zondag 12 maart 2017

Uitslag competitie ronde 4, zondag 12 maart in Eindhoven

Zondag 12 maart werd de vierde competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. In Eindhoven kwamen 56 zwemmers van SWNZ in actie.

Uitslag
Stand C-competitie Nrs. 25-30 na ronde 4 degraderen naar 1e klasse Regio
We blijven in de C-competitie! nog niet alle resultaten zijn binnen, maar we laten sowieso 10 verenigingen achter ons! De onderste 6 degraderen: wij dus niet! Top gedaan allemaal!!!!

4 x 50 wissel jongens junioren 4 en jonger
De wedstrijd begon met de 4 x 50 wissel, met de 3J's en Mathijs, omgedoopt tot Jathijs. Jelle Rutten opende met een prachtig PR van meer dan een seconde. Mathijs van den Oever zwom maar liefst vijf tellen sneller dan ooit en gaf over aan Jesse Hoksbergen, die ongeveer zijn eigen tijd zwom. Daarna dook Jerrik Faber tot op het bot gemotiveerd over voor de laatste vijftig meter. Helaas was hij iets té gretig, en dus iets te snel van het blok. Hij was wel twee tellen sneller dan ooit. De prachtige eindtijd, vier tellen onder de inschrijftijd, kwam door de diskwalificatie helaas niet in de boeken.

Heren senioren
De heren openden met de 200 vlinder. Guus Verhoeven ging in tegenstelling tot Roel van der Kleij wat behoudender af, maar dat betaalde zich uit op het tweede deel van de race. Guus zwom iets meer dan een seconde onder zijn inschrijftijd. Roel had het zwaar, maar ook hij wist de zware afstand te voltooien. Op de 100 rug zwom Hermie Minkels de derde tijd, in een tijd die een tel boven zijn inschrijftijd lag. Rik op het Veld zwom een halve tel boven zijn inschrijftijd. Jeroen van Dinther zwom drie tellen sneller dan ooit. Op de 50 vrij zwom Rik naar de derde tijd. Hij bleef 0.3 seconde onder zijn inschrijftijd. Roel zwom de tweede tijd namens SWNZ, maar bleef boven zijn beste tijd. Mark zwom 0.13 onder zijn inschrijftijd en zijn broertje Jeroen zwom een PR van bijna een seconde. De slotafstand individueel voor de heren was de 200 wissel. Hermie zwom iets boven zijn inschrijftijd, terwijl Rik daar bijna vier tellen onder bleef. Mark zwom net als Hermie er iets boven.

Dames senioren
De dames openden met de 200 meter wisselslag. Hanneke van der Steen was de snelste van de in totaal zeven SWNZ-zwemsters. Ze verbeterde haar PR met vier tellen, mede dankzij een opening op de 50 vlinder die ook nog een seconde onder haar oude PR lag. Robin Hilgerdenaar zwom vier tellen onder haar inschrijftijd en bleef daarmee Rianne Slabbers (een tel sneller dan haar inschrijftijd) net voor. Anouk van Lokven zwom slechts 0.4 seconde boven haar PR. Lara van de Ven zwom 4,5 seconde sneller dan ze was ingeschreven en bleef slechts een seconde boven haar PR. Elke Schellekens kampt met rugklachten en bleef mede daardoor iets boven haar inschrijftijd. Isa van de Ven zwom 2,5 seconde sneller dan haar persoonlijke record van november 2016. De dames hadden als tweede afstand de 50 vrij, met maar liefst 15 (!!!) dames van SWNZ! Mirelle de Kort was op plaats vier de beste van die 15, met een verbetering van haar PR met bijna 0,7 seconde. Hanneke was de nummer twee dankzij een PR van 0,6 seconde en dat leverde haar een startbewijs voor de RZK op. Sandra Schellekens zwom 0,3 seconde sneller dan haar inschrijftijd van de Brabantse Winter Kampioenschappen. Robin zwom anderhalve tel onder haar inschrijftijd en Emma Verhoeven zwom een tel onder haar inschrijftijd en kreeg dezelfde tijd als Robin. Heleen Kicken verbeterde haar PR met maar liefst drie tellen. Isa van de Ven verbeterde haar PR met een halve tel. Demi van Os zwom iets boven haar PR, maar bleef onder haar inschrijftijd. Datzelfde presteerde ook Annemijn, die tevreden was met haar tijd die slechts 0,6 seconde boven haar PR lag. Lara zwom een tel onder haar inschrijftijd en Elke was ook een fractie sneller dan haar tijd op de startlijst. Jet zwom een seconde sneller dan haar inschrijftijd. Rianne en Anouk zwommen iets boven hun inschrijftijden. Op de 100 rug zwom Rianne de snelste SWNZ-tijd. Ze bleef, net als nummer 2 Robin, iets boven haar inschrijftijd. Hanneke zwom slechts 0.18 seconde boven haar PR. Demi zwom iets meer dan een seconde onder haar inschrijftijd. Lara, Elke en Isa zwommen allen een fractie sneller dan hun inschrijftijd. Heleen verbeterde haar PR met maar liefst 5.5 seconde. Voor Anouk en Jet konden er geen verbeteringen van hun inschrijftijden genoteerd worden. Vier dames sloten af met de 200 vlinder. Een zware afstand, waarvan ze allevier liever de afstand vooraan in het programma hadden gezien in plaats van er de hele middag tegenaan te 'hikken'. Mirelle was de snelste, bij haar debuut op deze afstand. Ze bleef keurig onder de drie minuten. Sandra zwom 3,5 tel onder haar inschrijftijd, de tijd waarmee ze vorig jaar op de NK Masters nog derde werd bij de 30+. Emma kon op de eerste helft Sandra bijhouden, maar kreeg het daarna wat zwaarder. Ook Annemijn had het op het tweede deel zwaar, maar de vier dames kregen wel het respect van de coaches, aangezien ze de afstand allevier wisten te voltooien.

Jongens jeugd 2 en jonger
De jongens jeugd zwommen de 200 rug en 100 vrij. Op de 200 rug zwom Guy Huijsmans driekwart tel sneller dan zijn PR. Peter de Roij verbeterde zich met bijna acht tellen en Pim de Crom was vier tellen sneller dan ooit. Op de 100 vrij was Peter de snelste van de drie SWNZ-jongens met een PR van anderhalve seconde. Daarmee zwom hij ook binnen de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen. Die limiet zwom Guy al eerder en hij bleef nu een tel boven zijn beste tijd. Pim was bijna een seconde sneller dan ooit.

Meisjes senioren 2 en jonger
Isa Schellekens zwom op de 100 vrij een PR van anderhalve seconde en daarmee kwalificeerde zij zich net als Peter voor de RZK. Selina Janssen was de tweede zwemster van SWNZ met een tijd die iets boven haar PR lag. Gitta Koorndijk liet zien nu echt weer op de weg terug te zijn na haar knie-operatie en zwom vijf seconden sneller dan ze verwacht had! Ze is nu nog maar een tel verwijderd van haar PR. Dionne Paridaans zwom in dezelfde serie als Gitta ook een toprace, met als resultaat een PR van meer dan een seconde. Op de 200 rug was Isa de snelste. In een race die ook op techniek gezwommen werd bleef ze slechts een tel boven haar PR. Selina zwom vier tellen sneller dan ooit en Gitta zwom weliswaar twee tellen boven haar PR maar zwom heel ruim onder de geschatte inschrijftijd. Dionne bleef slechts 0.03 seconde boven haar PR.

Jongens junioren 4 en jonger
Jesse zwom op de 100 rug ruim een tel sneller dan ooit, Mathijs zwom drie tellen sneller dan ooit en was halverwege ook al meer dan een seconde sneller dan ooit. Jerrik verbeterde zijn PR met twintig seconden! Op de 200 school waren er ook vele PR's: Jesse verbeterde, zoals enigszins verwacht werd, zijn beste tijd. Hij was 35 tellen sneller dan ooit. Mathijs zwom op de 50 school een PR van bijna een seconde en was na 200 meter maar liefst 34 seconden sneller. Jerrik verbeterde zijn PR met 22 seconden.

Meisjes jeugd 2 en jonger
Waar de jongens met de rug begonnen, gingen de meiden van start op de schoolslag. Lisa Verheij en Esmee Bakers waren de besten van SWNZ, met flinke PR's. Lisa verbeterde zich met 22 tellen, nadat ze haar PR op de 100 school ook al met een tel had aangescherpt. Esmee zwom zelfs drie PR's: op de 50 meter verbeterde ze zich met 0.07 seconde, op de 100 meter met drie tellen en na 200 meter was ze zes tellen sneller dan haar oude toptijd. Inge van Boxtel verpulverde haar oude toptijd met 24 tellen en bleef daarmee Anne van der Aa, die een seconde sneller dan ooit was, net voor. Claartje Rijken zwom negen tellen van haar PR en Zoï van der Staak was zes seconden sneller. Kim de Laat verbeterde zich met drie tellen. Ook Inge (0.3 seconde) en Claartje (1,5 seconde) zwommen op de 100 meter al sneller dan ooit. Zoï zwom net als Esmee drie PR's, want ze was na 50 meter 0.08 seconde sneller dan ooit en halverwege driekwart seconde. Op de 100 rug regende het ook weer PR's bij de meiden. Esmee was op plaats zes de beste van SWNZ dankzij een PR van vier tellen. Ze bleef nu Lisa net voor, die 0.8 seconde sneller dan ooit was en haar eindtijd deelde met Zoï. Zoï verbeterde zich met iets meer dan twee tellen. Claartje zwom zes seconden onder haar oude toptijd. Anne was 1.7 seconde sneller. Kim, Inge en Jessie van de Laak bleven iets boven hun beste tijden.

Jongens junioren 2 en jonger
Jelle Rutten zwom na zijn PR op de 50 rug (startzwemmer estafette) ook op de 100 school een PR. Hij verbeterde zich met zeven seconden. Na 50 meter was hij twee tellen sneller dan zijn PR. Luuk Bult en Dhio van der Staak zijn nog minioren 6, maar kwamen toch in actie tussen de junioren 1 en 2. Luuk zwom iets boven zijn beste tijd, terwijl Dhio ondanks een mooie race helaas gediskwalificeerd werd wegens een valse start. Op de 200 vrij regende het PR's. Jelle ging als een raket van start, en dat resulteerde niet alleen in een PR op de 100 vrij maar ook een limiet voor de RZK. Hij dook bijna twee seconden onder de vereiste tijd. Daarna kon hij het tempo goed vasthouden met als resultaat een PR van maar liefst 22 tellen en ook op deze afstand een dikke limiet. Luuk zwom eveneens een PR op de 100 vrij en was na 200 meter drie tellen sneller dan ooit. Dhio kon natuurlijk niet achterblijven en ook hij zwom twee PR's: na 100 meter was hij 0.09 seconde sneller dan zijn PR en na 200 meter maar liefst negen seconden!

Meisjes junioren 3 en jonger
SWNZ beschikt over veel dames senioren, maar ook over veel meisjes junioren, maar liefst 15! En dus werden er gigantisch veel PR's gezwommen door deze groep meiden. Iris van der Aa en Britt Bakers verpulverden op de 200 vrij hun PR's: Iris was acht tellen sneller dan ooit en Britt zelfs elf. Beide dames zwommen dik binnen de limiet voor de RZK. Marit van de Kerkhof bleef niet achter en verbeterde haar PR met 5,5 seconde. Naomi Janssen was ruim twaalf tellen sneller dan ooit en Lotte van de Laak zeven. Nena van der Steen dook voor het eerst onder de drie minuten en verbeterde zich met tien tellen. Isabella Juárez Galeana zwom negen tellen sneller dan ooit en zit ook tegen de grens van drie minuten aan. Na 100 meter waren Nena en Isabella ze al een halve tel sneller dan ooit. Anouk Hacken noteerde een verbetering van 23 seconden en Iris Verheij was 0.8 seconde sneller dan ooit. Puck Bakker bleef iets boven haar beste tijd. Kes Keij was maar liefst twaalf tellen sneller, net als Sevanja van de Meerendonk. Sevanja zwom onderweg ook PR's op de 50 vrij (0.4 seconde) en 100 vrij (1.1 seconde). Nienke van de Burgt was driekwart minuut sneller dan haar oude PR en ook zij zwom PR's op de 50 (bijna drie seconden) en 100 vrij (18 seconden). Maud van Lankveld zwom via een PR van vijf tellen op de 100 vrij naar een PR van twaalf seconden op de 200 vrij.
Later op de middag zwommen de meiden de 100 school. Britt zwom naar de derde plaats dankzij een tijd die slechts een fractie boven haar PR lag. Marit zwom eveneens een fractie boven haar PR, maar was wel de nummer 2 van SWNZ. Anouk Hacken was enigszins verrassend de nummer 3. Ze verbeterde haar PR namelijk met maar liefst vijf seconden en was na 50 meter al exact een tel sneller dan ooit. Iris van der Aa zwom 0.6 seconde sneller dan ooit en Naomi verbeterde zich met bijna zes tellen. Naomi was na 50 meter al twee tellen sneller dan haar oude toptijd.  Isabella verbeterde zich met een seconde en Maud met een halve seconde. Maud zwom op de 50 school een PR van bijna een seconde. Nienke was bijna tien tellen sneller dan ooit na 100 meter en was halverwege al drie tellen sneller. Sevanja verbeterde haar PR op de 50 school met 0,06 seconde en was na 100 meter drie seconden sneller. Lotte, Iris Verheij, Kes en Nena waren al een sneller. Puck werd helaas gediskwalificeerd.

Meisjes junioren 1 en jonger
De benjamin van de ploeg, Isa Verhagen, kwam uit op de 50 vrij en 100 rug. Op de vrije slag zwom ze 2.4 seconde sneller dan ooit en op rugslag was ze 7,5 seconde sneller dan haar oude PR.

4 x 200 vrij heren senioren
Twee teams kwamen aan de start op de slotafstand, de 4 x 200 vrij voor heren. Hermie opende bij het eerste team en werd gevolgd door Mark, Guy en Rik. Guy zwom maar liefst vijf tellen onder zijn PR! De andere drie heren zwommen aan het einde van de middag keurige tijden die iets boven hun inschrijftijden lagen. De heren werden vierde en bleven slechts drie tellen boven hun inschrijftijd. Een keurige prestatie na een lange middag. Jesse opende voor het tweede team met een PR en limiet voor de RZK. Met zijn 2.17 bleef hij niet alleen tien tellen onder zijn PR, hij bleef ook ruim zes tellen onder de limiet. Jeroen zwom vervolgens een fractie boven zijn PR. Daarna mochten Pim en Peter het karwei afmaken. Peter zwom drie tellen onder zijn beste tijd. In totaal zwommen ze negen tellen sneller dan de inschrijftijd en daarmee wisten ze het tweede team van Argo net voor te blijven.

In totaal zijn er maar liefst 68 persoonlijke records gezwommen. De ploeg van SWNZ was 100 seconden sneller dan de inschrijftijd en daarmee is handhaving in de C-competitie een feit.

Een aantal zwemmers met de tops en tips