zaterdag 9 juni 2018

Uitslag Regionale Minioren Finales 9 en 10 juni in Roosendaal

Foto met dank aan de moeder van Tasnim
De beste minioren van Noord-Brabant kwamen in het weekend van 9 en 10 juni bijeen in Roosendaal om daar tegen elkaar te strijden. Per afstand mochten de beste 18 zwemmers en zwemsters in actie komen.
Minioren 5
Tasnim Bezbiz kwam op de eerste dag drie maal in actie. Op haar eerste afstand, de 100 meter vlinderslag, verbeterde ze haar persoonlijke record met bijna negen tellen. Daarmee eindigde ze op de dertiende plaats. Vervolgens was ze op de 100 vrij 2.7 seconde sneller dan ooit en werd ze achtste. Tot slot was er een twaalfde plaats op de 200 wissel, waarop ze een seconde van haar beste tijd af zwom. Ook Juul Schellekens mocht de 100 vrij zwemmen. Zij was al eens iets sneller en werd in Roosendaal zestiende.
Een dag later beet Tasnim het spits af met de 400 vrij. Ze zwom halverwege al ruim acht tellen sneller dan ooit en was na zestien banen 22 seconden sneller dan haar oude PR. Ze eindigde als achtste. Juul kwam in actie op haar beste slag, de schoolslag. Na 100 meter was ze bijna vier tellen sneller dan haar oude PR en dat betekende een zevende plaats. Na 50 meter was er al een verbetering van een tel. De slotafstand voor Tasnim was de 100 rug. Ze verbeterde haar PR met vijf seconden en werd elfde. 

Minioren 2 en 3
De jonge meiden Ila van Os en Iris Maas kwamen beiden tweemaal in actie. Op de 100 meter schoolslag leverde dat drie PR's op. Ila was na 50 meter al twee seconden sneller dan ooit en na 100 meter zes. Iris verbeterde haar beste tijd met vier tellen. Op de 100 vrij was Iris 0.02 seconde sneller dan haar oude toptijd en werd ze elfde. Helaas werd Ila gediskwalificeerd wegens een valse start.
Op dag 2 was er voor Ila helaas wederom een diskwalificatie, dit keer op de 100 wissel. Op de 50 vlinder ging alles wel volgens de regels, en was er een mooie negende plaats voor Ila. Iris zwom op deze tweede dag alleen de 100 rug, en hoe! Ze verpulverde haar oude persoonlijke record met maar liefst 31 seconden en dat leverde haar een prachtige tiende plaats op. Ila kon in haar vijfde start van het weekend helaas niet stunten en bleef iets boven haar beste tijd. Ze eindigde als twaalfde.