zondag 21 mei 2017

Uitslag RZK dag 2, zondag 21 mei in Eindhoven

Zondag 21 mei was de tweede dag van de Regionale Zomer Kampioenschappen. SWNZ was vertegenwoordigd met acht meiden en twee jongens.
De dag begon vroeg, met om 10.00 uur al het inzwemmen voor de lange afstanden. Direct in serie 1 mocht Britt Bakers van start gaan op de 400 meter wisselslag. Ze opende met een tijd die onder haar PR 50 vlinder ligt. Britt zwom nog nooit 100 vlinder of 400 wissel in het 50-meterbad, dus ook haar tussentijd na 100 meter was, ondanks een kleine 'hapering' in de tweede baan, goed voor een nieuw een PR. Daarna ging ze goed door met als resultaat een mooie eindtijd onder de 6,5 minuut en een keurige dertiende plaats. Vervolgens mocht Isa Schellekens dezelfde afstand zwemmen. Zij heeft al iets meer ervaring in het 50-meterbad. Isa opende met een PR 100 vlinder en ging daarna verder met de andere drie slagen. Uiteindelijk was ze tien seconden sneller dan haar oude toptijd uit het 50-meterbad. Ze eindigde als twaalfde.
De twee jongens, Jelle Rutten en Jesse Hoksbergen, gingen van start op de 1500 vrij. Voor beiden was het de eerste keer dat ze deze afstand in een 50-meterbad zwommen. Jelle zwom zelfs nog nooit verder dan de 100 vrij op de lange baan! Beide jongens zwommen een mooi vlak schema, met een kleine eindsprint. Jesse werd vierde bij de junioren 4, op slechts vier tellen van het brons. Hij bleef slechts vijftien tellen boven zijn PR uit het 25-meterbad, een knappe prestatie zonder steeds een extra afzet bij de keerpunten! Ook Jelle maakte een uitstekend debuut met een keurige zevende plaats.
Na de pauze was het tijd voor de kortere afstanden. Op de 100 vrij was SWNZ met vier dames vertegenwoordigd. Marit van de Kerkhof verpulverde haar oude toptijd in het 50-meterbad met ruim vier tellen en was zelfs bijna een seconde sneller dan op de 25-meterbad. Ze eindigde als twaalfde. Britt zwom na de zware 400 wissel slechts een halve tel boven haar PR en behaalde de 28e plaats. Lisa Verheij zwom net als Britt een halve tel boven haar PR. Daarmee eindigde ze als 43e bij de jeugd 1 en 2. Bij de senioren kon Mirelle de Kort zich helaas ook niet verbeteren. Mirelle werd 55e.
Marit en Isa zwommen ook de 100 rug. Marit verbeterde haar beste tijd uit het 50-meterbad met maar liefst 5,5 seconde en dat leverde haar de zestiende plaats op. Isa kwam uit op een knappe tiende plaats met een tijd die maar een fractie boven haar beste tijd ooit ligt.
De beide jongens zwommen, met zware armen van de 1500 vrij, ook nog de 200 vrij. Jelle vond het zwaar, maar knokte toch voor wat hij waard was. Hij eindigde met een mooie tijd op plaats 27. Jesse eindigde op plaats 18 en bleef slechts 2,5 seconde boven zijn PR uit het 25-meterbad. Hij was ruim acht tellen sneller dan hij ooit in het 50-meterbad was.

Op de 50 vlinder was Marit de snelste van de drie SWNZ-meiden bij de junioren 2. Ze eindigde dankzij een verbetering van haar PR met 0.8 seconde op de achtste plaats. Ze was maar liefst 2.8 seconde sneller dan ze ooit in een 25-meterbad was. Britt eindigde op plaats zestien dankzij een verbetering van bijna drie tellen. Ze bleef slechts een fractie boven haar toptijd op de korte baan. Naomi Janssen eindigde op plaats 24 en bleef iets boven haar beste tijd. Mirelle zwom naar plaats 47 en was 1,3 seconde sneller dan ze ooit was in een 50-meterbad.
Tot slot van dag 2 werden de estafettes 4 x 100 vrij gezwommen. Bij de junioren startte Britt, en dat deed ze in een snellere tijd dan in haar individuele 100 vrij eerder op de dag. Naomi zwom nog niet eerder de 100 vrij in een 50-meterbad, maar bleef slechts een tel boven haar korte baan PR. De derde zwemster was Lotte van de Laak, die de zieke Iris van der Aa uitstekend verving. Lotte zwom zelfs sneller dan ze ooit was in een 25-meterbad. Marit mocht de estafette 'naar huis zwemmen' en ook zij zwom een uitstekende tijd die iets boven haar toptijd van eerder op de middag lag. De meiden werden dertiende bij de junioren. Bij de senioren opende Isa met een PR van anderhalve tel. Vervolgens zwom Lisa meer dan een seconde sneller dan op de individuele 100 vrij, en onder haar PR. Een kwam prestatie van Isa en Lisa, die net als Britt, Jelle en Jesse er meer dan 8 uur in en rond het zwembad doorbrachten deze zondag! Selina Janssen zwom bijna een seconde onder haar snelste tijd en tot slot mocht Mirelle het karwei afmaken. De dames eindigden als elfde.

Livetiming
De zwemmers hebben deze dag nog heel veel actiefoto's van elkaar gemaakt. Deze zijn hier te vinden: Foto's RZK dag 2