Pagina's

zondag 17 februari 2019

Uitslag limiet 17 februari in Eindhoven (50)

Zondag 17 februari hebben elf zwemmers (één heer en tien dames) deelgenomen aan een limietwedstrijd in Eindhoven. Waar vorige week de competitie in het springbad (badlengte 25 meter) gezwommen werd, was de wedstrijd nu in het 50 meter lange wedstrijdbad.

De wedstrijd ging van start met de 50 rug voor de dames. Tasnim Bezbiz zwom bijna drie tellen sneller dan ooit in het 50-meterbad. Isa Schellekens zwom iets boven haar beste tijd. Op de 50 vlinder verbeterde Britt Bakers zich met een halve tel. Lisa Verheij was ruim zes tienden van een seconde sneller dan haar PR en Naomi Janssen verbeterde zich met 0.02 seconde. Haar zus Selina had nog last van de 2000 meter vrije slag een dag eerder en zwom boven haar beste tijd. De enige heer in het gezelschap, Sem van Eijndhoven, ging van start op de 50 vrij. Met 30.02 dook hij net niet onder de grens van een halve minuut, maar hij was wel driekwart seconde sneller dan zijn oude toptijd.
Naomi zwom een half uur na haar PR op de 50 vlinder wederom een persoonlijk record. Op de 100 vrij dook ze maar liefst 4.1 seconde onder haar oude toptijd in het 50-meterbad. Haar PR op de 50 vrij werd in die race met een tiende scherper gesteld.
Op de 200 wissel waren er drie starts, en evenzoveel PR's. Isa verbeterde zich met bijna twee seconden en zwom de reservelimiet voor de Nederlandse Kampioenschappen. Mirelle de Kort zwom 10.7 seconde sneller dan ooit en daarmee kwalificeerde ze zich voor de Regionale Zomer Kampioenschappen. Juul Schellekens zwom deze afstand voor het eerst in het 50-meterbad en verbeterde onderweg ook nog haar PR op de 50 vlinder met een seconde. Ze was zelfs drie tellen sneller dan ze ooit in het 25-meterbad was en dook ruim onder de RZK-limiet! Britt zwom op de 100 school een tel boven haar beste tijd en ook op de 200 vrij waren er geen tijdsverbeteringen voor Selina en Lisa. Iris Verheij zwom op de 100 rug ruim drie tellen sneller dan ooit en was halverwege al bijna vier tellen sneller dan haar PR op de 50 rug. Op de 100 school zwom Sem achttien sneller dan zijn beste tijd. Na 50 meter was hij al 6.5 seconde sneller dan zijn PR. Tasnim verbeterde zich op de 100 vlinder met maar liefst acht seconden. Sem zwom op de 100 vrij ruim vier tellen sneller dan ooit. Isa bleef op de 200 rug met de kleinst mogelijke marge boven haar persoonlijke toptijd 0.01 seconde. Mirelle bleef op de 50 vrij slechts 0.03 seconde boven haar beste tijd. Anouk dook bijna een seconde onder haar PR en Iris maar liefst 2.5. Selina wist zich niet te verbeteren. Tot slot zwom Anouk op de 50 school ruim twee seconden sneller dan ooit en dat leverde haar een startbewijs voor de RZK op. Op zowel de 50 vrij als de 50 school dook Anouk onder haar toptijden uit het 25-meterbad.

Uitslagen