zondag 15 oktober 2017

Uitslag vierkamp deel 1, 15 oktober in Veghel

Op een zeer zonnige zondag 15 oktober heeft SWNZ meegedaan aan de vierkamp-wedstrijd in Veghel.Vorig seizoen deed SWNZ mee aan de Junioren-Jeugd-Senioren-wedstrijden, maar omdat die wedstrijden niet enthousiast ontvangen werden (met name door de lange wedstrijdduur en het beperkte programma), heeft SWNZ samen met drie verenigingen uit de regio besloten om een eigen vierkamp op te zetten. De andere verenigingen zijn Argo uit Sint-Oedenrode, de Dommelbaarzen uit Vught en Nautilus uit Veghel. Leidraad is het programma van de Junioren-Jeugd-Seniorenwedstrijden, met enkele aanpassingen, én de toevoeging van Minioren aan deze wedstrijden.

De eerste wedstrijd werd gezwommen in zwembad de Beemd in Veghel. Namens SWNZ kwamen 17 zwemmers in actie.
De eersten waren de zwemmers op de 200 meter wisselslag. Jelle Rutten beet het spits af. Hij verbeterde zijn PR met bijna zes tellen en werd tweede bij de junioren 3-4. Daarna volgden de dames, met Kim de Laat, Naomi Janssen, Britt Bakers en Lisa Verheij. Lisa was in haar serie overtuigend de snelste, en pakte daarmee de winst bij de jeugd 1-2. Ze verbeterde haar PR met drie seconden. Naomi en Britt zwommen naast elkaar, waarbij Naomi uiteindelijk net iets voor Britt aantikte. Naomi was vier tellen sneller dan haar oude persoonlijke record en werd eerste bij de junioren 2-3. Britt werd helaas gediskwalificeerd, omdat ze al tijdens de 50 meter schoolslag aan de borstcrawl wilde beginnen. Ook Kim kwam zonder eindtijd in de uitslag vanwege een fout bij het keerpunt van rug naar school.
De minioren Juul Schellekens en Tasnim Bezbiz openden met het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. Juul zwom negen tellen sneller dan ooit en werd vierde. Bij de minioren zwemmen jongens en meisjes samen in één serie, en dat zorgde ervoor dat Tasnim met een snelle jonge van de Dommelbaarzen mee kon zwemmen. Dat leverde haar een PR van maar liefst acht tellen en de tweede plaats op. Tasnim was het snelste meisje. 
Vervolgens zwom Jesse Hoksbergen de 100 vlinder. Hij verbeterde zijn oude toptijd met twee tellen en was de snelste bij de jeugd 1-2.
Maar liefst twaalf dames kwamen in actie op de 100 vrij. Serie 4 lag bestond zelfs uit enkel SWNZ-zwemsters! Bij de junioren 2-3 was de complete top 5 SWNZ. Nena van der Steen zwom maar één afstand deze middag, maar deed dat zo goed dat ze zich direct kandidaat stelt voor een plaats in de 4 x 100 vrij op de Brabantse Kampioenschappen. Nena was vijf tellen sneller dan haar oude toptijd. Naomi was de nummer 2, maar zij was nog niet volledig hersteld van haar 200 wissel enkele minuten eerder en daarom bleef ze boven haar beste tijd. Iris Verheij werd derde met een PR van twee tellen, Kes Keij vierde (PR van zeven tellen) en Aukje Rutten vijfde. Aukje was twee tellen sneller dan ooit. Bij de jeugd ging de winst naar Claartje Rijken, die zich met vier tellen verbeterde. Marit Vermeulen werd met een PR van een halve seconde derde. Bij de senioren was de derde plaats voor Selina Janssen, die iets boven haar beste tijd bleef. Sandra Schellekens zwom haar snelste tijd in bijna twee jaar en werd vierde. Daphne Portegijs werd vijfde en Kim de Laat zevende.
Op de 50 vlinder werd Tasnim wederom tweede, met een verbetering van haar oude toptijd van vier tellen. Juul werd vierde en bleef iets boven haar beste tijd. Op de 50 vrij dook Jelle eindelijk tot zijn grote vreugde onder de dertig seconden: 29.91. De limiet voor de Brabantse had hij al eerder gezwommen. Ook Jesse had zich al eerder gekwalificeerd en hij was maar liefst 0.7 seconde sneller dan ooit. Jelle (junioren 3-4) en Jesse (jeugd 1-2) werden beiden eerste in hun categorie. Nog geen tien minuten na de 100 vrij kwam een groot deel van de dames in actie op de 50 vlinder. Britt werd eerste bij de junioren 2-3 en Kes eindigde als derde. Kes verbeterde zich met een seconde. Lisa, Claartje en Marit waren de nummers 1, 2 en 4 bij de jeugd. Lisa was ruim een halve tel sneller dan haar oude PR, Claartje 1,2 seconde en Marit zwom iets erboven. Bij de senioren ging de winst naar Selina, die 0.2 seconde sneller dan ooit was. Sandra werd derde en Daphne vierde. De minioren vervolgden met de 100 school. Nu ging de winst wel naar SWNZ, want Juul was de snelste. Tasnim werd voor de derde keer deze middag tweede, met een PR van vijf tellen. Jelle zwom op de 100 rug, vanwege klachten aan zijn schouder, boven zijn beste tijd, maar won wel.
Na de minioren zwommen ook de dames de 100 school. Iris won met een PR van anderhalve tel. Ze bleef Kes (4 seconden sneller) en Aukje (PR van één seconde) voor. De slotafstand voor de minioren was de 50 rug. Tasnim won eindelijk, dankzij een PR van ruim drie tellen. Juul verbeterde zich met ruim vier tellen, en werd vijfde.
Op de 50 rug won Naomi bij de junioren 2-3. Ze was ruim een halve tel sneller dan ooit. Iris werd tweede, Kes derde en Aukje met een PR van drie tellen vijfde. Bij de jeugd won Lisa met een kleine verbetering van haar PR. Claartje was bijna twee tellen sneller dan ooit en werd tweede. Marit zwom een halve tel sneller dan haar oude toptijd en werd vijfde. Selina en Sandra bezetten de plaatsen twee en vier bij de senioren.
Tot slot werden er nog twee lange afstanden gezwommen. Jesse was de snelste jeugdzwemmer op de 400 vrij, dankzij een PR van ruim vijf seconden. Toch baalde hij na afloop, want de limiet voor de Brabantse werd gemist op slechts een kwart tel. Kim besloot de wedstrijd, die slechts anderhalf uur duurde, met winst op de 200 rug.

Uitslag