donderdag 29 september 2016

Opstelling competitie 2 oktober in Boxtel

SWNZ komt dit seizoen uit in de C-competitie. Het programma is wat anders dan jullie gewend zijn. Voor senioren staan er namelijk vier afstanden op het programma. Iedere senior-zwemmer komt per wedstrijd maximaal drie keer in actie (inclusief estafette). In totaal zijn er dit seizoen 4 competitiewedstrijden:
 1. Zondag 2 oktober in Boxtel (organisatie SWNZ)
 2. Zondag 13 november in Cuijk (organisatie Merlet)
 3. Zondag 12 februari in Sint-Oedenrode (organisatie Argo)
 4. Zondag 12 maart in Eindhoven (organisatie: alle verenigingen in de poule)
De eerste wedstrijd is op zondag 2 oktober in Boxtel. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door SWNZ. We zullen zwemmen tegen de Dommelbaarzen (Vught) en Merlet (Cuijk).

Zwembad: Dommelbad, Schijndelseweg 1a Boxtel
Verzamelen + melden bij ploegleiding: uiterlijk 13.30 uur
Inzwemmen: 14.00 uur
Aanvang: 14.30 uur
Ploegleiding: Jan, Sandra, Femke, Mirjan, Dagmar
Officials: Frank Paridaans en Marinus vd Steen (kamprechter), René Visser, Arno van Os, Miranda vd Ven, Patrick vd Laak en Yvette vd Oever.
Helpende handjes: graag aanmelden via zwemmenswnz@gmail.com
Afmelden: Liever niet, anders via zwemmenswnz@gmail.com. Eventuele boetes bij niet of te laat afmelden zijn voor eigen rekening! Afmelden op de dag zelf kan alleen bij Jan (06-20541578), Joke (06-51551817) of Sandra (06-19328836)!

Definitieve startlijst (er zal geen programmaverkoop plaatsvinden, dus graag zelf printen!)
Startlijst


Als gevolg van diverse afmeldingen veranderen ook de estafette-opstellingen.Nog even ter herinnering de regels/richtlijnen bij wedstrijden (ook te vinden via de pagina Wedstrijdinformatie):

Wat neem je mee naar een wedstrijd?
 • zwembroeken of badpakken
 • minstens twee handdoeken
 • zwembrilletje en badmuts
 • je SWNZ-polo en een korte of lange broek. Bestelling van de polo kan via Jan Minkels.
 • slippers (deze houd je aan tot bij het startblok!)
 • wat te eten en te drinken (geen prik, en geen zoetigheid)

Regels tijdens wedstrijden
 • Kom op tijd: In de uitnodiging staat hoe laat we verzamelen in het zwembad waar de wedstrijd gehouden wordt. Meld je zo snel mogelijk bij de ploegleiding, zodat wij weten wie er wel en niet is. 
 • Voor de race: De ploegleiding geeft aan wanneer je je klaar moet maken. Je staat vaak nog even te wachten bij de voorstart, en moet dan nog een stukje lopen naar de start, dus houd je shirt en slippers aan tot aan de startblokken, want anders koelen je spieren af. Ook heb je kans op vervelende infecties als je op blote voeten door het zwembad loopt.
 • Na de race: Na de race kijk je bij de official wat je officiële tijd was, en daarna ga je eerst naar de ploegleiding. Zij zijn ook benieuwd naar je tijd, en willen vaak de race nog even met je doorspreken. Als je je afgedroogd hebt en je shirt weer aan hebt, is er vaak wel even tijd om naar je ouders te gaan. De ploegleiding geeft aan wanneer dat mag, en wanneer je weer terug moet zijn bij de ploeg.
 • Blijf bij de ploeg: Moet je naar de wc of wil je naar je ouders, vraag dan aan de ploegleiding of hier nog tijd voor is. Blijf niet ‘hangen’ bij de douches, toiletten of op de tribune. De ploegleiding is bij het bad, en kan dus niet in de gaten houden wat er elders in het gebouw gebeurt.
 • Blijf tot het einde van de wedstrijd: Iedereen blijft tot het einde van de wedstrijd, want ook de laatste zwemmers willen aangemoedigd worden! Bij de prijsuitreiking wordt ook iedereen verwacht, ook als je zelf geen medaille hebt gewonnen. Heb je een goede reden waarom je eerder weg moet, geef dit dan aan bij de ploegleiding.
 • Te gast: We zijn te gast in het zwembad, dus ruim je eigen afval na afloop even op. De ploegleiders zijn vrijwilligers, geen werknemers van de vuilnisdienst!
Afmelden
Het kan natuurlijk altijd een keer voorkomen dat je niet mee kan doen aan een wedstrijd. Als dat is vanwege een verjaardag of andere hobby, dan weet je dat meestal al een paar dagen van te voren. Meld je dan zo snel mogelijk af!!! Ben je ziek, geef ook dat zo snel mogelijk door. De boetes kunnen flink oplopen, en dat is natuurlijk zonde van het geld. Voor zwemmers die te laat afgemeld worden, moet SWNZ namelijk een boete betalen, en die boetes worden doorberekend aan de zwemmers.
Meld je af via zwemmenswnz@gmail.com. Eventuele boetes bij niet of te laat afmelden zijn voor eigen rekening! Afmelden op de dag zelf kan alleen bij Jan (06-20541578), Joke (06-51551817) of Sandra (06-19328836)!

Afmeldingstermijn
Kosten
Tot 3 dagen voor de wedstrijd
Geen kosten of boete
Tot 24 uur voor de wedstrijd
Startgeld
Voor het inzwemmen
Startgeld + € 2,85 per zwemmer
Na aanvang inzwemmen
Startgeld + € 9,40 per start