Pagina's

zondag 20 januari 2019

Uitslag Junioren-Jeugd-Senioren 20 januari in Oosterhout (50)

Zondag 20 januari hebben twaalf zwemsters van SWNZ meegedaan aan de Junioren-Jeugd-Senioren wedstrijd in het 50-meterbad in Oosterhout.

De wedstrijd begon met de zware 400 meter wisselslag. Tasnim Bezbiz plaatste zich als vierde voor de finales met een PR van maar liefst 33 tellen. Britt Bakers plaatste zich eveneens als vierde. Zij was zes tellen sneller dan haar oude toptijd en verbeterde ook haar PR op de 100 vlinder. Ze zwom binnen de limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen. Isa Schellekens plaatste zich als tweede met een verbetering van ruim vier tellen. Daarmee kwalificeerde ze zich ook voor de Nederlandse Kampioenschappen.
Juul Schellekens plaatste zich op de 200 vrij als derde voor de finales. Ze zwom vijftien seconden sneller dan ooit. Nena van der Steen plaatste zich als vijfde met een PR van tien seconden. Isa Verhagen werd twaalfde en ook zij was tien tellen sneller dan haar oude toptijd. Kes Keij werd twintigste met een PR van acht tellen en Aukje Rutten eindigde twee plaatsen lager. Het was de eerste keer dat ze deze afstand zwom in een 50-meterbad, en halverwege was ze al bijna vier seconden sneller dan haar beste tijd op de 100 vrij. Helmie van de Laar zwom eveneens de 200 vrij voor het eerst in een 50-meterbad. Na 50 meter was ze twaalf seconden sneller dan haar oude PR 50 vrij. Ze dook zelfs onder haar snelste tijd in het 25-meterbad! Lisa Verheij plaatste zich met een PR van 0.2 seconde als achtste voor de finales. Kim de Laat werd tiende.
Op de 50 rug werd Juul Schellekens vijfde. Ze was vijf seconden sneller dan haar oude toptijd. Helmie werd vijftiende met een PR (25-meterbad) van ruim twee tellen. Kes werd gediskwalificeerd wegens een valse start. Lotte van de Laak werd derde met een PR van anderhalve tel. Isa Schellekens eindigde met een PR van 0.03 seconde als derde.
Op de 50 vlinder verbeterde Tasnim haar PR met vier seconde en daarmee werd ze tweede. Juul eindigde op plaats vier met een verbetering van zes tellen. Kes verbeterde haar beste tijd met anderhalve tel en daarmee werd ze vierde. Helmie werd twintigste bij haar debuut op deze afstand in het 50-meterbad. Lotte eindigde als achttiende bij de jeugd.
Nena eindigde als zevende op de 100 rug. Ze was maar liefst dertien tellen sneller dan haar oude toptijd op deze afstand. Isa Verhagen werd twaalfde en ook zij verbeterde zich met dertien seconden. Aukje zwom deze afstand voor het eerst in het 50-meterbad en werd veertiende. Britt won de 100 rug bij de jeugd en Lotte werd zesde met een PR van 2,5 seconde. Lisa werd vijfde en was vier tellen sneller dan haar oude toptijd. Kim werd negentiende.

Finales
Aan het einde van de wedstrijd werden er finales gezwommen. De 400 wissel-finalisten kwamen nu in actie op de 200 wissel. Dat leverde brons op voor Tasnim in een PR van vijftien seconden. Britt werd vierde met een verbetering van 3,5 seconde. Isa behaalde zilver in een PR van twee seconden.
In de finales van de 200 vrij werd 100 vrij gezwommen. Juul behaalde brons en was acht seconden sneller dan haar oude toptijd. Nena eindigde als zesde, net als Lisa. Lisa was een tel sneller dan haar oude PR.

Uitslag