zondag 3 december 2017

Uitslag Zuidelijke Cirkel 6, zaterdag 2 december in Eindhoven

Zaterdag 3 december hebben drie masters deelgenomen aan de laatste masterwedstrijd van 2017, de zesde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Er werd gezwommen in het springbad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven.

Rob van de Ven (45+) zwom drie keer een 25 meter. Op de schoolslag werd hij vijfde met een tijd die slechts 0.18 seconde boven zijn PR lag. Op de vlinderslag maakte hij zijn debuut, en in (uiteraard) een PR werd hij derde. De vrije slag leverde een zesde plaats op, waarbij hij een halve tel boven zijn beste tijd bleef.
Ildiko van der Ploeg (25+) kwam in actie op de 25, 50 en 100 vrij. Als eerste stond de 50 meter op het programma. Het was de derde keer dat ze deze afstand zwom dit seizoen, en met haar tijd bleef ze maar een fractie boven de tijd die ze in september in Schijndel zwom. Ze eindigde als vijfde. Op de dubbele afstand eindigde ze als achtste. Op de kortste afstand werd ze vierde.
Sandra Schellekens (30+) was de derde en laatste SWNZ-master. Op de 100 vrij bleef ze ruim boven haar inschrijftijd en werd ze zesde. Op de 100 rug bleef ze een fractie boven haar inschrijftijd en was ze de snelste van haar leeftijdscategorie. Tot slot zwom ze de 200 wissel, waarop ze tweede werd in een tijd die drie tellen sneller was dan haar snelste tijd van vorig seizoen.

Na afloop van de wedstrijd werden de klassementsprijzen uitgereikt.  Er zijn vier verschillende klassementen:

Vrije slag:
  • I. 25m, 50m, 100m, 200m vrije slag
  • II. 2 x 25m, 2 x 50m vrije slag

Wisselslag:
  • I. 100m vlinderslag, 100m rugslag, 100m schoolslag, 100m vrije slag, 100m wisselslag
  • II. 25m vlinderslag, 25m rugslag, 25m schoolslag, 25m vrije slag
Pauline van Dam werd tweede in het lange vrije slag klassement (20+). Bij de 25+ werd Ildiko vierde in het korte vrije slag klassement. Sandra werd tweede in zowel het lange vrije slag als het lange wisselslag klassement. Rob werd vierde in het korte vrije slag en vijfde in het korte wisselslag klassement. In het verenigingsklassement werd SWNZ twintigste van de 69 verenigingen.