Pagina's

zondag 24 februari 2019

Uitslag NK Studenten 23 februari in Rotterdam

Het Open Nederlandse Kampioenschap Studenten werd op zaterdag 23 februari 2019 gehouden in het Zwemcentrum Rotterdam (50m) in Rotterdam. Deze wedstrijd is voor alle HBO- en universitaire studenten.

Namens SWNZ kwamen er twee dames in actie. Selina Janssen, student Biomedische Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven, begon met de 100 vlinder. Het was de eerste keer dat ze deze afstand in het 50-meterbad zwom. Ze ging hard af en moest dat helaas bekopen op de tweede baan. Ze eindigde als achtste. Op de 50 vrij zwom ze een lage 31-er, iets boven haar beste tijd en werd ze zestiende
Mirelle de Kort studeert Applied Science aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en zwom de 100 vrij en 100 school. Op de eerste afstand was ze meer dan een seconde sneller dan haar beste tijd in het 50-meterbad en op de schoolslag verbeterde ze haar PR zelfs met vier seconden, hoewel ze de race zelf niet zo lekker vond lopen. Op beide afstanden zwom ze binnen de RZK-limiet. Deze had ze al eerder in het 25-meterbad behaald, maar met een limiet in een 50-meterbad word je in een snellere serie ingedeeld. Op de vrij werd Mirelle elfde en op de school vijftiende.

Uitslag