Pagina's

zondag 14 oktober 2018

Uitslag Dommeltrofee 14 oktober in Boxtel

Zondag 14 oktober was het weer tijd voor de jaarlijkse Dommeltrofee. In Boxtel werd er gesprint over alle 50 meters en de 100 meter wisselslag. SWNZ was aanwezig met 26 zwemmers, van 7 tot 47 jaar oud. Voor de jongste zwemmer, Stef van Os, was het zijn allereerste officiële wedstrijd.

Uitslag
Individuele klassementen
Verenigingsklassement

De meisjes/dames begonnen met de vlinderslag. Voor de jongste meiden, Ila van Os en Maud Leijten, was dat de 25 meter. Maud zwom deze afstand voor het eerst en deed dat uitstekend. Ze eindigde als tweede. Ila werd bij de meiden die één jaar ouder zijn eveneens tweede. Ze verbeterde zich met ruim vier seconden. Vervolgens zwommen twaalf dames de 50 meter vlinderslag. Tasnim Bezbiz werd vierde bij de meisjes minioren 5-junioren 1, maar was ruim een seconde sneller dan ooit en dat was goed voor een startbewijs voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Juul was bijna twee tellen sneller dan haar oude toptijd. Bij de senioren verbeterde Kes Keij zich met bijna drie seconden. Marit Vermeulen was ruim een seconde sneller en Iris Verheij twee. Isa Schellekens werd bij de senioren tweede, maar verbeterde zich niet. Kim de Laat bleef slechts 0.07 boven haar beste tijd. Claartje Rijken verbeterde zich met 1.4 seconde. Voor Alma Janssen, Daphne Portegijs, Sandra Schellekens en Lisa Verheij waren er geen verbeteringen.
Stef mocht starten met de 50 meter schoolslag. Hij zwom een supersnelle tijd, maar werd helaas gediskwalificeerd omdat hij niet met twee handen aangetikt had. Ook de twee jaar oudere Daan Ewald en de andere acht jongens/heren zwommen twee banen schoolslag. Daan werd vijfde en was vijf seconden sneller dan ooit. Rens Hoogenboom werd bij de junioren 3-4 tweede met een PR van twee seconden. Sem van Eijndhoven zwom iets boven zijn beste tijd. Rick Hoksbergen was een seconde sneller en Tijs Hendriks bleef iets boven zijn beste tijd. Jesse Hoksbergen was de snelste bij de jongens jeugd. Guy Huijsmans zwom een PR van twee seconden en Rob van de Ven bijna twee.
De dames zwommen hun programma's in de volgorde van de wisselslag, dus de tweede slag was de rugslag. Voor alle leeftijden stond 50 meter op het programma. Maud werd tweede met een PR van twee seconden en Tessa Groenendaal eindigde als derde met een PR van maar liefst acht tellen. Ila van Os werd tweede met een verbetering van vier seconden. Tasnim werd wederom vierde ondanks een PR van anderhalve tel. Juul verbeterde zich met meer dan twee seconden. Kenza Bakkali zwom een fractie boven haar beste tijd. Kes was drie tellen sneller dan haar oude toptijd. Iris werd derde met een verbetering van anderhalve seconde. Marit zwom een halve tel boven haar PR. Isa won bij de senioren, maar was niet tevreden met haar tijd. Claartje zwom 0.03 seconde onder haar oude toptijd. Ook Lisa, Sandra en Kim zwommen de 50 rug, maar dat leverde geen nieuwe toptijden op.
De tweede afstand voor de jongens was de 50 vrij, met alle tien de jongens/heren van SWNZ op het startblok. Stef won bij de allerjongsten en was maar liefst 15 seconden sneller dan bij een onderlinge sprintwedstrijd eerder deze maand. Daan was twee seconden sneller dan zijn inschrijftijd. Sem zwom naar de tweede plaats bij de junioren 3-4, maar wist zijn tijd van een week eerder, toen hij een BWK-limiet zwom, net niet te verbeteren. Rens zwom een PR van een halve seconde, Tijs 1.3 seconde en Rick bijna twee seconden. Jesse won bij de jeugd in een tijd die 0.4 boven zijn PR ligt. Rick werd met een PR van wel zes seconden! Guy zwom de derde tijd bij de heren, 0.14 seconde boven zijn PR. Rob zwom net boven zijn PR.
Afstand nummer drie was de 50 school. Maud en Tessa werden weer tweede en derde. Maud zwom al eens een fractie sneller en Tessa verbeterde zich met ruim een seconde. Juul zwom twee tellen sneller dan ze ooit deed en bleef slechts een seconde boven de BWK-limiet. Tasnim en Kenza waren al eens sneller over de twee banen schoolslag. Kes werd derde dankzij een PR van 0.3 seconde. Iris zwom een PR van 0.2 seconde en Marit van bijna een seconde. Isa werd tweede met een PR van 0.04 seconde. Alma, Lisa, Daphne, Kim en Sandra verbeterden zich niet.
De jongens gingen verder met de 50 meter vlinderslag. Helaas komt de tijd van Daan niet in de uitslag, omdat hij niet met twee handen aangetikt had. Sem werd tweede. Tijs verbeterde zijn PR met twee seconden en Guy met drie seconden.
Vervolgens was het tijd voor de vrije slag sprint voor de dames, met voor SWNZ maar liefst zestien dames. Maud werd tweede en Tessa derde. Ila wilde zo graag dat ze iets te snel vertrok. Tasnim verbeterde haar PR (en inschrijftijd voor de BWK) met 0.8 seconde. Daarmee was ze zelfs sneller dan Sandra, wat vooraf ook het doel was (naast een PR uiteraard). Kes verbeterde zich met een halve seconde en Iris werd derde dankzij een PR van een seconde. Isa werd tweede.  Claartje verbeterde zich met 0.6 seconde. Alma, Lisa, Daphne, Marit en Kim zwommen geen nieuwe toptijden.
De laatste 50 meter voor de mannen was de rugslag. Stef won en Daan zwom slechts 0.03 boven zijn beste tijd. Sem werd derde met een PR driekwart tel, voor Rens. Rick zwom een seconde sneller dan ooit en werd eveneens derde. Guy zwom boven zijn beste tijd. Rob zwom slechts 0.01 seconde boven zijn PR.
Tot slot mochten zowel de dames als heren junioren en ouder de 100 wissel zwemmen. Isa won deze afstand bij de dames, maar in haar vijfde start van de middag zat een PR er niet meer in. Claartje was twee seconden sneller dan haar oude toptijd. Iris verbeterde zich met drie seconden, Tasnim met twee, Kes met vijf en Juul met ruim één. Guy zwom driekwart tel sneller dan zijn oude PR. Sem was maar liefst zeven seconden seconden sneller dan ooit, Rens drie en Tijs zwom deze afstand voor het eerst.
Lisa, Marit, Kim en Jesse wisten geen PR te noteren. Rick Hoksbergen startte iets te snel en zag zijn eindtijd daarom niet terug in de uitslag.

Klassementen
Na afloop van de wedstrijd werden de klassementsprijzen op basis van FINA-punten uitgereikt. Daarvoor telden drie van de vier 50 meters mee. Bij de meisjes minioren 3 was er een tweede plaats voor Maud en een derde plaats voor Tessa. Ila werd bij de minioren 4 vijfde. Bij de minioren 5 en junioren 1 werd Tasnim vierde, Juul zevende en Kenza achttiende. Bij de junioren 2-3 was er een vijfde plaats voor Kes. Bij de jeugd 1-2 werd Iris vierde en Marit vijfde. Isa werd tweede bij de senioren. Alma werd vijfde, voor Lisa, Claartje, Sandra en Daphne. Kim werd elfde.
Bij de jongens was er de eerste plaats voor Stef bij de minioren 2. Daan werd vijfde bij de minioren 5-6. Sem eindigde als tweede bij de junioren 3-4, Rens als vierde en Tijs als vijfde. Jesse won bij de jeugd 1-2 en Rick Vermeulen werd derde. Guy eindigde als zevende bij de senioren en Rob als negende.
In het verenigingsklassement werd SWNZ tweede achter TRB-RES uit Tilburg.
De vier jongste zwemmers (Stef, Ila, Maud en Tessa) met de beker voor de tweede plaats


Foto's:
(Wanneer ouders/zwemmers niet akkoord gaan met publicatie van de foto's hoor ik het graag via zwemmenswnz@gmail.com. Ik zal de foto dan zo spoedig mogelijk verwijderen).