zondag 15 januari 2017

SWNZ-junioren zwemmen Brabants Record!

Iris van der Aa, Britt Bakers, Naomi Janssen en Marit van de Kerkhof hebben zondag 15 januari voor een geweldige prestatie gezorgd. De vier meiden zwommen namelijk op de 4 x 100 meter wisselslag een Brabants Record voor 12-jarigen! Omdat de meiden zwommen in de categorie tot en met 13 jaar grepen ze net naast de medailles, maar deze prestatie is natuurlijk veel unieker!


De wedstrijd begon al super, met een medaille voor Iris op de 800 meter vrije slag. Ze zwom weliswaar iets boven haar PR, maar ze veroverde wel het zilver.
Later op de middag stond de 100 rug op het programma. Britt verbeterde haar PR met driekwart tel en daarmee kwam ze terecht op de meest ondankbare plaats, de vierde. Iris tikte als achtste aan in dezelfde categorie als Britt, de junioren 2. Isa Schellekens zwom naar de zestiende tijd op deze afstand bij de dames.
Vervolgens stond de 50 vlinder voor heren op het programma. Jesse Hoksbergen verbeterde zijn pas een halve maand oude PR met meer dan een volle seconde en dat betekende een mooie zevende plaats. Roel van der Kleij was toegevoegd aan de startlijst als reserve, maar zwom een mooie race, met vooral een goed tweede deel. Hij zwom een kwart tel onder zijn inschrijftijd en dat leverde hem een dertigste plaats op.
Daarna was het dus tijd voor de estafettes, met eerst de meisjes. Iris opende sneller dan op de individuele 100 rug. Britt nam het stokje van haar over voor de 100 meter schoolslag. Naomi nam de 100 vlinder voor haar rekening en zwom maar liefst 2,5 tel sneller dan haar PR. Marit bleef op de vrije slag ook ruim onder haar inschrijftijd. De meiden waren iets meer dan drie tellen sneller dan hun inschrijftijd en daarmee werden ze vierde. Omdat er bij de top 3 meiden uit 2003 in actie kwamen, en de meiden van SWNZ allemaal uit 2004 komen, kon het zo zijn dat ze geen medaille haalden, maar wel een Brabants Record zwommen. Die medaille komt nog wel meiden, maar deze unieke prestatie pakken ze jullie niet meer af! Coaches Leon en Sandra werden na afloop van de 4x100 wissel naar de jury geroepen, waar ze het nieuws van het Brabants Record te horen kregen. De meiden mochten nog van niks weten, en dus mocht er nog niet omgekleed worden, maar moesten ze wachten. De meiden zelf dachten dat ze misschien toch een medaille hadden gehaald, maar dat ze een record hadden gezwommen had niemand verwacht!
Nadat de meiden gezwommen hadden mochten ook de dames senioren in actie komen op de 4x100 wissel. Isa was, net als Iris, in de estafette sneller dan in haar individuele race. Mirelle de Kort zwom de schoolslag een seconde sneller dan haar PR van een week geleden. Sandra Schellekens nam over voor de vlinderslag en zij zwom haar snelste tijd in bijna zes jaar. Tot slot dook Selina Janssen het water in voor de vrije slag en zij was een kwart tel sneller dan haar PR. De dames van SWNZ waren twee tellen sneller dan hun inschrijftijd en daarmee stegen ze van de tiende naar de zevende plaats.