zaterdag 20 mei 2017

Uitslag RZK dag 1, zaterdag 20 mei in Eindhoven (50)

Zaterdag 20 mei was de eerste van vier dagen Regionale Zomer Kampioenschappen. De beste zwemmers uit Zeeland, Brabant en Limburg waren naar het 50-meterbad van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven afgereisd.
Britt Bakers (junioren 2) beet het spits af op de 400 vrij. Ze bleef een fractie boven haar beste tijd en eindigde op de zesde plaats. Haar tweede afstand van de middag was de 100 meter schoolslag. Ze verbeterde haar beste tijd uit het 50-meterbad met een kwart tel en eindigde daarmee als vijftiende.
Vervolgens mochten de jongens gaan sprinten. Jelle Rutten verbeterde zich met bijna anderhalve tel ten opzichte van zijn oude toptijd in het 50-meterbad. Hij bleef slechts 0.2 seconde boven zijn PR van de korte baan. Jelle eindigde op plaats 19 bij de junioren 2. Bij de junioren 4 kwam Jesse Hoksbergen in actie. Hij verbeterde zijn oude toptijd uit het 50-meterbad met maar liefst 2.3 seconde en was tevens 0.02 seconde sneller dan in het 50-meterbad. Jesse werd 16e. Guy Huijsmans dacht in eerste instantie dat hij zondag in actie zou komen, maar dankzij de oplettendheid van Mirelle de Kort was hij op tijd op de hoogte en kon hij toch nog tijdig naar Eindhoven afreizen. En niet zonder resultaat, want hij was driekwart tel sneller dan ooit en eindigde op een mooie 13e plaats.
Vervolgens kwam Jesse nogmaals in actie, maar dan op de 200 wissel. Hij zwom deze afstand voor het eerst in het 50-meterbad en zwom na de eerste baan al ruim sneller dan zijn PR 50 vlinder. Met een mooie eindtijd eindigde hij als 15e.
Vervolgens mochten drie dames de 50 rug zwemmen. Marit van de Kerkhof mocht dankzij haar achtste inschrijftijd starten in de finaleserie en wist dankzij een PR van ruim een seconde nog twee plaatsen te stijgen. Britt zwom in diezelfde categorie naar de 9e plaats dankzij een verbetering van bijna drie tellen ten opzichte van haar oude toptijd uit het 50-meterbad. Tot slot mocht Isa Schellekens bij de senioren in actie komen. Isa was 0.17 seconde sneller dan haar oude PR en daarmee werd ze elfde, terwijl ze drie plaatsen lager ingeschreven was.

Livetiming