zondag 3 juni 2018

Uitslag RZK dag 4, zondag 3 juni in Eindhoven (50)

Zondag 3 juni was de vierde en laatste dag van de Regionale Zomer Kampioenschappen 2018. Ook deze dag begon met lange afstanden, namelijk de 400 wissel heren en 800 vrij dames.Jesse Hoksbergen mocht starten met het zwaarste nummer uit de zwemsport, de 400 meter wisselslag. Hij opende de vlinderslag maar liefst tien tellen sneller dan ten tijde van zijn persoonlijke record in het 50-meterbad van een jaar geleden. De rugslag ging vier tellen sneller, de school acht en de vrije slag drie tellen. Daarmee verbeterde hij zijn PR met zo'n 26 seconden. Jesse eindigde als zevende.
Vervolgens zwommen drie dames de 800 vrij. Isa Schellekens was als eerste aan de beurt, en via tussentijden die maar enkele tellen boven haar record-race uit het 25-meterbad lagen, zwom ze naar een PR voor het 50-meterbad van maar liefst 47 tellen. Daarbij moet aangetekend worden dat deze tijd al ruim drie jaar oud was, maar het feit dat ze slechts vier seconden boven haar beste tijd uit het 25-meterbad (van anderhalve maand geleden) bleef, zegt veel. Ze werd daarmee knap zevende. In de finaleserie van de junioren 3 kwamen de andere twee meiden in actie: Iris van der Aa en Britt Bakers. Ze zullen echter weinig aan elkaar gehad hebben, want ze zwommen in de banen 0 en 9. Britt bleek bij haar debuut op deze afstand in een 50-meterbad de snelste van de twee. Ze bleef Iris zes tellen voor. Iris verbeterde haar PR op deze afstand met drie seconden. Britt eindigde als negende en Iris als elfde.

In de middagsessie mocht Guy Huijsmans als eerste in het water duiken. Hij zwom op de 100 vrij voor het eerst onder de minuut in het 50-meterbad en was met 0.58.16 ruim twee tellen sneller dan ooit over twee banen. Enkele series later herhaalde Jesse dat kunstje, door even zo ver onder zijn oude toptijd te duiken. Guy werd zeventiende, Jesse 24e. Isa opende de middagsessie met een 21e plaats op de 100 vlinder. Ze verbeterde haar oude toptijd met ruim anderhalve seconde en bleef slechts een kwart tel boven haar beste tijd uit het 25-meterbad.
Mirelle de Kort is deze RZK de enige zwemmer van SWNZ die in actie komt op de schoolslag. Zondagmiddag stond voor haar de 50 meter op het programma. Ze zwom 1.7 seconde sneller dan ooit in het 50-meterbad en bleef slechts een kwart tel boven haar PR uit het 25-meterbad. Mirelle eindigde als 24e.
Op de 200 vrij was er deelname van vier dames. Lisa Verheij verbeterde haar PR uit het 50-meterbad met drie tellen. Iris zwom er iets boven en Isa was bijna vier tellen sneller dan ooit. Tot slot zwom Britt iets boven haar beste tijd. Iris en Britt eindigden als 26e en 29e bij de junioren 3. Lisa werd 24e bij de jeugd en Isa 22e bij de senioren.
Op de 50 vlinder, het laatste individuele nummer voor SWNZ, eindigde Jesse met een PR van 0.66 seconde als 23e. Roel van der Kleij kwam op zijn enige start tijdens deze RZK voor het eerst onder de 29 seconde op lang bad, goed voor een PR van twee tiende van een seconde. Hij eindigde daarmee als 24e.
Tot slot zwommen Iris, Anouk Hacken, Britt en Nena van der Steen de 4 x 100 wissel. Iris opende een seconde boven haar beste tijd op de rug, waarna Anouk 2,5 seconde sneller was dan ooit (in een 50-meterbad), en twee seconden sneller dan haar PR in een 25-meterbad. Helaas werd de ploeg gediskwalificeerd, omdat Britt te vroeg vertrokken zou zijn. Er werden maar liefst 5 van de 15 juniorenteams gediskwalificeerd!

Livetiming