Pagina's

zondag 27 januari 2019

Uitslag Swimkick-Minioren 27 januari in Best

Elf jonge zwemmertjes kwamen op zondag 27 januari in actie bij de Swimkick-Minioren wedstrijd in Best. Voor een aantal was het de allereerste officiƫle wedstrijd.

De allerjongsten begonnen met de 25 rug. Fedde van der Heijden behaalde een bronzen medaille met een PR van vier seconden. Luc Groenendaal en Pim Hamers (2012), die hun Super Spetters diploma nog moeten behalen, zwommen hun allereerste wedstrijd. Pim werd vijfde en Luc zesde. Op de dubbele afstand was er goud voor Jaap de Koning en een mooie zesde plaats voor Tessa Groenendaal (PR van ruim drie tellen). Daan Ewald zwom bij de iets oudere minioren naar de zilveren medaille dankzij een verbetering van bijna vier seconden.
Vervolgens mochten de meiden uit 2008 in actie komen op de lange en zware 400 vrij. Kenza Bakkali behaalde zilver en Ismae Verboord ging naar huis met het brons. Kenza verbeterde haar PR op de 200 vrij met vier seconden en dat op de 400 vrij met elf seconden. Ismae was halverwege meer dan een minuut sneller dan haar PR op de 200 vrij. Het was de eerste keer dat ze de 400 vrij zwom.
Ila van Os behaalde zilver op de 100 school, voor Iris Maas die het brons veroverde. Iris ging hard van start, met als resultaat een PR op de 50 school van twee seconden. Ila was 1.7 seconde sneller dan haar PR op de 50 school en 3.5 seconde sneller dan haar PR op de 100 school. Op de 100 rug werd Maud Leijten (2010) tweede en mocht ze een mooie zilveren medaille in ontvangst nemen. Ze verbeterde zowel haar PR op de 50 als op de 100 rug, met respectievelijk drie en twintig tellen.

Vervolgens mochten de jongsten weer in actie komen, maar nu op de schoolslag. Fedde behaalde zilver op de 25 school. Hij was maar liefst negen tellen sneller dan zijn oude toptijd. Pim werd vijfde en Luc zesde. Tessa werd na de 50 rug ook op de 50 school zesde, dankzij een verbetering van haar oude toptijd met bijna zeven seconden! Jaap behaalde zijn tweede gouden plak van de middag. Daarna zwommen de minioren weer wat langere afstanden. Kenza en Ismae behaalden op de 100 school zilver en brons. Kenza verbeterde haar oude toptijd met 2,6 seconde. Ismae verbeterde haar persoonlijke toptijden op de 50 en 100 school met vijf en 26 seconden. Ila won de 50 vlinder met een PR van bijna vier seconden en Iris werd vijfde op deze afstand. Daan werd achtste bij zijn debuut op de 100 school. Maud was vijf tellen sneller dan ooit op de 50 vrij en zwom naar het zilver. Op de 4 x 25 wissel werden Pim, Tessa, Ismae en Jaap derde. Het iets oudere team op de 4 x 50 vrij werd helaas gediskwalificeerd.
Groepsfoto via Jan Minkels: