Pagina's

zondag 17 februari 2019

Uitslag Minioren-Junioren 17 februari in Rosmalen

Dertien minioren en junioren van SWNZ hebben op zondag 17 februari meegedaan aan de Minioren-Junioren wedstrijd in Rosmalen. Het regende PR's in zwembad Kwekkelstijn.

De junioren begonnen met de 100 vlinder. Lisa Maas werd vierde bij de junioren 1. Bij de junioren 2 en 3 was er brons voor Kes Keij, die zich met bijna vier tellen verbeterde en daarmee er ook voor zorgde dat de meisjes junioren onder de limiet voor de RZK hebben gezwommen. Isa Verhagen verbeterde zich met 4.4 seconde en Puck Bakker was acht tellen sneller dan haar oude persoonlijke record. Helmie van de Laar zwom deze afstand voor het eerst en ook zij deed het uitstekend. Ze verbeterde haar PR op de 50 vlinder met 1.4 seconde. Isa werd tiende, Puck elfde en Helmie zestiende. Op de 100 vrij voor minioren 2 en 3 was er zilver voor Maud Leijten. Maud zwom maar liefst twaalf tellen sneller dan haar oude toptijd! Rafke Bakker zwom op de 100 wissel een tiende sneller dan de oude toptijd en werd daarmee zesde. Op de 100 rug werd Iris vijfde met een PR van maar liefst 8.5 seconde. Halverwege was ze al bijna anderhalve tel sneller dan haar oude toptijd. Na een vierde plaats op de 100 vlinder zat het Lisa ook op de 50 vrij niet mee. Ondanks een PR van maar liefst drie tellen eindigde ze wederom net naast het podium. Puck sprintte vorige week al naar een PR van ruim drie seconden en in Rosmalen was ze weer een seconde sneller. Het leverde haar de vijfde plaats op. Nena werd zevende, Isa Met een PR van bijna 0.4 seconde twaalfde en Kes werd dertiende. Elissa Emmers zwom vier tellen sneller dan haar oude toptijd en werd vijftiende. Lotte Welvaarts scherpte haar PR met zeven seconden aan en werd 22e, net voor Helmie die zich met ruim vier tellen verbeterde.
De meisjes minioren 5 zwommen de 400 vrij. Kenza Bakkali werd vijfde en Ismae Verboord zesde. Kenza verbeterde haar persoonlijke record op de 200 vrij met twaalf seconde en haar toptijd op de 400 vrij werd met 32 seconden aangescherpt. Ismae zwom 7.7 seconden sneller dan ooit op de 400 vrij. Op de 100 wissel werd Maud helaas gediskwalificeerd wegens een fout in het keerpunt van de rug naar de school. Rafke zwom op de 100 vrij maar liefst dertien seconden sneller dan haar oude toptijd.
Na twee vierde plaatsen was het op de 50 rug eindelijk raak voor Lisa: met een PR van vijf seconden haalde ze brons! Nena werd negende met een verbetering van bijna een tel. Puck zwom 1.6 seconde sneller dan de oude toptijd en werd twaalfde. Isa, Elissa en Kes bezetten de plaatsen vijftien, zestien en zeventien. Elissa verbeterde haar PR met vijf tellen. Lotte zwom met een tijdsverbetering van drie seconden naar plaats 21 en Helmie was met een PR van twee seconden 23e. Iris zwom op de 100 vrij maar liefst veertien seconden sneller dan ooit en daarmee werd ze zesde.
Op de 100 rug eindigde Kenza als vierde en Ismae als zesde. Kenza verbeterde haar toptijd met 3.5 seconde en Ismae zwom deze afstand voor het eerst.
Tot slot zwommen de meisjes junioren de 4 x 50 vrij estafette. Het eerste team met Isa, Nena, Kes en Puck werd tweede. Isa was 0.02 seconde sneller dan eerder op de middag. De startzwemster van het tweede team, Elissa, verbeterde zich met 0.7 seconde ten opzichte van eerder op de middag. Samen met Lisa, Helmie en Lotte werd ze zesde.

Uitslag