Pagina's

zondag 18 september 2016

Uitslag Minioren/Junioren 18 september in Boxtel

Zondag 18 september werd in Boxtel de eerste wedstrijd van het seizoen gezwommen, een wedstrijd in het Minioren/Junioren-circuit. Aan deze wedstrijd mogen jongens tot en met 15 en meisjes tot en met 13 jaar meedoen. Namens SWNZ kwamen er 19 zwemmers in actie.
Tasnim Bezbiz was de jongste SWNZ-zwemster. Ze behaalde op de 50 vlinder dankzij een verbetering met twee tellen een bronzen medaille. Op de 100 wissel werd ze helaas gediskwalificeerd wegens een foutje bij het keerpunt.
Isa Verhagen zwom voor het eerst de 400 vrij en bleef ondanks een knappe tijd steken op de vierde plaats. Diezelfde klassering was er ook bij haar debuut op de 200 school. Het verschil met brons was minder dan een seconde.
Luuk Bult zwom op de 400 vrij bijna veertig seconden sneller dan ooit en behaalde daarmee een bronzen plak. was iets te vroeg weg bij de start van de 200 school en werd daardoor uit de uitslag gehaald.
De oudste zwemmers hadden de 400 vrij, 200 school en 50 rug op het programma staan. Bij de jongens was er één zwemmer namens SWNZ: Joop Zwijnenberg, die zijn eerste officiële wedstrijd zwom. Op de 400 vrij eindigde hij als zestiende, op de 200 school als veertiende en op de 50 rug als negentiende. Bij de meiden was de afvaardiging groot, met vijftien zwemsters! Iris van der Aa behaalde zilver op de 400 vrij met een verbetering van 25 seconden. Britt Bakers eindigde als zesde met een even grote verbetering, op de voet gevolgd door Marit van de Kerkhof met een PR van ruim veertig tellen. Lotte van de Laak zwom bijna een minuut sneller dan ooit en werd negende. De tiende plaats was voor Marit Vermeulen met een verbetering van twintig seconden. Isabella Juárez Galeana (PR van 35 seconden) werd dertiende, Iris Verheij (tien seconden sneller) vijftiende, Nena van der Steen zestiende (veertig seconden eraf) en Puck Pakker zeventiende (55 seconden sneller dan ooit), Anouk Hacken negentiende (veertig tellen sneller). Kes Keij verbeterde haar oude toptijd met bijna twee minuten en eindigde op plaats 21. Oliwia Krawczyk was bijna een minuut sneller en werd 23e.
Op de schoolslag was er zilver voor Britt met een kleine verbetering. Marit van de Kerkhof, Iris Verheij en Lotte werden vijfde, zesde en zevende dankzij verbeteringen van respectievelijk veertien, zeventien en vijf seconden. Anouk eindigde als negende in haar eerste 200 school. Marit Vermeulen en Iris van der Aa bezetten de plaatsen twaalf en dertien met verbetering van zo’n twintig seconden. Isabella (veertiende), Sterre van den Hout (zeventiende), Nena (negentiende), Maud van Lankveld (twintigste) en Nienke van de Burgt zwommen voor het eerst deze afstanden en lieten mooie tijden noteren.
Op de 50 rug waren er twee medailles voor SWNZ: zilver voor Iris van der Aa en brons voor Marit van de Kerkhof. Britt en Lotte eindigden net naast het podium met de vierde en vijfde plaats. Iris Verheij, Sterre en Marit Vermeulen werden twaalfde, dertiende en veertiende, met een mooie tijdsverbetering voor Sterre. Isabella, Nena en Oliwia eindigden ook weer kort na elkaar op de plaatsen zeventien tot en met negentien, terwijl Anouk, Puck en Kes 22e, 23e en 24e werden. Puck verbeterde zich met maar liefst vier tellen! Maud werd 26e en Nienke 27e.
Tot slot werden er estafettes 4x50 vrij gezwommen, met voor SWNZ vier teams. Iris van der Aa, Anouk, Sterre en Oliwia waren de snelste, op slechts 0.14 seconde gevolgd door Britt, Iris Verheij, Puck en Maud. Enkele tellen daar achter finishten Lotte, Marit Vermeulen, Kes en Isa en tot slot zwommen ook Marit van de Kerkhof, Isabella, Nena en Nienke.