zondag 2 oktober 2016

Uitslag C-competitie 2 oktober in Boxtel

Met bijna zestig SWNZ-zwemmers werd zondag 2 oktober de eerste ronde van de landelijke C-competitie gezwommen. In het thuisbad in Boxtel werd de strijd aangegaan met de klok en met de zwemmers van de Dommelbaarzen uit Vught en Merlet uit Cuijk.


De meiden 4x100 vrij mochten het spits afbijten. Team 1 met Marit van de Kerkhof, Britt Bakers, Naomi Janssen en Iris van der Aa ging als een speer en tikte als tweede aan. Marit en Naomi zwommen beiden sneller dan ze ooit gedaan hadden. Het tweede team werd vierde, maar Lotte van de Laak (PR van vier seconden), Nena van der Steen (3 seconden sneller dan ooit), Anouk Hacken (1 seconde sneller) en Marit Vermeulen (2 seconden sneller) stegen boven zichzelf uit en waren in totaal maar liefst tien seconden sneller dan hun inschrijftijd! Een beter begin kon SWNZ zich niet wensen.
In de C-competitie is het programma anders dan we gewend waren, met maar liefst 4 individuele nummers voor de senioren. De heren startten met de 100 school. Mark van Dinther werd vierde in exact zijn inschrijftijd, terwijl Roel van der Kleij er net boven bleef. Stef Hoeven is weer terug van weggeweest en bleef maar liefst drie seconden onder zijn geschatte inschrijftijd. Jeroen van Dinther bleef er net als Roel iets boven. De dames ging van start op de 100 wissel. Elke Schellekens staat als tweede in de uitslag, met een tijd die wellicht niet helemaal juist is (maar liefst zeven seconden sneller dan ze ooit gezwommen heeft), maar het is in ieder geval wel goed voor de punten! Bij de senioren werd er sowieso verrassend hard gezwommen: de meeste inschrijftijden werden verbeterd! Robin Hilgerdenaar werd vierde. Anouk van Lokven, Emma Verhoeven en Isa van de Ven zwommen zo'n twee seconden sneller dan hun inschrijftijd. Patricia van Nierop-Becks is net als Stef terug van weggeweest en bleef maar liefst vijf tellen onder de inschrijftijd. Annemijn van Grinsven is overgekomen van BZV en bleef twee tellen onder de inschrijftijd. Isabel van Loon bleef er slechts een halve tel boven.
Vervolgens zwommen de jongens jeugd de 200 school. Pim de Crom bleef een halve tel boven zijn PR en werd tweede. Peter de Roij bleef er een aantal seconden boven, terwijl Thijmen Lindenbergh maar liefst 22 seconden sneller dan ooit was. Bij de meisjes senioren 2 en later was er zoals verwacht een één-tweetje voor SWNZ op de 100 rug: Isa Schellekens was de beste (net boven haar PR) en Mirelle de Kort (iets onder haar oude toptijd) de nummer 2. Selina Janssen tikte als vierde aan. Dionne Pardiaans verbeterde zich met twee seconden. Gitta Koorndijk leverde een prachtige prestatie door slechts een half jaar na een zeer ingrijpende knie-operatie alweer een wedstrijd te zwemmen (hoewel de fysiotherapeut daar minder enthousiast over was). De mooiste prestatie was wel dat ze 100 meter lang met haar brilletje op haar gezicht kon blijven zwemmen, terwijl de elastieken voor haar gezicht zaten (in plaats van achter op haar hoofd).
Vervolgens zwommen de junioren 3 en 4 de 100 school. Reinier Lindenbergh was de beste van SWNZ op de zesde plaats, net voor Jesse Hoksbergen. Het regende PR's in dit programmanummer, want Reinier, Jesse, Rick Vermeulen en Mathijs van den Oever zwommen zeven tellen van hun oude toptijd. Jerrik Faber zwom maar liefst ruim twaalf tellen sneller dan ooit! Daarna mochten acht meiden de 200 vrij zwemmen. Lisa Verheij werd tweede en Inge van Boxtel derde. Esmee Bakers verbeterde haar inschrijftijd met zeven seconden. Bissola Adenekan bleef er iets boven, terwijl Anne van der Aa en Kim de Laat zich met drie tellen verbeterden. Claartje Rijken zwom bijna acht tellen onder haar oude toptijd. Zoï is flink ziek geweest de afgelopen weken en bleef er een fractie boven.
Daarna was het weer tijd voor de senioren, met voor de heren de langste afstand, de 400 vrij. Hermie Minkels zwom de snelste tijd van SWNZ. Guus Verhoeven verbeterde zijn PR uit 2008 met een halve minuut. Mark van Dinther zwom al eens sneller. Bij de dames zwom Robin de snelste tijd van SWNZ op de 50 rug, gevolgd door Sandra Schellekens en Demi van Os. Jessie van de Laak verbeterde haar PR op deze afstand met 0.14 seconde. Isa, Elke en Annemijn zwommen iets boven hun inschrijftijd. De jongste jongens hadden een pittig programma, met als eerste de 200 rug. Jelle Rutten werd knap tweede met een verbetering van zijn oude toptijd met maar liefst een halve minuut. Luuk Bult (twee jaar jonger dan Jelle) maakte zijn debuut op deze afstand en bleef knap onder de geschatte inschrijftijd. Hij deed het dus boven verwachting! De meisjes in diezelfde leeftijdscategorie begonnen met de 100 vlinder. Naomi was de beste (tweede plaats) met een verbetering van haar PR van bijna negen tellen. Marit van de Kerkhof was vijf seconden sneller dan ooit, Britt bijna twee en Lotte bijna één. Iris bleef iets boven haar beste tijd, terwijl Marit Vermeulen zich wel verbeterde. Isabella Juárez Galeana, Sterre van den Hout en Anouk Hacken zetten een eerste tijd op deze zware afstand. Nena van der Steen zwom acht seconden sneller dan ooit. De laatste starts voor de pauze waren voor de jongste meiden op de 50 rug. Sevanja van de Meerendonk zwom drie seconden sneller dan ooit en was op de vierde plaats de beste van SWNZ. Oliwia Krawczyk volgde maar zwom iets boven haar beste tijd. Isa Verhagen verbeterde zich met maar liefst vijf tellen, terwijl Puck Bakker twee tellen sneller dan ooit was. Maud van Lankveld zwom een klein PR. Kes Keij was al eens sneller.

Na een korte pauze waren het weer de senioren die in actie kwamen. De heren zwommen de 50 rug, waarop Hermie de snelste was. Hij was anderhalve tel sneller dan zijn inschrijftijd en zijn snelste tijd in twee jaar. Jeroen van Dinther zwom een fractie boven zijn beste tijd ooit. Na de heren moesten uiteraard ook de dames de 400 vrij zwemmen. Sandra was met de vierde plaats de beste van SWNZ, met haar snelste tijd in ruim vijf jaar tijd. Emma zwom naast haar naar de vijfde plaats en bleef iets boven haar PR uit 2008. Ook het persoonlijke record van Annemijn is uit 2008 en ook zij bleef er slechts iets boven. Demi bleef een tel boven haar nog jonge PR (2014). Isabel zwom vier seconden onder haar inschrijftijd. Gitta zwom de race uit, voor haar een knappe prestatie.
Meteen daarna kwam er weer wat vaart in de wedstrijd met de 100 rug. Peter verbeterde zijn PR met 0.1 seconde en werd tweede. Pim was een kwart tel sneller dan ooit en Thijmen meer dan twee seconden. Bij de meiden zwom Isa voor de tweede keer naar de eerste plaats, en wederom was Mirelle de nummer twee. Isa zwom 0.04 boven haar PR en Mirelle zwom exact haar PR. Dionne verbeterde zich met vijf seconden en Selina bleef iets boven haar beste tijd.
Jesse verbeterde zijn toptijd op de 200 vrij met bijna zes seconden en tikte als derde aan. Reinier ging fel van start, maar zag dat helaas net niet beloond met een nieuwe toptijd. Rick zwom dertien seconden van zijn oude toptijd en werd op de voet gevolgd door Mathijs die tien tellen sneller dan ooit was. Jerrik verbeterde zich met een halve minuut!
Ook bij de 100 school meisjes was er een één-tweetje voor SWNZ: Anne was de beste en Esmee volgde op plaats twee met een verbetering van haar PR van 0.3 seconde. Jessie was 2,5 tel sneller dan ooit. Bissola bleef iets boven haar toptijd, terwijl Claartje drie tellen sneller dan ooit was. Inge, Zoï en Kim waren ook al eens sneller. Lisa werd helaas gediskwalificeerd toen ze onderweg ruzie met haar brilletje had. De laatste senioren-afstanden waren de 100 wissel voor heren en 100 school voor dames. Hermie was de nummer drie met een tijd die een seconde boven zijn inschrijftijd lag. Roel en Guus zwommen iets boven hun inschrijftijden, terwijl Stef een stuk sneller was dan verwacht. Bij de dames was Anouk de op één na beste. Ze zwom bijna een seconde onder haar inschrijftijd en zwom haar snelste tijd in bijna vijf jaar. Patricia zwom vijf tellen onder haar inschrijftijd en ook Elke en Isa waren sneller dan dat ze waren ingeschreven. Isabel bleef iets boven haar tijd. Na de tweede plaats op de 200 vrij was er voor Jelle ook een tweede plaats op de 100 vlinder. Hij verbeterde zijn PR met 0.1 seconde. Luuk had het zwaar op zijn allereerste 100 vlinder, maar heeft wel een tijd neergezet om de volgende keer te verbeteren! Knap gedaan Luuk. Marit van de Kerkhof zette de tweede tijd neer op de 200 rug, waarop ze haar PR met 18 tellen aanscherpte. Ze werd gevolgd door Iris, die bijna vier tellen sneller dan ooit was. Britt bleef slechts 0.29 boven haar beste tijd, een knappe prestatie aangezien het ook voor haar al de derde start van de middag was. Lotte bleef iets boven haar beste tijd. Marit Vermeulen, Isabella, Sterre en Anouk zwommen deze afstand voor het eerst en deden dat keurig. Nena verbeterde zich met 22 seconden. De laatste individuele start waren voor de meisjes op de 100 school. Oliwia was de beste met een PR van vijf tellen. Kes volgde haar met een PR van een halve tel. Puck was de nummer drie met een verbetering van haar PR met maar liefst acht tellen. Isa en Maud zwommen iets boven hun beste tijden, terwijl Sevanja op haar eerste 100 school helaas gediskwalificeerd werd.
Tot slot waren er estafettes bij de senioren. Hermie, Mark, Peter en Roel werden derde en Pim (klein PR), Thijmen (vijf seconden sneller dan ooit), Jeroen en Guus werden vijfde op de 4x100 vrij. Bij de dames stonden Isa, Mirelle, Robin en Selina als tweede ingeschreven, maar de meiden lagen van start tot finish ruim voor op de dames van de Dommelbaarzen. Demi, Anne, Sandra en Bissola behaalden een derde plaats.

Ùitslag
Stand competitie

De volgende competitiewedstrijd is op 13 november in Cuijk. Bekijk hier wat het programma is en wie er ingedeeld worden. Kan je echt niet meedoen, meld je dan zo snel mogelijk met reden af via zwemmenswnz@gmail.com