zondag 19 maart 2017

Uitslag Minioren-Junioren 3 in Boxtel

Vijftien minioren en junioren hebben zondag 19 maart meegedaan aan de derde Minioren-Juniorenwedstrijd van het seizoen.

De echte bikkels mochten het eerste het water in duiken: voor hen stond de zware 400 meter wisselslag op het programma. Jesse Hoksbergen en Jelle Rutten zwommen eerder beiden al de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen. Jesse verbeterde zijn toptijd met zes seconden en Jelle was vijftien seconden sneller dan hij ooit was. 
Bij de meiden waren er vier deelneemsters: Anouk Hacken zwom deze afstand al eerder en voor Britt Bakers, Puck Bakker en Nena van der Steen was het de eerste keer. Britt zwom een toptijd die zes tellen onder de limiet voor de RZK ligt. Ze eindigde op de vierde plaats. Nena en Anouk zwommen vrijwel dezelfde tijd, wat voor Anouk een PR van dertien tellen betekende. Ook Puck volbracht deze afstand zonder fouten, knap gedaan meiden!
Ook voor de oudste minioren (2006) stond er wisselslag op het programma, maar dan de 200 meter. Voor Isa Verhagen een bekende afstand, terwijl Alysha van Brussel deze afstand voor het eerst zwom. Isa zwom twintig tellen sneller dan ooit en behaalde een keurige vijfde plaats. Alysha werd helaas gediskwalificeerd, volgende keer beter!
Tasnim Bezbiz, Lisa Maas en Juul Schellekens zwommen vervolgens de 200 meter vrije slag. Tasnim verbeterde haar oude toptijd met achttien seconden en Juul was iets langzamer dan haar toptijd. De jongste meiden, geboren in 2008 en 2009, kwamen in actie op de 50 meter schoolslag. Faye Goossens zwom zeven tellen sneller dan ooit en Maartje Hoksbergen bleef een fractie (0.08 seconde) boven haar PR.
Vervolgens waren de junioren weer aan de beurt, nu met de 50 vlinder. Jesse behaalde een zilveren medaille met een kleine verbetering van zijn PR. Jelle was een halve tel sneller dan ooit. Ook bij de meiden was SWNZ terug te vinden op het podium, want Britt was de snelste van allemaal. Anouk verbeterde zich met 3,5 seconde. Kes Keij was een seconde sneller en Oliwia Krawczyk bleef iets boven haar PR. Puck was 0,2 seconde sneller dan ze ooit was.
Op de 100 meter schoolslag behaalde Juul een bronzen medaille dankzij een verbetering van drie seconden. Daarmee onthield ze Lisa een podiumplaats en verwees Juul haar naar de vierde plaats. Wel verbeterde Lisa haar PR´s op de 50 (anderhalve seconde) en 100 meter (zeven seconden). Tasnim zwom een tel boven haar PR. Bij de jongste dames bleef Maartje Fay nu voor op de 100 vrij. Maartje deed dat in dikke PR's: drie tellen sneller dan ooit op de 50 vrij en maar liefst veertig (!!!) seconden sneller op de 100 meter! Faye zwom voor het eerst de 100 vrij maar verbeterde haar PR op de 50 vrij al met zes tellen.
Isa greep op de 100 vrij helaas net naast een podiumplaats: ze werd vierde. Alysha werd met een PR van tien seconden negende.
Tot slot zwommen de junioren de 200 rug. Jesse zwom naar het brons met een PR van ruim drie seconden. Jelle verbeterde zich aan het einde van een zware middag met dertien tellen. Na het goud op de 50 vlinder was Britt ook op de 200 rug de snelste. Ze was zes seconden sneller dan haar oude toptijd. Oliwia was de nummer twee van SWNZ en dat op haar eerste 200 rug. Anouk verbeterde haar PR met zeventien seconden. Ook Puck en Kes zwommen deze afstand voor het eerst en deden dat uitstekend.