zondag 28 mei 2017

Uitslag RZK dag 3, zaterdag 27 mei in Eindhoven (50)

Zaterdag 27 mei werd in Eindhoven de derde dag van de Regionale Zomer Kampioenschappen gezwommen. Buiten vielen de mussen van het dak, wat een verschil met de Brabantse Winter Kampioenschappen in januari, toen de eerste dag vanwege hevige sneeuwval afgelast moest worden!Jesse Hoksbergen mocht dit keer het spits afbijten met de 400 vrij. Hij was vijf tellen sneller dan zijn PR van eerder dit seizoen in het 50-meterbad en daarmee eindigde hij als zevende bij de junioren 4. Vervolgens mocht Isa Schellekens de langste afstand van haar favoriete slag zwemmen, de 200 rug. Ook zij was nog niet eerder zo snel: ze verbeterde haar oude toptijd met bijna twee tellen ook ook zij werd zevende, maar dan bij de dames senioren.
Daarna werd er gesprint, met de 50 vrij voor dames. Bij de junioren 2 eindigde Marit van de Kerkhof als achtste, dankzij een PR van een seconde. Ze was ook nog eens 0.4 seconde sneller dan haar snelste tijd uit het 50-meterbad. Britt Bakers werd knap twaalfde, dankzij een PR van 0.3 seconde. Iris van der Aa eindigde op plek 25 en ook zij was nog niet eerder zo snel: ze verbeterde zich met 0.01 seconde. Bij de junioren 3 werd Lotte van de Laak helaas gediskwalificeerd omdat ze te laat was gestart. Desondanks zwom ze een mooie tijd voor het 50-meterbad. Lisa Verheij zwom bij de jeugd 1 en 2 een dag na haar vijftiende verjaardag naar de 46e plaats. Bij de senioren was SWNZ vertegenwoordigd door drie dames. Mirelle de Kort wilde blijkbaar samen met Isa laten zien dat ze niet alleen wedstrijdzwemster, maar ook synchroonzwemster is. Ze zwommen namelijk exact dezelfde tijd! Mirelle was 0.8 seconde sneller dan ooit in een 50-meterbad en Isa 0.3. Ze eindigden daarmee op een gedeelde 47e plek. Hanneke van der Steen was voor het eerst sinds lange tijd weer terug op een kampioenschap. In haar jeugd zwom ze regelmatig mee met de Brabantse Kampioenschappen, en nu mocht ze wederom aan de start verschijnen. Ze bleef slechts een fractie boven haar oude toptijd in het 50-meterbad, uit 2009, en werd 64e.
Vervolgens mochten drie dames na de 50 vrij nogmaals aan de start verschijnen, maar nu voor de 200 wissel. Britt zwom drie tellen sneller dan ooit en werd vijftiende. Marit zwom 5,5 seconde onder haar oude toptijd en werd daarmee 30e. Isa zwom iets boven haar beste tijd en werd 31e.
Tot slot mochten de meisjes junioren de 4 x 200 vrij zwemmen. Het was voor het eerst dat SWNZ op een kampioenschap aan de start verscheen op de langste estafette. Marit opende en zette een mooie eerste tijd neer. Vervolgens nam Naomi over. Beide meiden zwommen nog niet eerder een 200 vrij in een 50-meterbad, maar zwommen keurige tijden in verhouding tot hun PR uit het 25-meterbad. De derde zwemster was Iris en zij bleef iets boven haar beste tijd. De slotzwemster was Britt, die een seconde onder haar PR bleef. In totaal werden de meiden achtste.

Uitslag dag 3
Livetiming