zaterdag 14 januari 2017

Uitslag BWK dag 2, vrijdag 13 januari in Eindhoven

Vrijdag de dertiende (januari) kon dan toch sessie 1 van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 gezwommen worden. Omdat het een week eerder te gevaarlijk was vanwege het slechte weer kon er nu wel naar Eindhoven afgereisd worden en dat deden dan ook 11 zwemmers van SWNZ. Negen dames en twee heren dit keer.

Britt Bakers en Mirelle de Kort beten het spits af op de 50 school. Britt zwom voor de tweede keer onder de veertig seconden en eindigde als zevende. Mirelle zwom 0.04 van haar PR en eindigde als veertiende.
Vervolgens doken er voor het eerst deze BWK twee heren namens SWNZ het water in. Jesse Hoksbergen en Guy Huijsmans zwommen het koningsnummer, de 100 vrij. Jesse is dit seizoen met een geweldige opmars bezig op alle slagen en afstanden, en dat zette hij ook nu weer door op de 100 vrij. Met 1.00.32 zwom hij bijna twee seconden van zijn PR (van twee weken geleden) en de grens van 1 minuut komt nu wel heel erg dichtbij. Jesse werd zesde. Guy zwom zijn eerste wedstrijd weer in 9 maanden tijd. Hij bleef met 57.65 nét boven zijn PR uit november 2015 maar hij verbeterde wel zijn inschrijftijd met zo'n drie seconden. Guy eindigde op plaats 14.
De 200 wissel kende zes deelneemsters van SWNZ, waarbij er drie naast elkaar in één en dezelfde serie aan de start verschenen. Britt was de snelste van die drie, met een verbetering van haar PR met tien seconden. Daarmee werd ze twaalfde. Iris van der Aa was 5,5 seconde sneller dan ooit en werd daarmee veertiende. Bij Naomi Janssen schoot het brilletje bij de start af. Ze bleef iets boven haar snelste tijd en eindigde op plaats 25. Een serie later zwom Marit van de Kerkhof, onze vierde deelneemster bij de meisjes 2004. Marit zwom via een PR op de 50 vlinder van een halve tel naar een PR op de 200 wissel van 2,5 tel. Daarmee behaalde ze plaats 16. Bij de senioren was Mirelle 4,5 seconde sneller dan haar oude PR van een jaar geleden en daarmee werd ze twintigste. Isa Schellekens was twee seconden sneller dan haar PR van de BWK2016 en vond haar naam terug op de tiende plaats.
Daarna was het tijd voor het sprintnummer van de avond, de 50 vrij. Ook hier weer een mix van jong en oud. Bij de meisjes 2004 was Marit de beste namens SWNZ. Dankzij een PR van 0.67 eindigde ze op een mooie vijfde plaats. Britt bleef 0.01 boven haar PR en werd achtste. Iris zwom 0.05 boven haar beste tijd en werd zestiende. Bij de jeugd 1 en 2 zwom Lisa niet alleen een PR van bijna een seconde, ze dook ook voor het eerst onder de dertig seconden! Met 29.71 eindigde ze als veertiende. In dezelfde serie als Lisa zwommen ook Selina Janssen en Isa. Selina zwom 0.39 van haar PR af en werd 23e. Isa bleef boven haar toptijd en eindigde als 31e. Daarmee eindigde ze één plaats hoger dan Sandra Schellekens, die in haar eerste individuele start op een Brabantse als 32e aantikte. Ze bleef boven haar PR maar was in de afgelopen twee jaar slechts twee keer sneller. Mirelle de Kort, net als op de 50 school, 0.04 van haar PR af. Dat leverde haar een eindtijd van 29.71 op, exact dezelfde tijd als Lisa twee series eerder zwom! Zou het komen omdat Lisa in het oude pak van Mirelle zwom? Mirelle eindigde als achttiende.

Uitslag
Foto's