zaterdag 14 januari 2017

Uitslag Brabantse Winter Kampioenschappen dag 3, zaterdag 14 januari in Eindhoven

De derde dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 startte zaterdag 14 januari met de 50 meter rugslag voor dames. Marit van de Kerkhof verbeterde haar PR met 1.4 seconde, maar zag het brons bij de junioren 2 op 0.07 seconde aan haar neus voorbij gaan. Net achter Marit eindigde Britt Bakers op de vijfde plaats. Iris van der Aa verbeterde haar toptijd met 0.6 seconde en dat betekende een achtste plaats. Bij de junioren 3 verbeterde Lotte van de Laak haar PR met driekwart tel en daarmee eindigde ze als negende. Bij de senioren zwommen Isa Schellekens en Mirelle de Kort een kwart tel sneller dan ooit. Isa werd veertiende en Mirelle eindigde twee plaatsen lager.
Na een programma voor de heren (50 school, zonder deelname van SWNZ) mochten de dames de 100 vrij zwemmen. Marit zwom twee seconden onder haar inschrijftijd en was 0.3 seconde sneller dan een week eerder als startzwemster van de 4x100 vrij. Daarmee eindigde ze als tiende. Iris en Britt zwommen iets boven hun beste tijden en daarmee eindigden ze als veertiende en zestiende. Mirelle zwom exact anderhalve seconde sneller dan haar PR uit Maastricht eind december en dat betekende een 23e plaats.
De derde afstand voor de SWNZ-dames was de 200 rug. Britt was de beste van de drie meiden uit 2004 met de twaalfde plaats. Marit eindigde als veertiende en Iris als zestiende. Isa verbeterde haar PR met 5,5 seconde en bleef met 2.30.60 net boven de twee en een halve minuut. Ze eindigde als zevende. Balen dat sinds dit seizoen de senioren 1 en senioren 2 niet meer een aparte leeftijdscategorie zijn, maar samen zwemmen met de senioren open, want Isa was de derde zwemster uit 2000.
Tot slot waren er nog vier heren die in actie kwamen op de 50 vrij. Jelle Rutten (junioren 2) maakte zijn debuut op een Brabants Kampioenschap en deed dat uitstekend: hij zwom maar liefst 0.9 seconde van zijn oude toptijd af en behaalde daarmee de derde plaats. Jesse Hoksbergen werd veertiende bij de junioren 4. Hij zwom weer 0.3 seconde sneller dan ooit. Guy Huijsmans eindigde op een gedeelde negende plaats bij de jeugd 1 en 2 met een tijd van exact 26 seconden. Daarmee zwom hij 0.07 sneller dan ooit. Roel van der Kleij had de limiet net niet behaald, maar mocht tot starten omdat er banen vrij waren. Hij zwom 0.3 seconde onder zijn inschrijftijd en werd daarmee dertigste. Het was zijn snelste tijd in drie jaar.

Uitslag