zondag 29 oktober 2017

Uitslag Limiet 29 oktober in Oosterhout

Acht SWNZ-zwemmers hebben in Oosterhout een laatste poging gedaan om een startbewijs voor de Brabantse Winter Kampioenschappen in de wacht te slepen.
Vrijdagavond kwamen Jelle Rutten en Jesse Hoksbergen al in actie op de 800 vrij, in de hoop een limiet op de 200 en 400 te halen. Jesse verbeterde zijn PR op de 200 vrij met vijf tellen en dat was voldoende voor een start bij de BWK. Na 400 meter was hij zeven tellen sneller dan zijn PR van twee weken geleden en ook dat was binnen de limiet. De 800 meter vrije slag is geen afstand voor jongens/heren bij de BWK, maar Jesse deed het allerminst rustig aan: hij finishte met een PR van bijna een halve minuut voor het eerst binnen de 10 minuten! Ook bij Jelle ging het uitstekend. De limiet op de 200 had hij al eerder gezwommen, en dus ging het hem om de 400 meter. Met een PR van 22 tellen na zestien banen zwom hij net binnen de limiet. Na 800 meter was hij 25 tellen sneller dan zijn oude toptijd.
Zondag was de ploeg wat groter, met naast Jesse en Jelle ook nog zes dames.
Mirelle de Kort mocht als eerste in actie komen, en wel op de 100 school. Mirelle was niet fit, en dat bleek met name de laatste baan. Ze bleef een fractie boven haar beste tijd. Niet veel later kwam ze ook in actie op de 50 rug, maar helaas leverde dat ook geen verbetering van haar beste tijd op. Vervolgens zwom Jelle de 100 vrij, maar omdat hij die limiet al op zak had, zei hij niet helemaal voluit te gaan. Toch zwom hij nog 0.11 seconde van zijn PR af. Op de 200 wissel ging hij wel op jacht naar de limiet, en hij slaagde glansrijk. Hij verbeterde zich met vijf tellen en bleef daarmee drie seconden onder de limiet. Ook Jesse zwom deze afstand, maar het lange wachten (bijna vier uur na de start van het inzwemmen stond de 200 wissel pas geprogrammeerd) eiste zijn tol. Ondanks een PR van ruim twee tellen bleef hij net boven de limiet. Op de 200 vrij was hij eerder op de middag iets langzamer dan op vrijdag.
Lisa Verheij kwam drie maal in actie. Op haar eerste afstand, de 50 rug, zwom ze 0.3 van haar oude toptijd af. Op de 200 wissel tikte ze bij het keerpunt van de schoolslag met één hand aan, en helaas werd dat ook door de officials gezien. Ze besloot de race verder 'te laten lopen' en bleef ook boven haar beste tijd. Uiteindelijk werd ze uit de uitslag geschrapt. Tot slot kwam ze in de actie op de 50 vlinder. Ze verbeterde haar beste tijd met bijna 0.4 seconde.
Anouk Hacken zwom op de 50 school, in haar nieuwe snelle wedstrijdpak, een uitstekende race. Ze verbeterde zich met maar liefst twee hele seconden! Nena van der Steen zwom de 50 vrij 0.14 seconde sneller dan ooit. Vervolgens streden de twee meiden naast elkaar op de 100 vrij. De inzet was hoog, namelijk een plek in de estafettes 4x100 wissel en 4x100 vrij met de BWK. Anouk ging hard van start, maar Nena kon redelijk goed bijblijven. De derde baan zette Anouk nog eens extra aan, en helaas kon Nena, die eerder op de middag ook al een waterpolowedstrijd had gespeeld (en gewonnen) niet mee. Anouk verbeterde haar PR met maar liefst zes tellen en daarmee neemt zij de vierde startplek (naast Iris van der Aa, Britt Bakers en Naomi Janssen) in bij de BWK. Nena bleef iets boven haar beste tijd.
Britt kwam ook in actie in Oosterhout, en ze verbeterde zich op de 100 vrij met ruim een halve tel. De limiet had ze al eerder geslecht. Op de 200 wissel was er wel een nieuw startbewijs, dankzij een PR van zes tellen.
De laatste zwemster was Sandra Schellekens. Op de 50 vrij was ze weer iets sneller dan vorige week bij de Dommeltrofee. Aan het einde van de wedstrijd, het was inmiddels 18.30 uur geweest, mocht ze ook nog in actie komen op de langste afstand van de dag, de 1500 vrij. Het werd een zware race, en ze bleef dan ook boven haar beste tijd.

Uitslag