zondag 1 oktober 2017

Uitslag competitie 1 oktober in Boxtel


Zondag 1 oktober werd de eerste ronde van de C-competitie gezwommen. SWNZ organiseerde deze wedstrijd in Boxtel en kreeg de Dommelbaarzen uit Vught en ZV Wijchen uit Wijchen op bezoek. De 51 zwemmers van SWNZ zorgden voor 70 nieuwe persoonlijke records, veertien overwinningen, twaalf tweede plaatsen en veertien derde plaatsen. In de C-competitie, waarin dertig teams uit heel Nederland zwemmen, heeft SWNZ veel ploegen achter zich gelaten. Nog 3 teams moeten op dit moment (zondagavond 21.40 uur) hun punten nog inleveren, en slechts vier teams hebben beter gescoord dan SWNZ! Blokkeer de volgende competitie-data (14 januari, 4 februari en 18 maart) alvast in je agenda! In verband met de Brabantse Kampioenschappen in november hebben we dit seizoen dus geen competitiewedstrijd in november.Tussenstand C-competitie
Foto's door Anja Verheij


De middag begon spetterend, met de meisjes 4x100 vrij. SWNZ kon twee topteams opstellen, en wat een supertijden werden er gezwommen! Het eerste team bestond voor driekwart uit het vaste estafette-kwartet van vorig seizoen, is dus prima op elkaar ingespeeld. Britt Bakers startte en gaf met een verbetering van haar PR met 0.12 seconde over aan Naomi Janssen. Naomi zwom ruim een tel sneller dan ze ooit was en vervolgens mocht de nieuwkomer in de ploeg, Anouk Hacken, in actie komen. Geïnspireerd door de andere snelle meiden ging ook Anouk als een speer: maar liefst vier tellen onder haar PR! Iris van der Aa kon als slotzwemster niet achterblijven en had maar één doel: de winst binnen halen. En dat lukte, dankzij een tijd die twee tellen sneller was dan haar pas twee weken oude PR. Maar waar het eerste team zoals gehoopt de winst binnenhaalde, was het vooral het tweede team wat verbaasde. Isabella Juárez Galeana was de startzwemster en ze verbeterde haar PR met 5,3 seconde! Vervolgens ging Nena van der Steen als een speer, met een tijd die 4.6 seconde sneller is dan haar toptijd. Vervolgens zwom Puck Bakker vijf tellen sneller dan ooit en slotzwemster Iris Verheij was 5.3 tellen sneller. Daarmee waren deze vier toppers maar liefst twintig (!!!!) seconden sneller dan hun inschrijftijd.
Vervolgens mochten de senioren in actie komen voor hun eerste afstand. De dames zwommen de 100 school en nieuwkomer Floor Rüwen zwom naar de winst in een tijd die onder de Brabantse limiet lag. Nummer twee werd Robin Hilgerdenaar, die haar persoonlijke record uit 2011 met een halve tel aanscherpte. Een PR was er, tot haar eigen verbazing, ook voor de nummer 3, Anouk van Lokven. Anouk was 0.4 sneller dan haar tijd uit 2012. Lara van de Ven verbeterde haar PR met 1.2 seconde. Voor Alma Janssen, Demi van Os, Elke Schellekens en Daphne Portegijs waren er gen PR's.
De heren zwommen de 400 vrij als eerste afstand. Hermie Minkels werd derde en bleef Guy Huijsmans maar net voor. Guy verbeterde zijn PR met maar liefst 37 tellen! Guus Verhoeven bleef iets boven zijn tijd.
Bij de senioren 1-2 waren er toptijden voor de nummers 1 en 2, Isa Schellekens en Mirelle de Kort. Isa verbeterde haar PR met bijna een tel en dat betekende een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen. Mirelle ging hard van start, moest dat enigszins bekopen met een minder sterk tweede deel, maar zwom wel een PR van ruim drie tellen. Zoï van der Staak en Jessie van de Laak zwommen geen PR's. Jesse Hoksbergen zwom op de 200 school halverwege een PR van bijna twee tellen en was na 200 meter 3.6 tellen sneller dan ooit.
Lisa Verheij zwom op de 200 vrij de sterren van de hemel. Met een persoonlijk record van tien tellen was ze niet alleen de snelste, maar zwom ze ook binnen de Brabantse limiet. Claartje Rijken zwom maar liefst 9 tellen sneller dan ooit. Esmee Bakers verbeterde zich met bijna een tel en Anne van der Aa zag haar inzet beloond met een PR van zes tellen. Lotte van de Laak zwom exact een tel boven haar beste tijd. Aukje Rutten zwom deze afstand voor het eerst en deed het uitstekend. Marit Vermeulen was helaas iets te vroeg van het startblok. Jelle Rutten zwom op de 100 school 2,5 tel sneller dan ooit en dat betekende een derde plaats. Jerrik Faber zwom helaas zijn laatste wedstrijd, maar nam afscheid met toptijden. Op de 100 school was hij zes tellen sneller dan hij ooit was.
Vervolgens mochten de senioren weer in actie komen. Raga Flores en Hermie waren de snelsten op de 50 rug, met voor beiden een startbewijs voor de Brabantse. Guy werd knap vierde met een verbetering van 2,5 seconde. Rik op het Veld bleef iets boven zijn inschrijftijd.
Bij de dames 100 wissel was de dominantie van SWNZ wel heel erg duidelijk, met in totaal 21 zwemsters, waarvan 16 van SWNZ! Floor werd eerste, Pauline van Dam tweede, Rianne Slabbers (PR van twee tellen) derde en Robin vierde. Demi zwom een PR van 0.7 seconde. Drie junioren zwommen ook mee in dit programma, omdat de 100 vlinder nog wat te zwaar is voor hen. Oliwia Krawczyk verbeterde zich met zes seconden, Kes Keij met 3.5 en Nienke van de Burgt zwom voor het eerst deze afstand. Alma, Demi, Sandra Schellekens, Lara, Elke, Annemijn van Grinsven en Daphne waren al eens sneller.
Op die 100 vlinder was het 1-2-3 voor SWNZ. De winst ging naar Naomi met een PR van 0.56 seconde. Britt werd tweede en Iris van der Aa derde. De andere meiden verpulverden hun toptijden. Nena was tien tellen sneller dan ooit en Isabella bijna zeven. Iris Verheij zwom de 100 vlinder voor het eerst en zette een prima tijd neer. Anouk zwom een halve tel sneller, Puck maar liefst twintig (!) en Isa Verhagen twaalf. Super goed gedaan meiden! Op de 100 rug voor jongens in dezelfde leeftijdscategorie verbeterden Luuk Bult en Dhio van der Staak zich met drie tellen, goed gedaan mannen! De jongste deelnemers was het trio uit 2007: Tasnim Bezbiz, Lisa Maas en Juul Schellekens. Tasnim werd eerste, ondanks dat ze al eens een halve tel sneller was. Lisa (tweede) verbeterde zich met 3.3 seconde en Juul (vierde) met 3.7.
Na de pauze mochten de dames zich wagen aan hun langste afstand, de 400 vrij. Pauline was met afstand de snelste. Selina Janssen werd knap derde, dankzij een PR van iets meer dan zes tellen. Sandra en Annemijn verbeterden zich niet. Raga werd vervolgens derde op de 100 school. Roel van der Kleij zwom slechts een fractie boven zijn inschrijftijd. Na het één-tweetje van Isa en Mirelle op de 100 rug waren nu ook de twee snelste tijden voor deze meiden, alleen nu waren de rollen omgekeerd. Mirelle verbeterde haar PR met maar liefst tien tellen en bleef een fractie boven de Brabantse Limiet. Isa was slechts 0.4 seconde langzamer dan haar beste tijd. Zoï zwom iets boven haar PR, terwijl Jessie maar liefst vijf tellen sneller was dan haar oude toptijd. Op de 100 rug was Jesse een fractie langzamer dan zijn beste tijd.
Bij de meisjes jeugd was de complete top drie op de 100 school SWNZ-zwemster. Lisa won met een PR van twee tellen. Esmee werd tweede en Anne werd derde dankzij een PR van iets meer dan een halve tel. Lotte zwom 0.11 sneller dan ooit en Claartje 0.8. Marit was drie tellen sneller en Aukje zes!
Jelle zwom op de 200 vrij iets boven zijn PR, maar veroverde wel een derde plaats. Jerrik zwom negen tellen sneller en Dhio 2.8.
De laatste individuele afstand voor de senioren was de 100 wissel heren en 50 rug dames. Raga werd derde. Guy verbeterde zich met 3.7 tellen. Hermie, Rik, Roel en Guus verbeterden zich niet. Bij de dames zwom Selina naar de tweede plaats, voor Robin, Rianne en Emma. Daphne verbeterde haar PR. Voor Demi, Lara, Elke en Anouk waren er geen PR's, al waren ze wel allevier sneller dan hun inschrijftijden van vorig seizoen.
Op de 100 rug werd de topdrie bij de junioren gevormd door hetzelfde trio als op de vlinder, alleen wisselden Iris (nu eerste) en Naomi (derde) van plaats. Britt eindigde wederom als tweede. Helaas zwommen deze drie dames geen nieuwe toptijd. Dat deed Nena wel: ze verbeterde zich met maar liefst 7.5 seconde. Oliwia was drie tellen sneller, Anouk zes, Isabella drie, Isa 0.2, Kes 2.2 en Nienke bijna tien. Voor Iris Verheij en Puck waren er geen PR's. Op de 100 vlinder liet Luuk de grootste verbetering van de dag noteren: hij zwom 27 tellen sneller dan ooit! Onze minioren-meiden vormde het toptrio op de 100 wissel, met de eerste plaats voor Tasnim, gevolgd door Juul en Lisa. Tasnim verbeterde zich met 2.5 seconde en Juul met vijf.
Tot slot werden er estafettes gezwommen. Hoewel SWNZ genoeg dames heeft om een hele serie vol te maken, waren er drie teams ingeschreven voor de 4 x 100 wissel. SWNZ 1 met Isa, Mirelle, Alma en Pauline was met zeven tellen voorsprong het snelste. Isa zwom onder haar PR van voor deze middag en Mirelle zwom anderhalve tel sneller dan haar PR op de 100 school. Pauline was weer een fractie sneller dan bij de masterwedstrijd van een week geleden. Team twee startte met Rianne, die (mede dankzij haar snelle pak?) een volle seconde sneller dan ooit was. Floor zwom een toptijd op de schoolslag, waarna Sandra overnam voor de vlinder. Lisa zwom als slotzwemster op de vrij 0.2 seconde sneller dan haar PR. Dit resulteerde in een eindtijd die acht seconden sneller was dan de inschrijftijd. Ze eindigden als tweede, met dertien tellen voorsprong op de nummer 3. Esmee, Anne, Emma en Selina vormden team 3. Emma vlinderde een seconde sneller dan haar beste tijd van vorig seizoen!
Tot slot zwommen de heren de 4x100 vrij. Rik, Hermie, Guy en Raga maakten er een mooie race van, maar in het heetst van de strijd werd er helaas iets te vroeg overgenomen. Gelukkig ging het ook bij team twee prima, waardoor er nog altijd een mooie tijd opgenomen wordt in het teamresultaat. Jesse, Guus, Jelle en Roel vormden dit tweede team.