zaterdag 11 november 2017

Uitslag BWK dag 1, zaterdag 11 november in Eindhoven

Op de elfde van de elfde mochten vijf zwemmers van SWNZ in actie komen tijdens de eerste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen.
Britt Bakers mocht het spits afbijten op de 100 school. Helaas ging het niet helemaal naar wens en bleef ze een tel boven haar beste tijd. Ze eindigde daarmee als twaalfde bij de junioren 3. Het was haar derde tijd ooit.
Vervolgens kwamen Jelle Rutten, Jesse Hoksbergen en Roel van der Kleij op de 50 vrij. Jelle verbeterde zijn PR met 0.14 seconde en eindigde daarmee als vijftiende bij de junioren 3. Jesse was 0.1 seconde sneller dan ooit en daarmee werd hij negentiende bij de jeugd 1 en 2. Roel werd 25e bij de senioren.
De 200 wissel verliep helaas minder succesvol voor Jelle: wegens een valse start zag hij de diskwalificatiecode AA bij zijn naam verschijnen in de uitslag. Hij wist echter zelf al dat hij 'gedist' was, en mede daardoor bleef hij twee tellen boven zijn PR van enkele weken geleden.
Tot slot van de eerste dag zwom Britt samen met Isa Schellekens de 50 rug. Britt verbeterde haar persoonlijke record met bijna een volle seconde. Daarmee viel ze net naast het podium met de vierde plaats. Isa zwom bij de senioren naar de vijftiende plek. Hoewel ze haar twee jaar oude PR met 0.4 seconde aanscherpte, was ze zelf niet geheel tevreden. De start was naar eigen zeggen "niet super".

Zondag is de ploeg een stuk groter, met naast Britt, Isa, Jelle en Jesse ook nog Iris van der Aa, Mirelle de Kort, Naomi Janssen, de debuterende Anouk Hacken, Lisa Verheij en Selina Janssen in actie.

Livetiming
Opstelling BWK SWNZ