Pagina's

maandag 22 oktober 2018

Uitslag Junioren-Jeugd-Senioren 21 oktober in Veghel

Zondag 21 oktober hebben dertien zwemmers van SWNZ de herfstvakantie afgesloten met de eerste Junioren-Jeugd-Senioren wedstrijd van dit seizoen. Er werd dit keer gezwommen in Veghel.
Luuk Bult beet het spits af met de 400 meter vrije slag. Hij verbeterde zijn PR met meer dan een halve minuut en was halverwege al 4 seconden sneller dan zijn PR op de 200 vrij. Hij plaatste zich als derde voor de finale, waarbij de 100 vrij gezwommen werd. Daarin werd hij derde met een PR van bijna zes seconden! Op de 200 rug plaatsten Isa Schellekens en Kim de Laat zich voor de finale, waarin 100 rug gezwommen werd. Isa won de finale en Kim werd vijfde.
Ook op de 200 wissel werden er finaleplaatsen door de SWNZ-zwemsters veroverd. Tasnim kwalificeerde zich met een PR van vijftien tellen als snelste. De 100 wissel in de finale won ze bij de junioren 1 in een PR van anderhalve seconde. Bij de junioren 2-3 werd Kes tweede in de finale. Op de 100 wissel was ze een seconde sneller dan ooit, in de voorronde op de 200 wissel zelfs dertien seconden. Bij de jeugd werd Britt Bakers tweede en Marit Vermeulen vierde. Marit zwom op de 200 wissel een PR van bijna drie seconden. Lisa Verheij won de 100 wissel finale bij de senioren in een PR van anderhalve seconde.

Na de voorrondes van de 400 vrij, 200 rug en 200 wissel werden de andere nummers gezwommen. Juul Schellekens won de 100 vrij bij de junioren 1, dankzij een PR van 2,5 seconde. Nena van der Steen en Isa Verhagen werden eerste en tweede bij de junioren 2-3. Isa was 0.4 seconde sneller dan haar oude toptijd. Bij de jeugd werd Britt vijfde, Anouk Hacken zesde en Marit zevende. Zo kort na de 200 wissel waren er voor Britt en Marit helaas geen PR's, maar de nog frisse Anouk was twee tellen sneller dan haar oude toptijd. Bij de senioren won Isa Schellekens met een verbetering van een kwart tel. Claartje Rijken werd vierde en Kim zesde.
Vervolgens werd er gesprint. Luuk werd tweede op de 50 vrij met een PR van 0.3 seconde. De dames zwommen 50 vlinder, met een tweede plaats voor Kes, de derde plaats voor Britt, de vijfde plaats voor Anouk in een PR van bijna vijf seconden en de zesde plaats voor Marit. Isa won bij de senioren, Lisa werd tweede en Claartje vierde. Claartje zwom 0.06 seconde sneller dan ooit.
Na de 100 vrij was Juul ook de snelste op de 100 school. Ze verbeterde haar PR's op de 50 en 100 meter met 0.02 en 2,5 seconde. Kes werd derde op de 100 school in een verbetering van anderhalve tel. Nena werd vierde en was op de 50 en 100 meter 0.3 en 1.7 seconde sneller dan haar oude PR's. Een tweede plaats was er voor Anouk bij de jeugd. Op de 50 school werd Luuk vierde met een PR van 1,7 seconde. De laatste individuele afstand was de 50 rug, met winst voor Tasnim in een PR van 0.3 seconde. Juul werd tweede en was een volle seconde sneller dan haar oude persoonlijke record. Ook bij de jeugd was de winst voor SWNZ: Britt was daar de snelste. Bij de senioren bezetten Lisa en Claartje de plaatsen twee en drie.