zondag 7 oktober 2018

Uitslag competitie ronde 1, 7 oktober in Boxtel

Zondag 7 oktober kwamen bijna zestig zwemmers in actie bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Deze werd gezwommen in Boxtel tegen zwemmers van de Dommelbaarzen uit Vught en Hydra uit Gemert.

Uitslag

SWNZ komt dit seizoen uit in de C3-klasse. Alle 37 verenigingen uit heel Nederland in de C-klasse zijn verdeeld in 4 poules. Van elke poule promoveren de twee beste verenigingen (na 4 rondes) naar de B-klasse en degraderen de twee laagste verenigingen naar de eerste klasse district.

Tussenstand C3-klasse

SWNZ startte met de 4 x 100 vrij voor meisjes junioren. Hoewel de sterke lichting uit 2004 doorgeschoven is naar de jeugd, lieten de huidige junioren zien dat zij hun plaats uitstekend kunnen innemen. Wat een toptijden kwamen er op de klokken van beide teams! Het eerste team opende met Tasnim Bezbiz, die maar een fractie boven haar pas twee weken oude PR bleef. Vervolgens was Puck Bakker acht tellen sneller dan ze ooit was, gevolgd door Kes Keij die zo'n anderhalve tel sneller dan ooit was. Isabella Juárez Galeana sloot af met een tijd die een halve tel sneller dan haar PR was. De meiden waren in totaal ruim 4,5 tel sneller dan hun inschrijftijd en dat betekende de derde plaats. Het tweede team deed het zeker zo goed, met een PR van zeven seconden voor startzwemster Isa Verhagen. Zoë Hoogerdijk was eveneens zeven tellen sneller dan haar beste tijd en Oliwia Krawczyk was anderhalve tel sneller. Juul Schellekens sloot af met een tijd die anderhalve seconde onder haar beste tijd lag. Het tweede team was in totaal vijftien seconden sneller dan de inschrijftijd!
De dames senioren gingen van start met de 100 wissel. Isa Schellekens was de beste met een PR van 1.7 seconde. Ze werd gevolgd door Mirelle de Kort. Selina Janssen verbeterde haar PR net als Isa met 1.7 seconde. Hanneke van der Steen was 0.4 seconde sneller dan ooit. Bij de jongens jeugd was er een derde plaats voor Jesse Hoksbergen, die zich verbeterde met bijna zes tellen. Rick Vermeulen verbeterde zijn PR's op de 50 en 100 rug met respectievelijk 5,5 en vijftien seconden. Stephan Neuféglise was op zowel de 50 als de 100 rug een seconde sneller dan ooit. Lisa Verheij zwom dankzij een PR van ruim drie seconden naar de tweede plaats. Claartje Rijken verbeterde zich met twee tellen en Jessie van de Laak met zeven. Bij de junioren 1 en 2 zwommen Luuk Bult en Raf Meemelink de 100 vlinder. Luuk verbeterde zich met drie tellen. Raf zwom deze afstand voor het eerst, en had ook nog geen tijd staan op de 50 vlinder. Twee PR's in één race voor hem dus. Bij de meiden in de junioren-categorie is SWNZ zeer goed vertegenwoordigd, met dit keer maar liefst tien zwemsters op de 200 rug. Dat leverde een vracht PR's op. Tasnim was op de vierde plaats de beste van SWNZ bij haar debuut op deze afstand. Ook voor Juul (met zelfs nog een PR na 50 meter), Zoë (met ook nog een PR na 100 meter), Lisa Maas en Aukje was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen. Puck verbeterde haar PR met 36 seconden, Oliwia met drie, Kes met veertig, Isa met 28 en Isabella met een halve seconde.
Vervolgens was het weer tijd voor de senioren, waarbij Hermie Minkels op de 50 rug voor de winst tekende. Guy Huijsmans en Jeroen van Dinther verbeterden hun beste tijd met een halve tel, terwijl Guus Verhoeven 0.4 seconde sneller dan ooit was. Eugene Strijdonck zwom deze afstand voor het eerst. Mirelle de Kort won de 100 school, in een PR van een seconde. Haar tijd was exact de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen van volgende maand. Naast haar ging Floor Rüwen goed mee en tekende zij voor de tweede plaats.
Op de 200 vrij voor junioren 3 en 4 was Sem van Eijndhoven met een PR van 0.11 seconde de beste van SWNZ op plaats zes. PR's waren er voor Rens Hoogenboom (ruim vijf tellen) en Tijs Hendriks (ruim zes tellen). Rick Hoksbergen zwom maar liefst drie PR's in één race: 50 (anderhalve seconde), 100 (acht seconden) en 200 meter (25 seconden). De laatste afstand voor de pauze was de 100 school. Britt Bakers tekende voor de winst en Iris Verheij eindigde met een PR van maar liefst zeven seconden op een gedeelde tweede plaats. Na 50 meter was ze al drie seconden sneller dan haar PR. Marit Vermeulen zwom ook twee PR's: 1.2 en vijf seconden sneller dan ooit was ze. Emmy Verhagen zwom haar eerste wedstrijd en zwom daarmee ook twee PR's. Ook Renske Verhagen en Lotte Welvaarts, twee junioren, zwommen de 100 school. Voor Renske was het de eerste keer, dus twee PR's. Lotte verbeterde haar PR op de 50 school met een kwart tel.
Na de pauze, waarin de oorkondes van het LAC-circuit 2017-2018 en het open water 2018 werden uitgereikt, mochten de senioren weer in actie komen. Hermie was op de zevende plaats de beste op de 100 school. Guy zwom PR's op de 50 (één seconde) en 100 meter (3,5 seconde). Eugene verbeterde zijn antieke PR uit 2007 met 36 seconden en zwom daarnaast ook een PR op de 50 school. De dames sloten af met de 50 rug, met winst voor Isa en een derde plaats voor Rianne Slabbers, die haar PR met 0.3 seconde aanscherpte. 
Jesse eindigde op de 200 school als vierde met een PR van 7,5 seconde. Rick verbeterde zijn PR's op de 50, 100 en 200 meter met drie, zes en 32 seconden. Stpehan zwom een PR op de 50 school (een halve tel) en benaderde zijn beste tijd op de 100 meter tot op 0.15 seconde tijdens zijn debuut op de 200 school. In diezelfde leeftijdscategorie was er een derde plaats voor Lisa op de 100 rug. 
De jongens junioren zwommen voor de 200 rug. Luuk werd vierde met een PR van 43 seconden. Raf zwom deze afstand voor het eerst en zwom drie PR's in één race: hij was vier seconden sneller dan ooit op de 50 rug en zwom ook nog nooit de 100 rug. Kes werd knap derde op de 100 vlinder dankzij een PR van 2,3 seconde. Daarnaast waren er PR's voor Tasnim (anderhalve seconde), Lisa (vijf), Isa en Juul (5,5 seconde), Puck (4,5 seconde). Oliwia, Zoë en Aukje zwommen deze zware afstand voor het eerst en deden dat uitstekend. Voor Kes, Isabella, Zoë en Aukje waren er zelfs nog persoonlijke records op de 50 vlinder. 
De heren senioren zwommen als slotafstand de 100 wissel. Daarop was Hermie op plaats vijf de beste. PR's waren er Eugene (32 seconden) en Rob van de Ven (eerste keer). Opvallend was ook dat Guy en Roel slechts een tiende boven hun PR's bleven.
Sem zwom naar de vijfde plaats op de 100 school en werd gevolgd door Rens, die zijn PR's op de 50 en 100 school met anderhalve en zes seconden aanscherpte. Rick verbeterde zijn beste tijd met bijna vier tellen en Tijs zwom PR's op de 50 en 100 school. De laatste individuele afstand was de 200 vrij voor de meisjes jeugd, met een derde plaats voor Britt en een gedeelde vijfde plaats voor Iris van der Aa en Anouk Hacken. Anouk zwom zes tellen sneller dan haar oude PR. Iris Verheij was negentien seconden sneller dan ooit en Naomi Janssen verbeterde zich met driekwart tel. Emmy en Renske zwommen drie PR's bij hun debuut op deze 200 vrij, terwijl Lotte nieuwe toptijden op de 100 en 200 meter liet noteren.
Tot slot werden er estafettes gezwommen, en hoe! Op de 4 x 50 vrij heren waren er twee series, met in de eerste serie het tweede team van SWNZ. Sem opende met een PR van een seconde en dat betekende een startbewijs voor de BWK. Daarna zwommen Guus, Jeroen en Luuk, waarbij Jeroen 0.1 seconde onder zijn PR zwom en Luuk maar liefst 1.3 seconde. In de tweede serie kwam het andere team van SWNZ in actie. Guy opende met een PR van 0.02 seconde, waarna Roel (eveneens 0.02 seconde onder zijn PR, Jesse en Hermie in actie kwamen. In totaal zwommen deze vier mannen driekwart tel onder hun inschrijftijd en dat betekende een tweede plaats. SWNZ heeft zoveel dames dat met gemak een volle serie met enkel SWNZ-zwemster geformeerd zou kunnen worden, maar er kwamen nu drie teams in actie. Het eerste team opende met Isa Schellekens, gevolgd door Floor, Mirelle (een seconde onder haar PR 100 vlinder) en Lisa (een halve seconde onder haar PR 100 vrij). Daarmee zwommen ze afgetekend naar de winst: het verschil met de nummer twee was meer dan tien seconden! SWNZ 2 bestond uit Rianne, Robin Hilgerdenaar, Alma Janssen en Selina en werd vierde. SWNZ 3 kwam in actie met Esmee, Hanneke, Emma en Britt en werd zesde.