zondag 28 oktober 2018

Uitslag limietwedstrijd 28 oktober in Tilburg

SWNZ was zondag 28 oktober met 15 zwemmers aanwezig bij de limietwedstrijd in Tilburg.

De wedstrijd startte met de 50 school voor Luuk Bult en Jesse Hoksbergen. Luuk zwom een PR van een halve tel, terwijl Jesse zijn eigen tijd zwom. De dames zwommen diezelfde afstand. Britt Bakers zwom 0.1 seconde onder de BWK-limiet. Anouk Hacken vond het water zwaar, of zoals ze zelf zei: "alsof er 20 kilo maizena in het water zat". Juul Schellekens verbeterde haar pas één week oude PR met 0.4 seconde. Nena van der Steen zwom een fractie boven haar beste tijd. Vervolgens werd de 50 vlinder gezwommen. Isa Schellekens verbeterde haar persoonlijke record met een kwart tel. Lisa Verheij was 0.4 seconde sneller dan ooit. Sandra Schellekens zwom een halve seconde sneller dan twee weken geleden met de Dommeltrofee.
Vervolgens zwommen Jesse en Tasnim Bezbiz de 100 rug. Jesse bleef boven zijn beste tijd, maar Tasnim was een seconde sneller dan ooit. Mirelle de Kort zwom op de 200 wissel een seconde sneller dan haar PR. Lisa en Tasnim zwommen beiden de zware 400 meter wisselslag. Beiden zwommen daarbij de limiet voor de BWK! Lisa verbeterde haar PR met vijf seconde en Tasnim was bijna een minuut sneller dan haar beste tijd, gezwommen in een 50-meterbad.
Juul bleef op de 100 school ruim een seconde onder haar oude toptijd. Op het koningsnummer, de 100 vrij, zwom Luuk 0.1 seconde sneller dan zijn PR van een week eerder. Bij de dames bleven Selina Janssen en Nena boven hun beste tijden. Britt verbeterde zich met 0.11 seconde. Naomi Janssen was maar liefst twee seconden sneller dan haar oude persoonlijke record. Isa Verhagen zwom een seconde sneller dan haar PR van vorige week.
Jesse zwom op de 50 rug, ondanks een mindere start, toch nog een PR van 0.3 seconde. Isa Schellekens en Mirelle verbeterden zich niet.
Vervolgens kwam een grote groep zwemmers in actie op de 50 vrij. Luuk verbeterde zich met ruim anderhalve seconde en dat betekende ook voor hem een BWK-startbewijs. Bij de dames miste Selina de limiet op slechts 0.15 seconde. Claartje verbeterde haar PR met 0.06 seconde. Anouk was 0.7 seconde sneller en Naomi, die eerder op de middag tijdens de 100 vrij haar PR 50 vrij al bijna aanscherpte, was 1.8 seconde sneller dan ooit. Sandra, Nena en Juul verbeterden zich niet.
Op de 200 vrij kwam de grootste verbetering op naam van Claartje: acht seconden. Mirelle was 2.5 seconde sneller dan ooit en Isa Verhagen 1.1 seconde. Lisa bleef, na de 400 wissel van eerder deze middag, een fractie boven haar beste tijd. Tot slot zwom Isa Schellekens de 400 vrij, maar door een beweging bij de start komt haar persoonlijke record van acht tellen helaas niet in de boeken