zondag 24 juni 2018

Uitslag Clubkampioenschappen 22-23-24 juni in Sint-Michielsgestel

In het weekend van 22-23-24 juni werden voor de derde keer de SWNZ-clubkampioenschappen gezwommen.

De wedstrijdploeg zwom alle 100 meters en de jongste zwemmers, de recreanten en masters zwommen 50 rug, school en vrij. Na afloop werd een klassement over de 5 of 3 tijden opgemaakt. Voor de bepaling van algemeen clubkampioen dames en clubkampioen heren bij de wedstrijdploeg werd gekeken naar de gezwommen tijden ten opzichte van de limieten voor de Regionale Zomer Kampioenschappen 2018.Minioren
Bij de minioren 1 (2011) won Senn Hoeben. Hij zwom 50 meters. Luc Groenendaal (2012), Thom Bakker (2011) en Stef van Os (2011) zwommen 25 meters en lieten al mooie tijden noteren. Bij de minioren 2 won Finn van 't Hof, voor Rasin Abdullah. Raff Bakker was bij de minioren 3 de beste, hij bleef Wassim Bezbiz voor. Raff was op de 50 rug, school en vrij sneller dan zijn persoonlijke records, maar omdat de clubkampioenschappen geen officiële wedstrijd is, worden de gezwommen tijden niet opgenomen in het PR-overzicht en kan je ook geen limiet voor de Brabantse of Regionale Zomer Kampioenschappen zwemmen. Wassim was sneller dan zijn PR op de 50 vrij.
Tot slot was Micah Hoeben de beste bij de minioren 4. Bij de meisjes ging bij de minioren 2 de winst naar Tessa Groenendaal en bij de minioren 3 naar Ila van Os. Maissam Bezbiz won bij de minioren 4 en Tasnim was de beste bij de minioren 5. Zij bleef Juul Schellekens voor. Ila, Maissam, Tasnim en Juul zwommen 50 vlinder en 100 rug, school, vrij en wissel. Ila zwom onder haar toptijden op de vrij en wissel, Tasnim op de school en wissel en Juul op de wissel.

Junioren en ouder
De oudere zwemmers hadden alle 100 meters op het programma staan. Luuk Bult (junioren 1), Rick Hoksbergen (junioren 2), Jelle Rutten (junioren 3) en Guy Huijsmans (jeugd en ouder) waren de beste. Jesse Hoksbergen en Rick Vermeulen werden bij de jeugd en ouder tweede en derde. Master Rob van de Ven zwom geen vlinder en rug en zwom dus geen vol klassement. Er werd door enkele jongens/heren sneller dan hun huidige PR's gezwommen: Luuk op de vrij en wissel, Rick Hoksbergen op de 50 vlinder, 100 school, vrij en wissel en Rick Vermeulen op de rug.
Bij de meisjes/dames was Isa Verhagen de beste bij de junioren 1. De junioren twee kende maar liefst zes deelneemsters. Nena van der Steen was de beste, voor Kes Keij en Puck Bakker. De andere drie dames (Aukje Rutten, Maud van Lankveld en Helmie van de Laar) zwommen 50 in plaats van 100 vlinder en werden daarmee vierde, vijfde en zesde. Bij de junioren was Britt Bakers de beste, voor Iris van der Aa, Anouk Hacken en Iris Verheij. Bij de jeugd won Lisa Verheij, voor Claartje Rijken en Marit Vermeulen. Tot slot waren er zeven senioren. Isa Schellekens was de beste, voor Alma Janssen, Emma Verhoeven, Zoï van der Staak, Astrid Kuijs, Kim de Laat en Daphne Portegijs.
De volgende zwemsters waren sneller dan hun persoonlijke records:
Junioren 1: Isa (rug, school en wissel)
Junioren 2: Nena (wissel), Kes (vlinder, rug, vrij en wissel), Puck (vrij en wissel), Aukje (vlinder, school en wissel), Maud (vlinder en wissel) en Helmie (school en wissel).
Junioren 3: Anouk (wissel) en Iris V (school).
Jeugd: Lisa (school), Claartje (vlinder) en Marit (vlinder, school en wissel)
Senioren: Isa (vlinder)

Clubkampioen
Om bij de wedstrijdploeg de algeheel clubkampioen te bepalen, wordt gekeken naar welke zwemmer het dichtst bij de limieten voor de Regionale Zomer Kampioenschappen in zijn/haar eigen leeftijdscategorie zit. Bij de heren won Jelle Rutten, voor Jesse Hoksbergen, die slechts 0.08 seconde voorsprong op Guy Huijsmans had! Bij de dames won Isa Schellekens, voor Britt Bakers en Iris van der Aa.