zondag 10 december 2017

Uitslag Minioren-Junioren 2, 10 december in Oss


Terwijl Brabant onder een flink pak sneeuw bedekt werd, zwommen de minioren en junioren van SWNZ een wedstrijd in Oss.Junioren
Als eersten mochten de meisjes junioren in actie komen op de 100 school. Bij de junioren 1 was er zilver voor Isa Verhagen, die haar persoonlijke record met anderhalve tel scherper stelde. Bij de junioren 2 en 3 was de winst overtuigend voor Britt Bakers, die ruim vijf seconden voorsprong op de rest van het veld had. Iris van der Aa greep ondanks een PR van een seconde met de vierde plaats net naast de prijzen. Anouk Hacken eindigde als vijfde. Helmie van de Laar had helaas een keer de kant niet gelijktijdig met twee handen aangetikt en werd gediskwalificeerd.
Vrij snel daarna mochten de junioren weer in actie komen, ditmaal op de 50 vlinder. Er was wederom zilver voor Isa (fractie boven haar beste tijd) en goud voor Britt (PR van 0.18 seconde). Iris behaalde zilver met een PR van maar liefst drie seconden. Anouk werd zevende.
De derde en laatste afstand van de junioren was de 100 wissel en de verdeling van de medailles was voor SWNZ hetzelfde als op de 50 vlinder. Isa zwom met een PR van 2.4 tellen naar het zilver bij de junioren 1. Haar nichtje Britt was bij de junioren 2+3 de snelste en wederom werd zij gevolgd door Iris, die haar beste tijd met ruim twee tellen aanscherpte. Anouk werd met een PR van 5.4 seconden vierde en greep op 0.08 seconde naast het brons. Helmie tikte na de rugcrawl niet op haar rug aan en werd helaas gediskwalificeerd.

Minioren 2 en 3
De minioren 2 en 3 zwommen eveneens de 100 school. Het werd een SWNZ-onderonsje met goud voor Iris Maas en zilver voor Ila van Os. Het was voor beide meiden de eerste keer dat ze deze afstand in wedstrijdverband aflegden. Ila verbeterde zelfs nog haar PR op de 50 school met bijna tien seconden! Super goed gedaan meiden! Ila was de enige die de 50 vlinder bij de minioren 2 en 3 aandurfde. De achtjarige zwemster behaalde zo bij haar debuut een gouden medaille in een keurige tijd.

Minioren 4
Omdat voor de minioren 4 van SWNZ de 200 wissel nog net iets te zwaar is op dit moment, kwam deze leeftijdscategorie alleen in actie op de 50 vrij. Maartje Hoksbergen zwom naar het zilver en Fréderique van den Oetelaar veroverde brons. Kenza Bakkali verbeterde zich met een kwart tel en werd vierde.

Minioren 5
Bij de oudste minioren, de minioren 5, was er brons voor Tasnim Bezbiz op de 100 vrij. Ze verbeterde zich met 0.8 seconde. Juul Schellekens zwom voor het eerst onder de 1.30 dankzij een PR van twee tellen. Na 50 meter was ze al 0.6 seconde sneller dan haar beste tijd op de 50 vrij. Lisa Maas eindigde één plaats achter Juul als zevende met een verbetering van 3,5 seconde. De tweede afstand van de middag voor dit trio was de 100 meter vlinderslag. Lisa werd vierde en Tasnim zevende. Juul zwom deze afstand voor het eerst en behaalde de achtste plaats.


Livetiming