zondag 8 januari 2017

Uitslag Brabantse Winter Kampioenschappen dag 2, zondag 8 januari in Eindhoven

Nadat de eerste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen zaterdag 7 januari afgelast was vanwege het slechte weer, konden zondag 8 januari de tien dames van SWNZ wel in actie komen.

Iris van der Aa en Isa Schellekens beten het spits af met de 200 meter vrije slag. Helaas bleven ze allebei iets boven hun beste tijd. Iris werd veertiende bij de junioren 2. Bij de senioren 1 en ouder werd Isa achttiende.
Daarna zwommen vier meiden de 100 school. Alleen Britt Bakers en Mirelle de Kort hadden de limiet behaald, de andere twee hadden de limiet nét niet gehaald, maar mochten toch starten omdat er banen vrij waren. Britt zwom anderhalve week geleden in Maastricht de sterren van de hemel, maar kon dat kunstje nu nog een keer herhalen. De tactiek om gewoon te doen alsof ze nog in Limburg zat was blijkbaar de juiste tactiek, want ze zwom weer een volle seconde sneller! Daarmee eindigde ze op een prachtige zesde plaats. Marit van de Kerkhof bleef een halve seconde boven haar beste tijd en daarmee werd ze veertiende. Mirelle werd negentiende bij de senioren 1 en ouder. Ze verbeterde haar PR met een halve tel. Isa zwom 0.18 van haar oude toptijd en werd 23e.
Op de 50 vlinder waren er twee meiden bij de junioren 2, behalve Britt kwam ook Naomi Janssen in actie. Britt verbeterde zich, met haar gedachten ongetwijfeld nog steeds in Maastricht, met 0.4 seconde en werd zevende. Naomi was 0.19 sneller dan ooit en dat leverde haar een tiende plaats op. Bij de jeugd 1 en 2 zwom Bissola Adenekan de 23e tijd. Ze bleef iets boven haar PR. Bij de senioren zwom Isa een halve seconde van haar toptijd af. Daarmee eindigde ze op plaats 23. Mirelle bleef 0.2 boven haar PR van 'Maastricht' en daarmee werd ze 27e.
Tot slot zwommen zowel de junioren als de senioren de 4x100 vrij. De junioren, met Marit, Lotte van de Laak, Iris en Britt eindigden als vijfde. Marit verbeterde als startzwemster haar PR met 1.7 seconde! Daarna kwamen de senioren in actie, met Isa, Selina Janssen, Sandra Schellekens en Mirelle. Selina zwom 0.8 onder haar PR en Mirelle 0.3. Isa en Sandra waren al eens iets sneller, maar waren ook tevreden met hun tijden. De dames waren als achtste ingeschreven, maar wisten een plaats te stijgen en eindigden dus als zevende.

Uitslag: http://www.vzvnjord.nl/livetime/BWK2017/index.html
Foto's door fotograaf/assistent-coach Esmee: Foto's