde boven haar beste tijd. Uiteindelijk was ze na zestien banen slechts een fractie langzamer dan haar persoonlijke record. Isa werd tiende bij de senioren. Jelle Rutten kwam in actie op de 1500 vrij. Hij was als vierde ingeschreven en ging van start met als missie de nummer 3 bij te houden. Helaas moest hij zijn concurrent laten gaan. Tussen 600 en 900 meter liepen zijn tussentijden wat op, maar daarna kon hij de tijden toch weer naar beneden brengen. Jelle eindigde met een PR van maar liefst 42 seconden als vierde bij de junioren 3.
Na het inzwemmen mochten ook de andere zwemmers in actie komen. Iris van der Aa was de eerste namens SWNZ die het water in dook voor de 100 vrij. Ondanks dat de race wat verbeterpunten had, wist ze wel haar beste tijd met anderhalve seconde aan te scherpen. Ze eindigde met haar nieuwe toptijd als dertiende bij de junioren 3. In diezelfde categorie eindigde Britt als elfde. Haar lichaam was (geheel logisch) nog niet helemaal hersteld van de 400 wissel en dus bleef ze een tel boven haar beste tijd. Lisa Verheij zwom zes tienden van een seconde onder haar oude toptijd en met exact 1 minuut en vijf tellen werd ze veertiende bij de jeugd 1 en 2. Bij de senioren kwam Mirelle de Kort in actie. Ze was ruim een halve seconde sneller dan ze ooit was en dat leverde haar de 28e plaats op in het drukke seniorenveld.
Vervolgens mocht Isa Schellekens in actie komen op de 100 meter rugslag. De opening was al iets aan de langzame kant en dat resulteerde ook in een tijd die binnen een tel van haar PR lag. Ze werd dertiende bij de senioren.
Vervolgens mochten de jongens in actie komen op de 200 vrij. Ook Jelle had zware armen na zijn eerste afstand. Desondanks zwom hij een keurige 200 meter, die slechts anderhalve tel boven zijn beste tijd lag. Het betekende een zestiende plaats. Jesse Hoksbergen zwom alleen de 200 vrij en hij verbeterde zijn slechts twee weken oude PR met bijna anderhalve seconde. Jesse werd dertiende bij de jeugd 1 en 2.
De laatste individuele afstand voor SWNZ was de 50 vlinder. Allereerst zwommen Isa en Mirelle naast elkaar. Mirelle won de onderlinge strijd, dankzij een verbetering van zijn PR met 0.37 seconde. Isa bleef een fractie (0.18 seconde) boven haar beste tijd. Bij de senioren werd Mirelle 32e en Isa 35e. Enkele series later waren het Naomi Janssen en Britt die naast elkaar mochten zwemmen. Britt won de onderlinge strijd, maar voor beide junioren 3 was er geen verbetering van de beste tijd. De meiden werden elfde en dertiende.
Tot slot werd de 4 x 100 vrij gezwommen. Iris mocht de strijd openen, en bleef onder haar PR van vóór deze middag. Vervolgens zwom Naomi meer dan een tel sneller dan haar PR. Ze gaf het spreekwoordelijke stokje over aan Anouk Hacken, die voor het eerst mocht deelnemen aan de Brabantse Kampioenschappen nadat ze zich hiervoor twee weken geleden wist te plaatsen. Anouk was een beetje zenuwachtig, maar desondanks zwom ze een prima tijd. Tot slot kwam Britt in actie, en in haar vierde start van de middag was ze nog steeds sterk. Ze bleef slechts een fractie boven haar beste tijd. Met een eindtijd die 1.2 seconde onder de inschrijftijd lag werden de meiden zevende.
In de volgende serie waren het de senioren die dezelfde afstand zwommen. Isa opende, en ze bleef binnen een seconde van haar PR. Lisa zwom vervolgens weer net iets sneller dan eerder op de middag. Ze gaf over aan Selina Janssen, die met deze afstand haar enige start tijdens deze BWK had. Ze zwom een keurige 1.05.99, een volle seconde onder haar PR. Mirelle maakte het karwei keurig af. De dames waren bijna anderhalve seconde sneller dan hun inschrijftijd en daarmee werden ze negende.

Livetiming