zaterdag 2 juni 2018

Uitslag RZK dag 3, zaterdag 2 juni in Eindhoven (50)

Op de derde dag van de Regionale Zomer Kampioenschappen in het 50-meterbad in Eindhoven mocht Jesse Hoksbergen het spits afbijten met de 400 meter vrije slag. Hij verbeterde zijn toptijd met anderhalve tel en eindigde daarmee als elfde bij de jeugd 1 en 2.
Isa Schellekens mocht vervolgens de 200 rug zwemmen. Ze verbeterde haar persoonlijke record met ruim vier seconden en dat betekende een mooie zesde plaats bij de senioren.Vervolgens was het een drukte van belang bij de voorstart, met maar liefst negen (!) dames van SWNZ op de 50 vrij!! Nena van der Steen zwom naar de 43e plaats bij de junioren 2. Ze bleef een fractie boven haar beste tijd. Bij de junioren 3 eindigde Britt Bakers als 28e (0.2 boven haar beste tijd) en Anouk Hacken als 44e met een verbetering van haar PR met 0.35 seconde. Iris van der Aa werd helaas gediskwalificeerd wegens een valse start. Bij de jeugd verbeterde Lisa Verheij haar beste tijd met 0.28 seconde en Claartje Rijken met 0.02 seconde. De meiden werden 31e en 35e. Bij de senioren waren er drie dames van SWNZ. Mirelle de Kort verbeterde haar oude toptijd met 0.02 seconde en werd 36e. Isa eindigde op plaats 42 dankzij een verbetering van 0.32 seconde (voor het eerst onder de dertig op lang bad) en Selina Janssen werd 58e. Zij bleef iets boven haar beste tijd.
Britt en Isa kwamen, net als bijvoorbeeld wereldtopper Femke Heemskerk, uit op de 200 wissel. Britt was een seconde sneller dan haar oude toptijd en dat betekende de 26e plaats. Isa werd 19e met een PR van 3.3 seconde.
Tot slot werd de 4 x 200 vrij gezwommen door onze vier meiden uit 2004. Iris opende met een verbetering van haar oude toptijd met bijna twee seconden. Daarna was Naomi Janssen maar liefst vijftien tellen sneller dan ze ooit in een 50-meterbad was. Ze bleef slechts 2.5 tel boven haar beste tijd uit het 25-meterbad. Anouk zwom als derde en zij zwom 3.4 seconde onder haar oude PR uit het 50-meterbad. Tot slot besloot Britt, na een scherpe overname van 0.16, de estafette. De vier juniorendames eindigden als vierde, op een ruime vijf tellen van het podium.

Livetiming