Pagina's

maandag 28 mei 2018

Uitslag Peter und Paul Schwimmfest 26 en 27 mei in Trier

Een groep van acht senioren nam op 26 en 27 mei deel aan het Peter und Paul Schwimmfest in het Duitse Trier.


Floor Rüwen haalde op de 50 school de derde plaats in de finale. Op diezelfde afstand was Rianne Slabbers een tel sneller dan ooit in het 50-meterbad. Hermie Minkels eindigde als vijfde in de finale van de 50 school. Op de 50 rug was Hermie zowel in de voorronde als in de finale de snelste. Rianne verbeterde haar beste tijd met een kwart tel. Daarnaast werden er flink wat ereplaatsen behaald op de andere afstanden. Guus Verhoeven werd tweede bij de heren 25+ op de 400 wissel (de eerste keer dat hij deze afstand zwom). Emma Verhoeven werd eerste op de 100 vlinder voor dames 25+. Haar broer Guus werd tweede op diezelfde afstand bij de heren, met een PR van 0.6 seconde. Op de 100 vrij werden Pauline van Dam en Emma eerste en derde bij de 25+. Bij de 30+ won Rianne en werd Annemijn van Grinsven tweede. Guus werd vierde, maar was wel bijna drie seconden sneller dan zijn PR in een 50-meterbad uit 2009.

De dames Rianne, Floor, Emma en Pauline zwommen op de 4 x 50 wissel de snelste tijd. Helaas werd het damesteam van SWNZ op de 4 x 50 vrij gediskwalificeerd wegens een te snelle overname.

Een dag later plaatste Floor zich als derde en Hermie als vierde voor de finale 50 vlinder. Helaas eindigden in die finale beiden als vierde. Pauline eindigde als vijfde in de finale 50 vrij en Hermie werd daarin vierde. Op de 100 school was Floor de snelste bij de dames 20+. Hanneke van der Steen deed datzelfde maar dan bij de 25+. Rianne zwom op de 50 vrij een tel sneller dan ooit in een 50-meterbad.

Uitslag