Pagina's

zaterdag 25 maart 2017

Uitslag LAC 25 maart in Schijndel

Zaterdag 25 maart werd weer een LAC-wedstrijd gehouden, dit keer in Schijndel.

Uitslag Inclusief uitslag 20 februari

De vrije slag zwemmers kwamen als eerste in actie. Puck Bakker was de enige die de 800 vrij zwom. Ondanks ademhalingsproblemen de laatste tijd verpulverde ze haar persoonlijke record met bijna 2,5 minuut! Terwijl Puck klaar was, zwommen de zeven andere zwemmers in deze serie door, want zij voltooiden de 1500 meter vrije slag. Jesse Hoksbergen bleef met zijn eindtijd, een PR van meer dan 2,5 minuut slechts acht tellen boven de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen. Binnenkort gaat hij een nieuwe poging doen. Pim de Crom was de tweede jongen die aantikte. Hij voltooide de 1500 vrij voor het eerst. Nummer drie was Jelle Rutten. Jelle zwom slechts achttien boven de RZK-limiet, ondanks een PR van twee minuten. Ook hij gaat binnenkort nogmaals proberen de limiet te slechten. Bij de dames was Selina Janssen de snelste. Net als voor Pim was het voor haar ook de eerste keer dat ze deze afstand zwom. Esmee Bakers was de tweede dame. Ze verpulverde haar persoonlijke record: ze was maar liefst 7 minuten!!! sneller dan ze ooit was. Sandra Schellekens tikte als derde aan, net voor Gitta Koorndijk die eveneens voor het eerst de 1500 vrij zwom.
De jongste zwemmers kwamen in actie op de 200 meter wisselslag. Juul Schellekens is twee jaar jonger dan de andere drie zwemmers, maar liet zich niet kennen en deed het uitstekend. Ze zwom vier tellen sneller dan ze ooit was. Met name de vlinderslag ging super goed: slechts een halve tel boven haar PR op de 50 vlinder. Luuk Bult was de enige jongen in het gezelschap. Na 50 meter vlinderslag was hij al een seconde sneller dan ooit en na 200 meter was hij elf tellen sneller dan zijn oude toptijd. Oliwia Krawczyk was drie seconden sneller dan ooit. Kes Keij bleef iets boven haar beste tijd.
Daarna kwamen de echte bikkels in actie, op de 400 meter wisselslag. In de eerste serie was Iris van der Aa de snelste. Via een PR van een tel op de 100 vlinder bleef ze bij haar debuut op deze afstand direct zeven tellen onder de limiet voor RZK. Ook Naomi Janssen zwom deze afstand voor het eerst. Na een mooie race, waarbij ze haar trainingsmaatje Claartje Rijken nipt voor wist te blijven, heeft ook zij de RZK-limiet in beeld. Nog slechts elf tellen scheiden haar van een startbewijs. Ook Claartje zwom de 400 wissel voor het eerst. In de serie daarna was Isa Schellekens de snelste. Zij verbeterde haar PR met achttien tellen en bleef daarmee ruim binnen de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen, welke in mei gezwommen worden. Lisa Verheij verbeterde zich met bijna een halve minuut en zwom slechts negen tellen boven de limiet. Na 100 meter vlinderslag was ze al twee tellen sneller dan ooit. Kim de Laat was een seconde sneller dan ooit. Tot slot bleef Anne van der Aa iets boven haar beste tijd.

Nieuw: kijk welke afstanden je nog moet zwemmen in het LAC-klassement dit seizoen: LAC 2016-2017. In het overzicht zijn alle zwemmers opgenomen die in periode 1 (tot en met 15 januari) de juiste afstand(en) gezwommen hebben. Tijden kunnen bij alle soorten wedstrijden (competitie, minioren/junioren, junioren/jeugd, Brabantse/Regionale Kampioenschappen en uiteraard LAC) gezwommen worden. Op dit moment zijn de tijden uit het 50-meterbad nog niet opgenomen in het overzicht. Hier wordt aan gewerkt. Deze tijden tellen uiteraard wél gewoon mee voor het LAC-klassement.

De laatste LAC-wedstrijd van dit seizoen is op vrijdag 21 april in Boxtel. Opgeven kan via Inschrijven LAC

De volgende zwemmers en klokkers hebben zich reeds opgegeven. Wijzigingen graag doorgeven via zwemmenswnz@gmail.com
Klokkers: 400 vrij (2007-2008) 1500 vrij (2004 en ouder) 200 wissel (2005-2008)
Femke Rademaker Juul Schellekens  Isa Schellekens Tasnim Bezbiz
?? Rutten Esmee Bakers Puck bakker
Marc de Laat Luuk bult
Wim Schellekens Sevanja van de Meerendonk 
Mirjan Rademaker Lisa Maas
?? Bult
800 vrij (2005-2006) 2000 vrij (2002 en ouder) 400 wissel (2004 en ouder)
Isa Verhagen Sandra Schellekens Marit Vermeulen
Sevanja vd Meerendonk Lisa Verheij Jelle Rutten
Luuk bult Pim de Crom Britt Bakers
Dionne Paridaans