Pagina's

zondag 11 september 2016

Uitslag open water 10 september in Sleeuwijk

In een zonovergoten Sleeuwijk werd zaterdag 10 september de laatste open water wedstrijd van het seizoen gezwommen. 15 zwemmers kwamen in actie op de wedstrijdonderdelen. Daarnaast was er nog een grote groep deelnemers aan de prestatietocht.

Jesse Hoksbergen beet het spits af, en hoe! Met een toptijd van 15.52 was hij de snelste SWNZ-er dit seizoen. Hij eindigde op de achtste plaats bij de junioren 3-4 in zijn eerste open water wedstrijd van het seizoen. Jesse was maar liefst zes (!!!) minuten sneller dan vorig jaar! Daarna volgden de meiden Iris van der Aa en Lotte van de Laak op dezelfde afstand. Beide meiden waren een volle minuut sneller dan hun PR van eerder dit seizoen in Breda. Iris werd elfde en Lotte achttiende.
Daarna zwommen de dames ook de kilometer, met Jessie van de Laak en Kim de Laat bij de jeugd en Sandra Schellekens bij de senioren. Kim werd zestiende en Jessie zeventiende. Helaas konden ze hun toptijd van eerder dit seizoen niet verbeteren. Sandra werd dertiende.
De jongste meiden zwommen de 500 vrij en SWNZ was net als in Oirschot met drie meiden vertegenwoordigd. Isabella Juarez Galeana eindigde helaas ook nu weer net naast het podium met de vierde plaats. Ze was maar liefst veertig seconden sneller dan enkele weken geleden in haar eerste open water wedstrijd! Puck Bakker eindigde als zesde en was tien tellen sneller dan ooit. Nena van der Steen eindigde als zevende.
Direct na de minioren stond de estafette op het programma. Net als in Oosterhout waren er twee teams. Team 1 bestond uit Jesse, Kim, Anne en Pim en eindigde als negende. Helaas hadden we te weinig jongens bij ons om een tweede team voor het klassement te vormen. Omdat ook enkele meiden om diverse redenen niet beschikbaar waren voor de estafette, werd na toestemming van de scheidsrechter de eigenlijk nog te jonge Nena toegevoegd aan het team. Net klaar met haar eigen race zwom ze met Iris van der Aa, Ildiko en Sandra de 4 x 250 vrij. Zij eindigden op plaats 5 in het 'buiten mededinging' klassement.
Na de prestatietocht zwommen Anne van der Aa, Iris en Lisa Verheij de 500 meter schoolslag. Lisa werd elfde, Anne dertiende en Iris veertiende. Anne verbeterde haar snelste tijd ooit en kruipt steeds dichter richting de grens van tien minuten.
Vervolgens zwommen de masters de 1000 meter vrij. Jan Minkels werd vijfde bij de heren 55+. Sandra Schellekens en Ildiko van der Ploeg zwommen beiden bij de 25+. Sandra eindigde als zevende en was iets sneller dan 's ochtends bij de senioren. Ildiko zwom voor het eerst sinds vele jaren weer een open water wedstrijd en eindigde als achtste.
De laatste SWNZ-er die in actie kwam was Pim de Crom. Na de 1000 vrij in Oirschot en de 1500 vrij in Oosterhout zwom hij nu nog een stukje verder: 2000 meter schoolslag. Hij eindigde als vierde bij de jeugd.

Na de wedstrijd werden de klassementsprijzen uitgereikt, en SWNZ viel zes keer in de prijzen:

  • In de Brabantbeker minioren 4-5 werd Puck 2e en Nena 3e
  • In de Brabantbeker vrije slag junioren werd Iris van der Aa 2e
  • In de Brabantbeker schoolslag junioren werd Lisa 2e
  • In de Brabantbeker schoolslag jeugd werd Pim 3e.
  • In het Nederlands Klassement vrije slag 60+ werd Jan 1e.
Overige zwemmers die wel een vol klassement voor de Brabant-beker zwommen, maar helaas (net) buiten de prijzen vielen:
  • Schoolslag junioren: Anne 4e en Iris Verheij 5e
  • Vrije slag junioren: Lotte 5e
  • Vrije slag jeugd: Jessie en Kim gedeeld 6e
  • Vrije slag dames: Sandra 7e
  • Vrije slag masters: Sandra 7e 

Anja en Rob Verheij hebben veel foto's gemaakt de afgelopen drie wedstrijden, zie :