zondag 8 oktober 2017

Uitslag Swimkick-Minioren 8 oktober in Boxtel

Verslag door Jan:
1ste Swimkick – Minioren wedstrijd van het seizoen.

We gingen met  13 zwemmers naar de 1ste swimkick in ons eigen bad waar de wedstrijd georganiseerd werd door de Dommelbaarzen.  Bij de deelnemers waren er 4 zwemmers die voor de 1ste keer mee deden en twee die nog een C-diploma moeten halen.
Het ging super goed, we zwommen van de 26 starts 21 persoonlijke records.
Zo waren er twee persoonlijk records voor: Rasin Abdulah, Kenza Bakkali, Raff Bakker, Wassim Bezbiz, Tessa Groenendaal, Maartje Hoksbergen, Iris Maas, Lisa Maas, en Juul Schellekens,.
Één persoonlijk record was er voor: Maissam Bezbiz, Tasnim Bezbiz en Ila van Os.

Ook werden er nog 12 medaille behaald:
2 x Goud was er voor Raff Bakker  op de 50 BC en 50 RC
2 x Goud voor Ila van Os op de 10 BC en de 100 Wisselslag
2 x Zilver was er voor Iris Maar op de 50 BC en de 50 Rc
Zilver voor Maissam Bezbiz op de 100 BC en voor Wassim Bezbiz op de 25 BC
Brons was er voor Tasnim Bezbiz op de 200 wisselslag,  en op de 100 RC, Maartje Hoksbergen op de 50 BC  en Wassim Bezbiz op de 25 RC

we zwommen tenslotte nog met drie teams estafette
Allemaal super goed gedaan en op naar de volgende wedstrijdZondag 8 oktober werd in Boxtel de eerste Swimkick-Minioren wedstrijd van dit seizoen gezwommen. Namens SWNZ kwamen er dertien jonge zwemmers in actie. Voor velen was het de eerste officiële wedstrijd.

De jongste zwemmers uit 2009 en 2010 mochten het spits afbijten met de 25 meter vrije slag. Tessa Groenendaal zwom de elfde tijd bij de meisjes. Wassim Bezbiz behaalde een prachtige zilveren medaille en Rasin Abdullah zwom naar de keurige zesde plaats.
In diezelfde leeftijdscategorie werd ook de dubbele afstand gezwommen. Iris Maas behaalde daarbij zilver dankzij een PR van maar liefst 9 tellen en voor Raff Bakker was er goud met een PR van 7 seconden. Bij de iets oudere zwemmers (2007-2008) behaalde Maartje Hoksbergen een mooie bronzen plak. Ze verpulverde haar persoonlijke record met vijftien tellen! Kenza Bakkali werd in haar eerste wedstrijd zevende.
De meer ervaren zwemmers komen in actie bij de Minioren-afstanden, waarbij ze zich kunnen proberen te plaatsen voor de Regionale Minioren Finales, de Brabantse Kampioenschappen voor jonge zwemmers. Ila van Os zwom daarbij in Boxtel de 100 vrij voor minioren 2-3 en zwom bij haar debuut op deze afstand direct naar het goud. Halverwege was ze al zes tellen sneller dan haar PR op de 50 vrij. Bij de minioren 4 greep Maissam Bezbiz net naast de prijzen: ze miste het brons op de 100 rug op een kwart tel bij haar debuut op deze afstand. Ismae Verboord werd, een dag na haar negende verjaardag (nog gefeliciteerd Ismae!) op haar eerste 100 rug helaas gediskwalificeerd. Bij de oudste meisjes, de minioren 5, was er brons voor Tasnim Bezbiz op de zware 200 wissel. Juul Schellekens werd vierde en Lisa Maas zesde. Tasnim en Lisa verbeterden zich met anderhalve tel en Juul zelfs met het tienvoudige: 15 tellen was ze sneller dan ooit.
Na de pauze stond voor alle zwemmers de tweede afstand op het programma. Tessa werd ook op de 25 rug elfde. Wassim behaalde na het zilver op de vrije slag nu brons op de rugslag. Rasin werd wederom zesde. Op de dubbele afstand behaalden Iris en Raff wederom een medaille. Iris zwom naar het zilver met een PR van vier tellen en Raff behaalde goud met een verbetering van elf tellen. Maartje werd zesde en was bijna tien tellen sneller dan ooit! Kenza zwom naar de negende plaats.
Ila zwom voor het eerst de 100 meter wisselslag. Het ging uitstekend en dat werd wederom beloond met een mooie gouden plak. De minioren 4 zwommen de 100 vrij, met zilver voor Maissam. Ze verbeterde haar PR op de 50 vrij met twee tellen. Ismae Verboord zwom naar de vijfde plaats met PR's op de 50 én 100 vrij. De meest ervaren meiden zwommen de 100 rug. Tasnim behaalde brons. Juul en Lisa zwommen deze afstand voor het eerst en waren beiden na 50 meter al sneller dan hun PR's op de 50 rug. Juul werd vijfde en Lisa zesde.

Tot slot werden er estafettes gezwommen. Bij de jongste zwemmers (minioren 1-2-3) zwom SWNZ  buiten mededinging, maar werd wel de snelste tijd gezwommen. Op de 4 x 50 vrij werd het SWNZ-team vierde. Een tweede team zwom de snelste tijd, maar zwom buiten mededinging.

Uitslag
Bijgewerkte PR's en tussenstand LAC-klassement

Foto van Jan Minkels van deze toppers: